Praznična Zebra tortica
Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena
Primerna za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja
673,9kcal 22gM / 31,5g OH / 4,4g S / 61,6g B / 40,1g V
Hranilna vrednost na kos od 10 odvisno od debeline reza:
67,4kcal 2,2g M / 3,2g OH / 0,4g S / 6,2g B / 4g V
Sestavine:
40g vanilijevih proteinov ali lahko zamenjamo mandljeva moka ali pirina moka
60g razmaščena kokos moka
20-30g javorjev sirup ali 40-80g eritritol – po okusu
Vanilijev in pomarančni extract – nekaj kapljic
2 jajci
200g beljak
120g kokos mleko
20-50ml viski ali rum – po okusu (jaz sem dala 50ml)
Nato maso razpolovimo na pol. Ena polovica ostane takšna kot je, drugi pa dodamo:
10g čokoladnih proteinov – lahko izpustimo, če nimamo ali zamenjamo s stopljeno čokolado brez dodanega sladkorja 20g
15g kakav v prahu brez sladkorja
Ščep cimeta in klinčki
Dobro premešamo. Če menimo, da je masa pregosta, dodamo po žlicah kokos mleko.
Nato model za torto posprejamo z oljem in napolnimo model z masama.
Masi dodajamo z dvema žlicama v model. Ena žlica vanilij mase spustimo v sredino tortnega modela, nato v to enako sredino spustimo eno žlico čokoladne mase. Nato spet ena žlica vanilij mase v isto sredino in v enako sredino čokoladna masa ene žlice in tako naprej vse dokler ne porabimo obe masi.
Vsako žlico spustimo v sredino modela. Model naj bo 16-18cm premer.
Pečemo na 180 stopinj celzija 25-30 minut. Nato pustimo, da se tortica popolnoma ohladi. Okrasimo jo lahko z Božičnimi keksi, malinami, orehi – po želji.
Komentarji
Objavite komentar