Preskoči na glavno vsebino

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker 

Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP) 

Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)


Hvala Pajs brez obresti za sestavine.

Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

ČOKOLADNI LIKER
Hranilna vrednost za celotni recept:
947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V

Sestavine:
1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro (jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro)
150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu
50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja
1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti
3dcl viski ali po izbiri rum

Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)

2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.  Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritritol ali kokos sladkor in kakav v prahu. Zelo dobro premešamo. Mešamo na zmerni temperaturi do vretja, da postane vse bolj gostejše.

Nato odstavimo iz štedilnika in dodamo viski ali rum. Maso vlijemo v blender in zblendamo, da postane liker gladka, gostejša masa.

Liker prelijemo v steklene stekleničke, okrasne oziroma po izbiri. Pustimo, da se popolnoma ohladi in šele nato zapremo in postavimo v hladilnik.

Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)

Ko se ohladi postane bolj gosti liker, če želimo bolj redkega mu dodamo 3 dcl rastlinskega mleka in 20-30g eritritola ali kokos sladkor po okusu, v prahu in premešamo.

KOKOSOV LIKER

Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Hranilna vrednost za celotni recept:
1807kcal 142,7g M / 19,2g OH / 19,2g S / 16,2g B / 24g V

Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)

Sestavine:
0,5l kokos mleka od alpro ( jaz sem uporabila kokos RIŽEVO mleko od alpro brez sladkorja )
200g kokos Kreme kupljene v Vegan placu V SLOV. BISTRICI ali BIOTOPIC V MARIBORU 
100g eritritola ali 50g kokos sladkor – po okusu
Nekaj kapljic vanilijev extract
150ml viski
2g konjak moka ali 1 žlica tapioka škrob - moka

Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)

Rastlinskemu mleku dodamo kokos kremo in eritritol ali kokos sladkor ter extrakt vanilije. Na zmernem ognju mešamo, da se kokos krema lepo razgradi. Da dobimo gladko maso.
Nato prelijemo v blender in dodamo viski ter 2g konjak moke ali 1 Žlico tapioka šrob. Miksamo približno 2-3 minute. 

Nato prelijemo v steklene stekleničke in pustimo, da se popolnoma ohladi, nato zapremo in postavimo v hladilnik.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .