Preskoči na glavno vsebino

Barvni sladoled

Barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled
 
Brez laktoze, brez glutena in brez dodanega sladkorja

Čas priprave: 20 min 
Za približno 4-6 oseb

Hranilna vrednost za celotni recept:
818,2kcal 40,5g M / 123,4g OH / 54,6g S / 13,2g B / 44,2h V

Hranilna vrednost za 1 kozarec – porcijo od 6-ih
136,3kcal 6,7g M / 20,6g OH / 9,1g S / 2,2g B / 7,4g V

Napolniš kozarce po plasteh, ko serviraš. Ostalo maso hraniš v zmrzovalniku.

Sestavine za temno modro barvni sladoled:
250g borovnice in robide mešano ali samo eno vrsto – zmrznjenih
1 ČŽ eritritol – po izbiri
1 ČŽ konjak moke
V blenderju premešaš in dodaš malenkost kokos mleka, da lažje blender premeša. Dodaš lahko tudi led. Nato dodaj 1 ČŽ konjak moke in z blenderjem dobro premešaj. Boš videl-a, da se bo zgostilo in bo to gosto maso lažje držalo skupaj.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za oranžni del:
100g Zmrznjen vendar kuhan korenček ali nezmrznjen in dodaš led
Namesto korenčka lahko damo mango
150g melone na kocke narezano – tudi zmrznjene, če je možno
½ banana nezmrznjeno
3Ž sok limone stisnjene
2 Ž eritritol
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine, razen konjak moke, v blender premešamo in nato dodamo konjak moko in premešamo z blenderjem, da se zgosti. Če imaš težavo blendat, dodaj malo kokos mleka.

Sestavine za zeleni del:
125g avocado nezmrznjeno
125g banana zmrznjena
1 ČŽ moringa, lahko izpustiš
2 Ž eritritol
3Ž Sok limone stisnjene 
1 ČŽ konjak moka
Vse sestavine, razen konjak moke, dobro premešamo z blenderjem, nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do bolj goste mase.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za čokoladni del:
125g avocado nezmrznjen
125g banana zmrznjeno
3 Ž eritritol
Ščep soli in 1 Ž kave instant brez kofeina
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine razen konjak moke premešaš v blenderu (po potrebi dodaj tekočino), nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do še bolj goste mase.

Nato sestavi barvno lestvico v kozarce. Odvisno za koliko oseb boš pripravil-a. Ostalo lahko hraniš v zmrzovalniku do nasledje postrežbe. 
Ko boš sladoled vzel-a iz zmrzovalnika vzami ven vsaj 1 uro ali 30 min pred serviranjem, da se malo odtali, lažje serviraš v kozarce.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...