Preskoči na glavno vsebino

Paleo jogurtova tortica

Paleo jogurtova tortica 

Jogurtova tortica z jagodnim prelivom  

Paleo jogurtova tortica

10 kosov tortic
Čas priprave: 10 min
Pečenje: 60-80 min
Skupni čas s hlajenjem: 6-8 ur

Jogurtova-skutina tortica
Hranilna vrednost za celotni recept:
745,7kcal 38,9g M / 33g OH / 16g S / 68,2g B / 19,8g V

Paleo jogurtova tortica

Hranilna vrednost za en kos torte od 10-ih:
74,6kcal 3,9g M / 3,3g OH / 1,6g S / 6,8g B / 2g V
Pečico segrejte na 140-160 stopinj celzija.

Sestavine:
300g kokosov jogurt
4 rumenjaki
25g razmaščena mandljeva moka
15g razmaščena kokos moka
5g razmaščena lanena moka
150-175g beljak (lahko varira )
80g eritritol
Lupine limone
Sok pol limone
Strok vanilijev

Paleo jogurtova tortica

Beljake stepemo v sneg in jim dodamo pol eritritola, da so malo bolj trši. Suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo mokre sestavine in premešamo. Beljak dodamo na koncu in počasi ročno, od spodaj navzgor obračamo, da masa ne pade skupaj.

Model za torto mere od 18-22cm. Model posprejamo z oljem, prelijemo maso in postavimo v že ogreto pečico.
Pečemo na 140-160 stopinj 40 min - odvisno od moči pečice.

Paleo jogurtova tortica

Po 40 minutah, stopinje pečice nastavimo na 120-140 stopinj in pečemo še 20 min. Ko je pečeno ugasnemo pečico in pustimo v pečici stati nadaljnih 20 min.

V primeru, da še ni pečeno, še pečemo na 140 stopinj celzija nadaljnih 10-20 minut - resnično čas varira od moči pečice - preiskušeno.

Pustimo, da se popolnoma ohladi.

Paleo jogurtova tortica

Ko se popolnoma ohladi vzamemo iz modela. Nato postavimo nazaj v model – očiščen. Ker bo biskvit malo šel skupaj, bo okoli biskvita in med modelom majhen proctor. V ta prostor pa bomo prelili do vrha in preko biskvita kolikor gre naš jagodni preliv.

Jagodni preliv:
1 zavitek želatine-pripravimo po navodilih.
250g jagod-lahko zmrznjenih in jih odtalimo na štedilniku ali mikrovalovki. Dodamo 40g eritritola oz. po okusu. Limonin sok 5 Ž ali po okusu.

Dodamo lahko 1-2g konjak moke in v blenderu dobro premešamo ali lahko tudi izpustimo – po želji.
Nato dodamo pripravljeno, stopljeno želatino in premešamo dobro. Nato prelijemo v tortni model preko tortnega biskvita, tako, da tudi zg. Del bistvita prekrijemo s prelivom.

Paleo jogurtova tortica

Postavimo v hladilnik čez noč-najbolje čez noč, da se dobro strdi. Zjutraj odvzamemo model in okrasimo s sadjem, cvetjem.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .