Madljevi mufini brez laktoze, brez glutena
Mandljevi mufini in tortica za jesenske dni
230g mandljev – ostanek mandljev, ko smo delali mandljevo mleko. Če nisi delal-a mandljevega mleka lahko uporabiš sveže mandlje in jih zmelješ v prah.
1 banana – naredi pire
70g nerafiniran surov trsni sladkor ali kokos sladkor, ali eritritol-sladkaj po okusu
50g bananine moke
50g riževe moke
Lahko pa uporabiš samo bananino moko.
1 vanilijev strok
½ ČŽ cimet
Ščep muškatni orešček
5 jajc proste reje
Pripravimo modelčke za mufine in majhen okvir za tortico – lahko pa naredimo ali samo mufine ali samo torto, po izbiri.
Pečemo na 180 stopinj celzija 25-40 minut – preveri med pečenjem – odvisno od moči pečice.
Ko se mufini oziroma tortica ohladi, lahko okrasimo s sezonskim sadjem, kokos smetano, cvetjem in uživamo v jesenskih popoldnevih in večerih z družino ob slastnih mufinih.
Komentarji
Objavite komentar