Preskoči na glavno vsebino

Krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena

Krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena, low fodmap

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pustni krofi, ki se stopijo v ustih, resnično puhasti in to brez kvasa.


Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Krofi za pusta hrusta ležejo v usta!

TRALALA, HOPSASA,
PUSTNE SMO ŠEME,
TRALALA, HOPSASA,
NIČ NISMO LENE.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Sestavine:
210g moke brez glutena od Schar Mix B Bread Mix, v primeru, da pa boste delali iz ajdove moke pa uporabite 200g ajdove moke. Ali, če bi delali iz prosene moke pa uporabite 105g prosene moke, ker vpija več tekočine, zato se more uporabiti pol manj.


Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

2 ČŽ indijski trpotec - uporabi žličko ameriške žličke, da bo točna mera
36g koruzni škrop ali tapioka
1 ČŽ vinski kamen
¼ ČŽ soda bikarbona – na sodo vlijemo 1Ž limona sok, da aktiviramo sodo
Ščep soli
Ščep muškatni orešček

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap60g - 80g nerafiniran surov trsni sladkor za low fodmap, drugače lahko uporabite eritritol ali kokos sladkor – po izbiri , kateri pa želite res sladke krofe pa dajte 120g sladkorja po izbiri – eritritola malo več, ker je manj sladek
112g masla brez laktoze – veganski ( stopljen, ampak ohlajen )
2 jajci ( sobne temperature )
193g kokos jogurt ali jogurt ali skuto brez laktoze
1 vanilijev strok

Vse sestavine dobro premešamo.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso damo ali v model za krofe, ki jih posprejamo z oljem ali jih s pomočjo žlice oblikujemo na peko papirju. Pečemo približno 12 minut.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pečene krofe vzamemo iz pečice  in jih pustimo ohladiti. Nato šele, ko so ohlajeni, posipamo ali s sladkorjem (eritritol) v prahu, ali namakamo v čokolado, naredimo tanke črtice s čokolado, in nabrizgamo z marmeladico, če želimo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Božične Ledene kocke

Božične Ledene kocke  Božične ledene kocke s snežno odejo  Sestavine: 20 dag sladkorja v prahu eritritol ali kokos sladkor zmeljemo v mlinčku za kavo 2 celi jajci 15 dag temne čokolade brez sladkorja 3 velike žlice ruma ali viski – jaz sem dala 6 žlic viskija 250g kokos mast 1/2 kg maslenih keksov( Hofer) po starem receptu Albert keksi – jaz sem naredila iz mojih keksov – moj recept, kateri je objavljen na Pajs brez obresti  / namesto eritritola sem dodala kokos sladkor po okusu. Kokos mast je potrebno stopiti in hladno dodati. Kokos sladkor v prahu in jajci premešamo z mešalnikom. Čokolado raztopiš kar v kokos maščobi. Ko se ohladi pa dodaš  rum oz. viski. Krema bo sprva tekoča, zato postavi za kratek čas 5 min pribl. v hladilnik, da se prej začne strjevat-je lahko tekoča, vendar tako, da bo stala na keksih in bo vseeno mazljiva. Gre pa tako – keksi pokrijjejo dno pekača, ki so predhodno namočeni v kokos mleko. Nato krema, spet keksi in krema in malenkost kok

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever