Preskoči na glavno vsebino

Božične Ledene kocke

Božične Ledene kocke 

Božične ledene kocke s snežno odejo 

Božične ledene kocke s snežno odejo

Sestavine:
20 dag sladkorja v prahu eritritol ali kokos sladkor zmeljemo v mlinčku za kavo
2 celi jajci
15 dag temne čokolade brez sladkorja
3 velike žlice ruma ali viski – jaz sem dala 6 žlic viskija
250g kokos mast
1/2 kg maslenih keksov( Hofer) po starem receptu Albert keksi – jaz sem naredila iz mojih keksov – moj recept, kateri je objavljen na Pajs brez obresti / namesto eritritola sem dodala kokos sladkor po okusu.

Božične ledene kocke s snežno odejo

Kokos mast je potrebno stopiti in hladno dodati.
Kokos sladkor v prahu in jajci premešamo z mešalnikom. Čokolado raztopiš kar v kokos maščobi. Ko se ohladi pa dodaš  rum oz. viski.

Božične ledene kocke s snežno odejo

Krema bo sprva tekoča, zato postavi za kratek čas 5 min pribl. v hladilnik, da se prej začne strjevat-je lahko tekoča, vendar tako, da bo stala na keksih in bo vseeno mazljiva.
Gre pa tako – keksi pokrijjejo dno pekača, ki so predhodno namočeni v kokos mleko. Nato krema, spet keksi in krema in malenkost kokos mrvic po vrhu.

Božične ledene kocke s snežno odejo

POSTOPEK:
Kekse namakaj v toplo kokos mleko (če boš imel-a bolj hrustljave kekse, bodo hitro postali mehki, zato moreš biti hiter-ra),(v primeru, če boš uporabil-a moj recept keksov, pa je potrebno preko keksov malo preliti kokos mleko ali malo dlje namakaš v res toplem, skoraj vročem, za te kekse,kokos mleku) polagaj enega zraven drugega v pekač. 
Ko napolniš dno pekača, premaži s kremo in tako nadaljuj dokler ne porabiš vsega - na vrhu kreme posipaj s kokos moko.
Pekač premer 24*21cm

Božične ledene kocke s snežno odejo

Iz te mase lahko naredimo tudi bombice. Vse sestavine zmešamo skupaj. Nato narediš med dlanmi krogljice in povaljaš v kokos mrvice. Najboljše pa je masa in končni izdelek iz hladilnika, ker zaradi kokos masti se na sobni temp. začne ogrevat in postane mehko.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever