Preskoči na glavno vsebino

Barvni sladoled

Barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled 

Paleo barvni sladoled
 
Brez laktoze, brez glutena in brez dodanega sladkorja

Čas priprave: 20 min 
Za približno 4-6 oseb

Hranilna vrednost za celotni recept:
818,2kcal 40,5g M / 123,4g OH / 54,6g S / 13,2g B / 44,2h V

Hranilna vrednost za 1 kozarec – porcijo od 6-ih
136,3kcal 6,7g M / 20,6g OH / 9,1g S / 2,2g B / 7,4g V

Napolniš kozarce po plasteh, ko serviraš. Ostalo maso hraniš v zmrzovalniku.

Sestavine za temno modro barvni sladoled:
250g borovnice in robide mešano ali samo eno vrsto – zmrznjenih
1 ČŽ eritritol – po izbiri
1 ČŽ konjak moke
V blenderju premešaš in dodaš malenkost kokos mleka, da lažje blender premeša. Dodaš lahko tudi led. Nato dodaj 1 ČŽ konjak moke in z blenderjem dobro premešaj. Boš videl-a, da se bo zgostilo in bo to gosto maso lažje držalo skupaj.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za oranžni del:
100g Zmrznjen vendar kuhan korenček ali nezmrznjen in dodaš led
Namesto korenčka lahko damo mango
150g melone na kocke narezano – tudi zmrznjene, če je možno
½ banana nezmrznjeno
3Ž sok limone stisnjene
2 Ž eritritol
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine, razen konjak moke, v blender premešamo in nato dodamo konjak moko in premešamo z blenderjem, da se zgosti. Če imaš težavo blendat, dodaj malo kokos mleka.

Sestavine za zeleni del:
125g avocado nezmrznjeno
125g banana zmrznjena
1 ČŽ moringa, lahko izpustiš
2 Ž eritritol
3Ž Sok limone stisnjene 
1 ČŽ konjak moka
Vse sestavine, razen konjak moke, dobro premešamo z blenderjem, nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do bolj goste mase.

Paleo barvni sladoled

Sestavine za čokoladni del:
125g avocado nezmrznjen
125g banana zmrznjeno
3 Ž eritritol
Ščep soli in 1 Ž kave instant brez kofeina
1 ČŽ konjak moke
Vse sestavine razen konjak moke premešaš v blenderu (po potrebi dodaj tekočino), nato dodaš konjak moko in ponovno premešaš do še bolj goste mase.

Nato sestavi barvno lestvico v kozarce. Odvisno za koliko oseb boš pripravil-a. Ostalo lahko hraniš v zmrzovalniku do nasledje postrežbe. 
Ko boš sladoled vzel-a iz zmrzovalnika vzami ven vsaj 1 uro ali 30 min pred serviranjem, da se malo odtali, lažje serviraš v kozarce.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .