Preskoči na glavno vsebino

Paleo marmorni kolač s polnilom

Paleo marmorni kolač s polnilom 

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja 

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Čas priprave: 1h 30-45 min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-18 odvisno od debeline reza

Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s polnilom:
3.225.7kcal 237,6g M / 99,2g OH / 49,2g S / 166,3g B / 94,3g V

Hranilna vrednost za Božični kolaček s polnilom 1 kos od 15:
216,1kcal 15,9g M / 6,6g OH / 3,3g S / 11,1g B / 6,3g V

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Pečemo na 180 stopinj celzija – 190 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-50 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Sestavine biskvit:
5 jajc
200g beljaka
220g tehtana kuhana muškatna ali hokaido bučka narejena v pire
120g kokos sladkor ali eritritol ali (stivia-sladkamo po okusu)
1/2ČŽ sol
2 vanilla strok ali sirup ali v prahu
170g kokosovo mandljevo mleko
100g razmaščena kokos moka
120g razmaščena mandljeva moka
2Ž cimet
1ČŽ klinčki mleti
1ČŽ rožna voda
2ČŽ soda bikarbona
115g kokos jogurt ali skuta brez laktoze
20g kokos olje

Vklopimo pečico na 180 stopinj celzija ali 190.
Vse sestavine premešamo. Malo manj kot pol mase odvzamemo in tej masi, ko jo odvzamemo dodamo 100g kokos čokoladno mleko od alpro in 20g kakava brez dodanega sladkorja. Premešamo.
Model za kolač posprejamo z oljem ali premažemo z oljem. Vlijemo svetlo maso in nato še temno maso ter s palčko za ražnjiče ali vilico maso  malo premešamo, da se razlijeta med seboj.
Pečemo približno 40-50min odvisno od moči pečice. Ko vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi (1 uro), nato obrnemo iz modela. Najbolje, da biskvit pustimo čez noč, da se popolnoma ohladi, nato premažemo in napolnimo s polnilom.

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Krema za premaz:
Kokos Smetana iz kokos mleka (pločevinka, ki vsebuje na 100g 20g maščobe)
2g konjak moke
Z ročnim mešalnikom premešamo 4-5 min, da nastane volumen. Nato dodamo kokos jogurt ali skuto brez laktoze, po občutku, da bo Smetana s kokos jogurtom ali skuto bolj gosta za premaz. Dodamo tudi kokos sladkor ali eritritol po okusu.

Polnilo za kolaček:
1x Kokos krema - prodajajo v biotrgovinah, zagotovo v biotopic, kjer sama tam kupujem.
Kokos mleko počasi dodajamo po malo, da lahko premešamo Kokos maso. Dodamo lahko tudi 10-20g kokos olja ali kakavovo maslo. Premešamo. Dobiti moramo malo bolj v tekoči obliki, ampak ne preveč. Po okusu dodamo tudi eritritol in 1 rumenjak za okus. Surov rumenjak, lahko pa tudi izpustimo-po želji.

V primeru, da pa želimo čokoladno polnilo, pa tej kokos kremi dodamo 100g stopljene temne čokolade brez dodanega sladkorja in eritritol. Ter enako dodajamo počasi kokos mleko, da se masa bolj utekočini.


Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Kremo za premaz lahko premažemo po vrhu kolača in okrasimo z orehi in sadjem ali zdrobljenimi orehi… Po želji.

Nato pa še v sredico kolača vlijemo polnilo, katerega smo izbrali.
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .