Božične Ledene kocke
Božične ledene kocke s snežno odejo
Sestavine:
20 dag sladkorja v prahu eritritol ali kokos sladkor zmeljemo v mlinčku za kavo
2 celi jajci
15 dag temne čokolade brez sladkorja
3 velike žlice ruma ali viski – jaz sem dala 6 žlic viskija
250g kokos mast
1/2 kg maslenih keksov( Hofer) po starem receptu Albert keksi – jaz sem naredila iz mojih keksov – moj recept, kateri je objavljen na Pajs brez obresti / namesto eritritola sem dodala kokos sladkor po okusu.
Kokos mast je potrebno stopiti in hladno dodati.
Kokos sladkor v prahu in jajci premešamo z mešalnikom. Čokolado raztopiš kar v kokos maščobi. Ko se ohladi pa dodaš rum oz. viski.
Krema bo sprva tekoča, zato postavi za kratek čas 5 min pribl. v hladilnik, da se prej začne strjevat-je lahko tekoča, vendar tako, da bo stala na keksih in bo vseeno mazljiva.
Gre pa tako – keksi pokrijjejo dno pekača, ki so predhodno namočeni v kokos mleko. Nato krema, spet keksi in krema in malenkost kokos mrvic po vrhu.
POSTOPEK:
Kekse namakaj v toplo kokos mleko (če boš imel-a bolj hrustljave kekse, bodo hitro postali mehki, zato moreš biti hiter-ra),(v primeru, če boš uporabil-a moj recept keksov, pa je potrebno preko keksov malo preliti kokos mleko ali malo dlje namakaš v res toplem, skoraj vročem, za te kekse,kokos mleku) polagaj enega zraven drugega v pekač.
Ko napolniš dno pekača, premaži s kremo in tako nadaljuj dokler ne porabiš vsega - na vrhu kreme posipaj s kokos moko.
Pekač premer 24*21cm
Iz te mase lahko naredimo tudi bombice. Vse sestavine zmešamo skupaj. Nato narediš med dlanmi krogljice in povaljaš v kokos mrvice. Najboljše pa je masa in končni izdelek iz hladilnika, ker zaradi kokos masti se na sobni temp. začne ogrevat in postane mehko.
Komentarji
Objavite komentar