Preskoči na glavno vsebino

Recepti

Recepti

Sladice:

LCHF in PALEO krofki oz. Miške
Ameriški pustni LCHF donut
Kremni Unicorn
Čokoladni mufin
Sadna marmeladica ali jelly
Vanila borovničevi mufini
Muškatna tortica lchf
Mug cake, tortica v skodelici
Sponge cake z bučnim dnom
LCHF in PALEO Potica
LCHF PALEO Sočna potica s kokosom
LCHF in PALEO Čokoladna pudding tortica
LCHF PALEO Kokosov sladoled
PALEO pomarančni sladoled
LCHF PALEO kokosova sladoled torta
Čoko torta z muškatno bučo
Čokoladna fluffy tortica
LC Paleo sirup smrekovih vršičkov
Tortica in mufini iz Bananine moke
Preprosti PALEO kruh
Preprosti LCHF PALEO kruh
Paleo LCHF Hrustljave skodelice
Barvni sladoled
Paleo jogurtova tortica
Paleo kokos jogurt torta
Flufi Čokoladni Kavni mousse
Paleo Borovničeva ali jagodna tortica
Paleo marmorni kolač s polnilom

Glavne jedi:

Paleo in LCHF rolls ala Mojca
Mufin z mletim puranjim mesom
Pizza-testo iz mesa lchf
LCHF Marmorni kolaček z mesom
LCHF Kruhek s sirom
LCHF Mesne žemljice
LCHF PALEO Velikonočni kruh
Paleo pečen bučkin cvet
Ajurveda sadni cmoki brez jajc

Prigrizki:

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Praznična Zebra tortica

Praznična Zebra tortica  Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena  Primerna za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Hranilna vrednost za celotni recept: 673,9kcal 22gM / 31,5g OH / 4,4g S / 61,6g B / 40,1g V Hranilna vrednost na kos od 10 odvisno od debeline reza: 67,4kcal 2,2g M / 3,2g OH / 0,4g S / 6,2g B / 4g V Sestavine: 40g vanilijevih proteinov ali lahko zamenjamo mandljeva moka ali pirina moka 60g razmaščena kokos moka 20-30g javorjev sirup ali 40-80g eritritol – po okusu Vanilijev in pomarančni extract – nekaj kapljic 2 jajci 200g beljak 120g kokos mleko 20-50ml viski ali rum – po okusu (jaz sem dala 50ml) Nato maso razpolovimo na pol. Ena polovica ostane takšna kot je, drugi pa dodamo: 10g čokoladnih proteinov – lahko izpustimo, če nimamo ali zamenjamo s stoplj...

Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena

Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena  Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Naj sneg zunaj prinese sijaj vašemu obrazu in duši. Želim vam blagoslovljeno jutro in dan naprej. Sestavine: 300g vegansko maslo ali kokos maslo 1 dcl ruma, za low fodmap pa viski 80g temne 85% čokolade stopljene 30g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 100-150g oz. po okusu nerafiniran mleti surov trsni sladkor ali eritritol v prahu 400g keksov (zmleti v multipraktiku) po mojem receptu brez glutena brez laktoze , ali albert keksi če nimaš nikakršnih težav z zdravjem– po izbiri Ščep pomarančne posušene lupine – kupila v Mulleru od Alnatura – pomarančna lupina naredi bolj čokoladni priokus Približno 100g kokos mrvic za povaljati kroglice Način izdelave: Zmeljemo kekse in primešamo ostale sestavine. Ko dobimo trdo maso iz nje oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih povaljamo v mletem sladkorju ali kokos mrvicah ali namakamo v stopljeno čoko...