Preskoči na glavno vsebino

Barvni sladoled

Barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled
 
Brez laktoze, brez glutena in brez dodanega sladkorja

Čas priprave: 20 min 
Za približno 4-6 oseb

Hranilna vrednost za celotni recept:
818,2kcal 40,5g M / 123,4g OH / 54,6g S / 13,2g B / 44,2h V

Hranilna vrednost za 1 kozarec – porcijo od 6-ih
136,3kcal 6,7g M / 20,6g OH / 9,1g S / 2,2g B / 7,4g V

Napolniš kozarce po plasteh, ko serviraš. Ostalo maso hraniš v zmrzovalniku.

Sestavine za temno modro barvni sladoled:
250g borovnice in robide mešano ali samo eno vrsto – zmrznjenih
1 ČŽ eritritol – po izbiri
1 ČŽ konjak moke
V blenderju premešaš in dodaš malenkost kokos mleka, da lažje blender premeša. Dodaš lahko tudi led. Nato dodaj 1 ČŽ konjak moke in z blenderjem dobro premešaj. Boš videl-a, da se bo zgostilo in bo to gosto maso lažje držalo skupaj.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za oranžni del:
100g Zmrznjen vendar kuhan korenček ali nezmrznjen in dodaš led
Namesto korenčka lahko damo mango
150g melone na kocke narezano – tudi zmrznjene, če je možno
½ banana nezmrznjeno
3Ž sok limone stisnjene
2 Ž eritritol
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine, razen konjak moke, v blender premešamo in nato dodamo konjak moko in premešamo z blenderjem, da se zgosti. Če imaš težavo blendat, dodaj malo kokos mleka.

Sestavine za zeleni del:
125g avocado nezmrznjeno
125g banana zmrznjena
1 ČŽ moringa, lahko izpustiš
2 Ž eritritol
3Ž Sok limone stisnjene 
1 ČŽ konjak moka
Vse sestavine, razen konjak moke, dobro premešamo z blenderjem, nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do bolj goste mase.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za čokoladni del:
125g avocado nezmrznjen
125g banana zmrznjeno
3 Ž eritritol
Ščep soli in 1 Ž kave instant brez kofeina
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine razen konjak moke premešaš v blenderu (po potrebi dodaj tekočino), nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do še bolj goste mase.

Nato sestavi barvno lestvico v kozarce. Odvisno za koliko oseb boš pripravil-a. Ostalo lahko hraniš v zmrzovalniku do nasledje postrežbe. 
Ko boš sladoled vzel-a iz zmrzovalnika vzami ven vsaj 1 uro ali 30 min pred serviranjem, da se malo odtali, lažje serviraš v kozarce.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever