Preskoči na glavno vsebino

Praznična Zebra tortica

Praznična Zebra tortica 

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena 

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

Primerna za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja


Hranilna vrednost za celotni recept:
673,9kcal 22gM / 31,5g OH / 4,4g S / 61,6g B / 40,1g V

Hranilna vrednost na kos od 10 odvisno od debeline reza:
67,4kcal 2,2g M / 3,2g OH / 0,4g S / 6,2g B / 4g V

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

Sestavine:
40g vanilijevih proteinov ali lahko zamenjamo mandljeva moka ali pirina moka
60g razmaščena kokos moka
20-30g javorjev sirup ali 40-80g eritritol – po okusu
Vanilijev in pomarančni extract – nekaj kapljic
2 jajci
200g beljak
120g kokos mleko
20-50ml viski ali rum – po okusu (jaz sem dala 50ml)

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

Nato maso razpolovimo na pol. Ena polovica ostane takšna kot je, drugi pa dodamo:

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

10g čokoladnih proteinov – lahko izpustimo, če nimamo ali zamenjamo s stopljeno čokolado brez dodanega sladkorja  20g
15g kakav v prahu brez sladkorja
Ščep cimeta in klinčki

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

Dobro premešamo. Če menimo, da je masa pregosta, dodamo po žlicah kokos mleko.
Nato model za torto posprejamo z oljem in napolnimo model z masama.

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

Masi dodajamo z dvema žlicama v model. Ena žlica vanilij mase spustimo v sredino tortnega modela, nato v to enako sredino spustimo eno žlico čokoladne mase. Nato spet ena žlica vanilij mase v isto sredino in v enako sredino čokoladna masa ene žlice in tako naprej vse dokler ne porabimo obe masi.
Vsako žlico spustimo v sredino modela. Model naj bo 16-18cm premer.

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

Pečemo na 180 stopinj celzija 25-30 minut. Nato pustimo, da se tortica popolnoma ohladi. Okrasimo jo lahko z Božičnimi keksi, malinami, orehi – po želji.

Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...