Preskoči na glavno vsebino

Božična torta s kokos jogurtom

Božična torta s kokos jogurtom 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine

Testo za podlago:
3 jajca
6 žlic kokos sladkor ali eritritol v prahu
30g kokos olje ali po izbiri
100g razmaščene mandljeve moke ali bananine moke (za tiste, ki ne smejo oreščkov pa pirino moko)
1 cel vanilijev strok
Vse sestavine dobro premešamo in obložimo tortni okrogel model s testom – premer pribl. 18-22cm.

Ko je testo porazdeljeno v modelu ga z vilico prepikamo.
Pečemo na 180-190 stopinj celzija 10 min. Nato, ko je pečeno zmanjšamo temp. na 180 stopinj celzija za nadaljno peko.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Med pečenjem testa pripravimo nadev:
600g kokosov jogurt od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
3 jajca (ločimo beljak od rumenjakov, beljake stepemo v trd sneg)
120g kokos smetana - stepena
60-80g kokos sladkor ali eritritol – po okusu
1 vanilijev puding od Pajs brez obresti – brez OH 
Ščep cimeta in vanilijev ekstrakt po okusu – par kapljic

Beljake ločimo od rumenjakov. Stepemo v trd sneg.
Rumenjakom dodamo Kokos sladkor ali eritritol in z ročnim mešalnikom zmešamo v penasto strukturo.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Dodamo kokos jogurt, kokos smetano in cimet ter vanilijev ekstrakt ali strok.
Zmešamo, nato še dodamo vanilijev pudding od Pajs brez obresti.
Če vam daje občutek - vtis pregoste mase, lahko dodamo kokos mleko, malo po malo. Morda nekje 50g.
Nato dodamo stepen beljak in ga ročno, nežno primešamo k masi, zelo nežno.
Nato maso prelijemo na prej že pečeno podlago in damo v že prej ogreto pečico na 180 stopinj celzija.

Pečemo pibližno 40-50 minut odvisno od moči pečice – pazite in opazujte.

Prvih 25 min pečemo, da vrh pokrijemo s srebrnim papirjem, da se vrh ne zažge. Nato odkrijemo vrh in pečemo naprej in lahko vrh še malo premažemo z mešanico (malo kokos jogurt zmešamo z jajčko in vrh premažemo na tanko). 

Nato po pečenju pečico ugasnemo, ampak pustimo še v pečici približno 40-60 min, da skutina tortica ne pade skupaj.

Nato pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi.
Postavimo v hladilnik in okrasimo naslednji dan ali, ko se ohladi.
Okrasimo lahko z eritritolom v prahu, granatnim jabolkom, božičnimi kroglicami…. Po izbiri.
Pa veselo, polno ljubezni pečenje ti želim in veliko sladkosnednosti ob Božični tortici.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .