Preskoči na glavno vsebino

Božična torta s kokos jogurtom

Božična torta s kokos jogurtom 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze 

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine

Testo za podlago:
3 jajca
6 žlic kokos sladkor ali eritritol v prahu
30g kokos olje ali po izbiri
100g razmaščene mandljeve moke ali bananine moke (za tiste, ki ne smejo oreščkov pa pirino moko)
1 cel vanilijev strok
Vse sestavine dobro premešamo in obložimo tortni okrogel model s testom – premer pribl. 18-22cm.

Ko je testo porazdeljeno v modelu ga z vilico prepikamo.
Pečemo na 180-190 stopinj celzija 10 min. Nato, ko je pečeno zmanjšamo temp. na 180 stopinj celzija za nadaljno peko.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Med pečenjem testa pripravimo nadev:
600g kokosov jogurt od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
3 jajca (ločimo beljak od rumenjakov, beljake stepemo v trd sneg)
120g kokos smetana - stepena
60-80g kokos sladkor ali eritritol – po okusu
1 vanilijev puding od Pajs brez obresti – brez OH 
Ščep cimeta in vanilijev ekstrakt po okusu – par kapljic

Beljake ločimo od rumenjakov. Stepemo v trd sneg.
Rumenjakom dodamo Kokos sladkor ali eritritol in z ročnim mešalnikom zmešamo v penasto strukturo.

Božična torta s kokos jogurtom, brez glutena, brez laktoze

Dodamo kokos jogurt, kokos smetano in cimet ter vanilijev ekstrakt ali strok.
Zmešamo, nato še dodamo vanilijev pudding od Pajs brez obresti.
Če vam daje občutek - vtis pregoste mase, lahko dodamo kokos mleko, malo po malo. Morda nekje 50g.
Nato dodamo stepen beljak in ga ročno, nežno primešamo k masi, zelo nežno.
Nato maso prelijemo na prej že pečeno podlago in damo v že prej ogreto pečico na 180 stopinj celzija.

Pečemo pibližno 40-50 minut odvisno od moči pečice – pazite in opazujte.

Prvih 25 min pečemo, da vrh pokrijemo s srebrnim papirjem, da se vrh ne zažge. Nato odkrijemo vrh in pečemo naprej in lahko vrh še malo premažemo z mešanico (malo kokos jogurt zmešamo z jajčko in vrh premažemo na tanko). 

Nato po pečenju pečico ugasnemo, ampak pustimo še v pečici približno 40-60 min, da skutina tortica ne pade skupaj.

Nato pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi.
Postavimo v hladilnik in okrasimo naslednji dan ali, ko se ohladi.
Okrasimo lahko z eritritolom v prahu, granatnim jabolkom, božičnimi kroglicami…. Po izbiri.
Pa veselo, polno ljubezni pečenje ti želim in veliko sladkosnednosti ob Božični tortici.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena

Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena  Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Naj sneg zunaj prinese sijaj vašemu obrazu in duši. Želim vam blagoslovljeno jutro in dan naprej. Sestavine: 300g vegansko maslo ali kokos maslo 1 dcl ruma, za low fodmap pa viski 80g temne 85% čokolade stopljene 30g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 100-150g oz. po okusu nerafiniran mleti surov trsni sladkor ali eritritol v prahu 400g keksov (zmleti v multipraktiku) po mojem receptu brez glutena brez laktoze , ali albert keksi če nimaš nikakršnih težav z zdravjem– po izbiri Ščep pomarančne posušene lupine – kupila v Mulleru od Alnatura – pomarančna lupina naredi bolj čokoladni priokus Približno 100g kokos mrvic za povaljati kroglice Način izdelave: Zmeljemo kekse in primešamo ostale sestavine. Ko dobimo trdo maso iz nje oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih povaljamo v mletem sladkorju ali kokos mrvicah ali namakamo v stopljeno čoko...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...