Preskoči na glavno vsebino

Božična torta s kokos jogurtom

Božična torta s kokos jogurtom 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine

Testo za podlago:
3 jajca
6 žlic kokos sladkor ali eritritol v prahu
30g kokos olje ali po izbiri
100g razmaščene mandljeve moke ali bananine moke (za tiste, ki ne smejo oreščkov pa pirino moko)
1 cel vanilijev strok
Vse sestavine dobro premešamo in obložimo tortni okrogel model s testom – premer pribl. 18-22cm.

Ko je testo porazdeljeno v modelu ga z vilico prepikamo.
Pečemo na 180-190 stopinj celzija 10 min. Nato, ko je pečeno zmanjšamo temp. na 180 stopinj celzija za nadaljno peko.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Med pečenjem testa pripravimo nadev:
600g kokosov jogurt od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
3 jajca (ločimo beljak od rumenjakov, beljake stepemo v trd sneg)
120g kokos smetana - stepena
60-80g kokos sladkor ali eritritol – po okusu
1 vanilijev puding od Pajs brez obresti – brez OH 
Ščep cimeta in vanilijev ekstrakt po okusu – par kapljic

Beljake ločimo od rumenjakov. Stepemo v trd sneg.
Rumenjakom dodamo Kokos sladkor ali eritritol in z ročnim mešalnikom zmešamo v penasto strukturo.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Dodamo kokos jogurt, kokos smetano in cimet ter vanilijev ekstrakt ali strok.
Zmešamo, nato še dodamo vanilijev pudding od Pajs brez obresti.
Če vam daje občutek - vtis pregoste mase, lahko dodamo kokos mleko, malo po malo. Morda nekje 50g.
Nato dodamo stepen beljak in ga ročno, nežno primešamo k masi, zelo nežno.
Nato maso prelijemo na prej že pečeno podlago in damo v že prej ogreto pečico na 180 stopinj celzija.

Pečemo pibližno 40-50 minut odvisno od moči pečice – pazite in opazujte.

Prvih 25 min pečemo, da vrh pokrijemo s srebrnim papirjem, da se vrh ne zažge. Nato odkrijemo vrh in pečemo naprej in lahko vrh še malo premažemo z mešanico (malo kokos jogurt zmešamo z jajčko in vrh premažemo na tanko). 

Nato po pečenju pečico ugasnemo, ampak pustimo še v pečici približno 40-60 min, da skutina tortica ne pade skupaj.

Nato pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi.
Postavimo v hladilnik in okrasimo naslednji dan ali, ko se ohladi.
Okrasimo lahko z eritritolom v prahu, granatnim jabolkom, božičnimi kroglicami…. Po izbiri.
Pa veselo, polno ljubezni pečenje ti želim in veliko sladkosnednosti ob Božični tortici.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...