Paleo jogurtova tortica
Jogurtova tortica z jagodnim prelivom
10 kosov tortic
Čas priprave: 10 min
Pečenje: 60-80 min
Skupni čas s hlajenjem: 6-8 ur
Jogurtova-skutina tortica
Hranilna vrednost za celotni recept:
745,7kcal 38,9g M / 33g OH / 16g S / 68,2g B / 19,8g V
Hranilna vrednost za en kos torte od 10-ih:
74,6kcal 3,9g M / 3,3g OH / 1,6g S / 6,8g B / 2g V
Pečico segrejte na 140-160 stopinj celzija.
Sestavine:
300g kokosov jogurt
4 rumenjaki
25g razmaščena mandljeva moka
15g razmaščena kokos moka
5g razmaščena lanena moka
150-175g beljak (lahko varira )
80g eritritol
Lupine limone
Sok pol limone
Strok vanilijev
Beljake stepemo v sneg in jim dodamo pol eritritola, da so malo bolj trši. Suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo mokre sestavine in premešamo. Beljak dodamo na koncu in počasi ročno, od spodaj navzgor obračamo, da masa ne pade skupaj.
Model za torto mere od 18-22cm. Model posprejamo z oljem, prelijemo maso in postavimo v že ogreto pečico.
Pečemo na 140-160 stopinj 40 min - odvisno od moči pečice.
Po 40 minutah, stopinje pečice nastavimo na 120-140 stopinj in pečemo še 20 min. Ko je pečeno ugasnemo pečico in pustimo v pečici stati nadaljnih 20 min.
V primeru, da še ni pečeno, še pečemo na 140 stopinj celzija nadaljnih 10-20 minut - resnično čas varira od moči pečice - preiskušeno.
Pustimo, da se popolnoma ohladi.
Jagodni preliv:
1 zavitek želatine-pripravimo po navodilih.
250g jagod-lahko zmrznjenih in jih odtalimo na štedilniku ali mikrovalovki. Dodamo 40g eritritola oz. po okusu. Limonin sok 5 Ž ali po okusu.
Dodamo lahko 1-2g konjak moke in v blenderu dobro premešamo ali lahko tudi izpustimo – po želji.
Nato dodamo pripravljeno, stopljeno želatino in premešamo dobro. Nato prelijemo v tortni model preko tortnega biskvita, tako, da tudi zg. Del bistvita prekrijemo s prelivom.
Postavimo v hladilnik čez noč-najbolje čez noč, da se dobro strdi. Zjutraj odvzamemo model in okrasimo s sadjem, cvetjem.
Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in eritritol.
Komentarji
Objavite komentar