Preskoči na glavno vsebino

Barvni sladoled

Barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled
 
Brez laktoze, brez glutena in brez dodanega sladkorja

Čas priprave: 20 min 
Za približno 4-6 oseb

Hranilna vrednost za celotni recept:
818,2kcal 40,5g M / 123,4g OH / 54,6g S / 13,2g B / 44,2h V

Hranilna vrednost za 1 kozarec – porcijo od 6-ih
136,3kcal 6,7g M / 20,6g OH / 9,1g S / 2,2g B / 7,4g V

Napolniš kozarce po plasteh, ko serviraš. Ostalo maso hraniš v zmrzovalniku.

Sestavine za temno modro barvni sladoled:
250g borovnice in robide mešano ali samo eno vrsto – zmrznjenih
1 ČŽ eritritol – po izbiri
1 ČŽ konjak moke
V blenderju premešaš in dodaš malenkost kokos mleka, da lažje blender premeša. Dodaš lahko tudi led. Nato dodaj 1 ČŽ konjak moke in z blenderjem dobro premešaj. Boš videl-a, da se bo zgostilo in bo to gosto maso lažje držalo skupaj.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za oranžni del:
100g Zmrznjen vendar kuhan korenček ali nezmrznjen in dodaš led
Namesto korenčka lahko damo mango
150g melone na kocke narezano – tudi zmrznjene, če je možno
½ banana nezmrznjeno
3Ž sok limone stisnjene
2 Ž eritritol
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine, razen konjak moke, v blender premešamo in nato dodamo konjak moko in premešamo z blenderjem, da se zgosti. Če imaš težavo blendat, dodaj malo kokos mleka.

Sestavine za zeleni del:
125g avocado nezmrznjeno
125g banana zmrznjena
1 ČŽ moringa, lahko izpustiš
2 Ž eritritol
3Ž Sok limone stisnjene 
1 ČŽ konjak moka
Vse sestavine, razen konjak moke, dobro premešamo z blenderjem, nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do bolj goste mase.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za čokoladni del:
125g avocado nezmrznjen
125g banana zmrznjeno
3 Ž eritritol
Ščep soli in 1 Ž kave instant brez kofeina
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine razen konjak moke premešaš v blenderu (po potrebi dodaj tekočino), nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do še bolj goste mase.

Nato sestavi barvno lestvico v kozarce. Odvisno za koliko oseb boš pripravil-a. Ostalo lahko hraniš v zmrzovalniku do nasledje postrežbe. 
Ko boš sladoled vzel-a iz zmrzovalnika vzami ven vsaj 1 uro ali 30 min pred serviranjem, da se malo odtali, lažje serviraš v kozarce.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .