Preskoči na glavno vsebino

Krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena

Krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena, low fodmap

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pustni krofi, ki se stopijo v ustih, resnično puhasti in to brez kvasa.


Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Krofi za pusta hrusta ležejo v usta!

TRALALA, HOPSASA,
PUSTNE SMO ŠEME,
TRALALA, HOPSASA,
NIČ NISMO LENE.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Sestavine:
210g moke brez glutena od Schar Mix B Bread Mix, v primeru, da pa boste delali iz ajdove moke pa uporabite 200g ajdove moke. Ali, če bi delali iz prosene moke pa uporabite 105g prosene moke, ker vpija več tekočine, zato se more uporabiti pol manj.


Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

2 ČŽ indijski trpotec - uporabi žličko ameriške žličke, da bo točna mera
36g koruzni škrop ali tapioka
1 ČŽ vinski kamen
¼ ČŽ soda bikarbona – na sodo vlijemo 1Ž limona sok, da aktiviramo sodo
Ščep soli
Ščep muškatni orešček

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap60g - 80g nerafiniran surov trsni sladkor za low fodmap, drugače lahko uporabite eritritol ali kokos sladkor – po izbiri , kateri pa želite res sladke krofe pa dajte 120g sladkorja po izbiri – eritritola malo več, ker je manj sladek
112g masla brez laktoze – veganski ( stopljen, ampak ohlajen )
2 jajci ( sobne temperature )
193g kokos jogurt ali jogurt ali skuto brez laktoze
1 vanilijev strok

Vse sestavine dobro premešamo.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso damo ali v model za krofe, ki jih posprejamo z oljem ali jih s pomočjo žlice oblikujemo na peko papirju. Pečemo približno 12 minut.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pečene krofe vzamemo iz pečice  in jih pustimo ohladiti. Nato šele, ko so ohlajeni, posipamo ali s sladkorjem (eritritol) v prahu, ali namakamo v čokolado, naredimo tanke črtice s čokolado, in nabrizgamo z marmeladico, če želimo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...