Krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena
Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena, low fodmap
Pustni krofi, ki se stopijo v ustih, resnično puhasti in to brez kvasa.
TRALALA, HOPSASA,
PUSTNE SMO ŠEME,
TRALALA, HOPSASA,
NIČ NISMO LENE.
Sestavine:
210g moke brez glutena od Schar Mix B Bread Mix, v primeru, da pa boste delali iz ajdove moke pa uporabite 200g ajdove moke. Ali, če bi delali iz prosene moke pa uporabite 105g prosene moke, ker vpija več tekočine, zato se more uporabiti pol manj.
36g koruzni škrop ali tapioka
1 ČŽ vinski kamen
¼ ČŽ soda bikarbona – na sodo vlijemo 1Ž limona sok, da aktiviramo sodo
Ščep soli
Ščep muškatni orešček
60g - 80g nerafiniran surov trsni sladkor za low fodmap, drugače lahko uporabite eritritol ali kokos sladkor – po izbiri , kateri pa želite res sladke krofe pa dajte 120g sladkorja po izbiri – eritritola malo več, ker je manj sladek
112g masla brez laktoze – veganski ( stopljen, ampak ohlajen )
2 jajci ( sobne temperature )
193g kokos jogurt ali jogurt ali skuto brez laktoze
1 vanilijev strok
Vse sestavine dobro premešamo.
Komentarji
Objavite komentar