Preskoči na glavno vsebino

Božična torta s kokos jogurtom

Božična torta s kokos jogurtom 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine

Testo za podlago:
3 jajca
6 žlic kokos sladkor ali eritritol v prahu
30g kokos olje ali po izbiri
100g razmaščene mandljeve moke ali bananine moke (za tiste, ki ne smejo oreščkov pa pirino moko)
1 cel vanilijev strok
Vse sestavine dobro premešamo in obložimo tortni okrogel model s testom – premer pribl. 18-22cm.

Ko je testo porazdeljeno v modelu ga z vilico prepikamo.
Pečemo na 180-190 stopinj celzija 10 min. Nato, ko je pečeno zmanjšamo temp. na 180 stopinj celzija za nadaljno peko.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Med pečenjem testa pripravimo nadev:
600g kokosov jogurt od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
3 jajca (ločimo beljak od rumenjakov, beljake stepemo v trd sneg)
120g kokos smetana - stepena
60-80g kokos sladkor ali eritritol – po okusu
1 vanilijev puding od Pajs brez obresti – brez OH 
Ščep cimeta in vanilijev ekstrakt po okusu – par kapljic

Beljake ločimo od rumenjakov. Stepemo v trd sneg.
Rumenjakom dodamo Kokos sladkor ali eritritol in z ročnim mešalnikom zmešamo v penasto strukturo.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Dodamo kokos jogurt, kokos smetano in cimet ter vanilijev ekstrakt ali strok.
Zmešamo, nato še dodamo vanilijev pudding od Pajs brez obresti.
Če vam daje občutek - vtis pregoste mase, lahko dodamo kokos mleko, malo po malo. Morda nekje 50g.
Nato dodamo stepen beljak in ga ročno, nežno primešamo k masi, zelo nežno.
Nato maso prelijemo na prej že pečeno podlago in damo v že prej ogreto pečico na 180 stopinj celzija.

Pečemo pibližno 40-50 minut odvisno od moči pečice – pazite in opazujte.

Prvih 25 min pečemo, da vrh pokrijemo s srebrnim papirjem, da se vrh ne zažge. Nato odkrijemo vrh in pečemo naprej in lahko vrh še malo premažemo z mešanico (malo kokos jogurt zmešamo z jajčko in vrh premažemo na tanko). 

Nato po pečenju pečico ugasnemo, ampak pustimo še v pečici približno 40-60 min, da skutina tortica ne pade skupaj.

Nato pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi.
Postavimo v hladilnik in okrasimo naslednji dan ali, ko se ohladi.
Okrasimo lahko z eritritolom v prahu, granatnim jabolkom, božičnimi kroglicami…. Po izbiri.
Pa veselo, polno ljubezni pečenje ti želim in veliko sladkosnednosti ob Božični tortici.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever