Veganski Čokoladni in kokosov liker
Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.
Primeren za ljudi s
celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in
ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez
laktoze in brez sladkorja
ČOKOLADNI LIKER
Hranilna vrednost za
celotni recept:
947,3kcal 8,7g M / 32g
OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V
Sestavine:
1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega
mleka od Alpro (jaz sem mešala 0,5l
kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro)
150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu
50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja
1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti
3dcl viski ali po izbiri rum
2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo
mleko segrejemo do vretja. Ko mleko
zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritritol ali kokos sladkor in kakav v
prahu. Zelo dobro premešamo. Mešamo na zmerni temperaturi do vretja, da postane
vse bolj gostejše.
Nato odstavimo iz štedilnika in dodamo viski ali rum. Maso
vlijemo v blender in zblendamo, da postane liker gladka, gostejša masa.
Liker prelijemo v steklene stekleničke, okrasne oziroma po
izbiri. Pustimo, da se popolnoma ohladi in šele nato zapremo in postavimo v
hladilnik.
Ko se ohladi postane
bolj gosti liker, če želimo bolj redkega mu dodamo 3 dcl rastlinskega mleka in
20-30g eritritola ali kokos sladkor po okusu, v prahu in premešamo.
KOKOSOV LIKER
Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja
Hranilna vrednost za celotni recept:
1807kcal 142,7g M / 19,2g OH / 19,2g S / 16,2g B / 24g V
Sestavine:
0,5l kokos mleka od alpro ( jaz sem uporabila kokos RIŽEVO mleko od alpro brez sladkorja )
200g kokos Kreme kupljene v Vegan placu V SLOV. BISTRICI ali BIOTOPIC V MARIBORU
100g eritritola ali 50g kokos sladkor – po okusu
Nekaj kapljic vanilijev extract
150ml viski
2g konjak moka ali 1 žlica tapioka škrob - moka
Rastlinskemu mleku dodamo kokos kremo in eritritol ali kokos sladkor ter extrakt vanilije. Na zmernem ognju mešamo, da se kokos krema lepo razgradi. Da dobimo gladko maso.
Nato prelijemo v blender in dodamo viski ter 2g konjak moke ali 1 Žlico tapioka šrob. Miksamo približno 2-3 minute.
Nato prelijemo v steklene stekleničke in pustimo, da se popolnoma ohladi, nato zapremo in postavimo v hladilnik.
Komentarji
Objavite komentar