Preskoči na glavno vsebino

Krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena

Krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena, low fodmap

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pustni krofi, ki se stopijo v ustih, resnično puhasti in to brez kvasa.


Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Krofi za pusta hrusta ležejo v usta!

TRALALA, HOPSASA,
PUSTNE SMO ŠEME,
TRALALA, HOPSASA,
NIČ NISMO LENE.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Sestavine:
210g moke brez glutena od Schar Mix B Bread Mix, v primeru, da pa boste delali iz ajdove moke pa uporabite 200g ajdove moke. Ali, če bi delali iz prosene moke pa uporabite 105g prosene moke, ker vpija več tekočine, zato se more uporabiti pol manj.


Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

2 ČŽ indijski trpotec - uporabi žličko ameriške žličke, da bo točna mera
36g koruzni škrop ali tapioka
1 ČŽ vinski kamen
¼ ČŽ soda bikarbona – na sodo vlijemo 1Ž limona sok, da aktiviramo sodo
Ščep soli
Ščep muškatni orešček

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap60g - 80g nerafiniran surov trsni sladkor za low fodmap, drugače lahko uporabite eritritol ali kokos sladkor – po izbiri , kateri pa želite res sladke krofe pa dajte 120g sladkorja po izbiri – eritritola malo več, ker je manj sladek
112g masla brez laktoze – veganski ( stopljen, ampak ohlajen )
2 jajci ( sobne temperature )
193g kokos jogurt ali jogurt ali skuto brez laktoze
1 vanilijev strok

Vse sestavine dobro premešamo.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso damo ali v model za krofe, ki jih posprejamo z oljem ali jih s pomočjo žlice oblikujemo na peko papirju. Pečemo približno 12 minut.

Pustni krofi brez laktoze, brez kvasa, brez glutena low fodmap

Pečene krofe vzamemo iz pečice  in jih pustimo ohladiti. Nato šele, ko so ohlajeni, posipamo ali s sladkorjem (eritritol) v prahu, ali namakamo v čokolado, naredimo tanke črtice s čokolado, in nabrizgamo z marmeladico, če želimo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .