Preskoči na glavno vsebino

Paleo jogurtova tortica

Paleo jogurtova tortica 

Jogurtova tortica z jagodnim prelivom  

Paleo jogurtova tortica

10 kosov tortic
Čas priprave: 10 min
Pečenje: 60-80 min
Skupni čas s hlajenjem: 6-8 ur

Jogurtova-skutina tortica
Hranilna vrednost za celotni recept:
745,7kcal 38,9g M / 33g OH / 16g S / 68,2g B / 19,8g V

Paleo jogurtova tortica

Hranilna vrednost za en kos torte od 10-ih:
74,6kcal 3,9g M / 3,3g OH / 1,6g S / 6,8g B / 2g V
Pečico segrejte na 140-160 stopinj celzija.

Sestavine:
300g kokosov jogurt
4 rumenjaki
25g razmaščena mandljeva moka
15g razmaščena kokos moka
5g razmaščena lanena moka
150-175g beljak (lahko varira )
80g eritritol
Lupine limone
Sok pol limone
Strok vanilijev

Paleo jogurtova tortica

Beljake stepemo v sneg in jim dodamo pol eritritola, da so malo bolj trši. Suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo mokre sestavine in premešamo. Beljak dodamo na koncu in počasi ročno, od spodaj navzgor obračamo, da masa ne pade skupaj.

Model za torto mere od 18-22cm. Model posprejamo z oljem, prelijemo maso in postavimo v že ogreto pečico.
Pečemo na 140-160 stopinj 40 min - odvisno od moči pečice.

Paleo jogurtova tortica

Po 40 minutah, stopinje pečice nastavimo na 120-140 stopinj in pečemo še 20 min. Ko je pečeno ugasnemo pečico in pustimo v pečici stati nadaljnih 20 min.

V primeru, da še ni pečeno, še pečemo na 140 stopinj celzija nadaljnih 10-20 minut - resnično čas varira od moči pečice - preiskušeno.

Pustimo, da se popolnoma ohladi.

Paleo jogurtova tortica

Ko se popolnoma ohladi vzamemo iz modela. Nato postavimo nazaj v model – očiščen. Ker bo biskvit malo šel skupaj, bo okoli biskvita in med modelom majhen proctor. V ta prostor pa bomo prelili do vrha in preko biskvita kolikor gre naš jagodni preliv.

Jagodni preliv:
1 zavitek želatine-pripravimo po navodilih.
250g jagod-lahko zmrznjenih in jih odtalimo na štedilniku ali mikrovalovki. Dodamo 40g eritritola oz. po okusu. Limonin sok 5 Ž ali po okusu.

Dodamo lahko 1-2g konjak moke in v blenderu dobro premešamo ali lahko tudi izpustimo – po želji.
Nato dodamo pripravljeno, stopljeno želatino in premešamo dobro. Nato prelijemo v tortni model preko tortnega biskvita, tako, da tudi zg. Del bistvita prekrijemo s prelivom.

Paleo jogurtova tortica

Postavimo v hladilnik čez noč-najbolje čez noč, da se dobro strdi. Zjutraj odvzamemo model in okrasimo s sadjem, cvetjem.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever