Paleo marmorni kolač s polnilom
Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja
Čas priprave: 1h 30-45 min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-18 odvisno od debeline reza
Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s polnilom:
3.225.7kcal 237,6g M / 99,2g OH / 49,2g S / 166,3g B / 94,3g V
Hranilna vrednost za Božični kolaček s polnilom 1 kos od 15:
216,1kcal 15,9g M / 6,6g OH / 3,3g S / 11,1g B / 6,3g V
Sestavine biskvit:
5 jajc
200g beljaka
220g tehtana kuhana muškatna ali hokaido bučka narejena v pire
120g kokos sladkor ali eritritol ali (stivia-sladkamo po okusu)
1/2ČŽ sol
2 vanilla strok ali sirup ali v prahu
170g kokosovo mandljevo mleko
100g razmaščena kokos moka
120g razmaščena mandljeva moka
2Ž cimet
1ČŽ klinčki mleti
1ČŽ rožna voda
2ČŽ soda bikarbona
115g kokos jogurt ali skuta brez laktoze
20g kokos olje
Vse sestavine premešamo. Malo manj kot pol mase odvzamemo in tej masi, ko jo odvzamemo dodamo 100g kokos čokoladno mleko od alpro in 20g kakava brez dodanega sladkorja. Premešamo.
Model za kolač posprejamo z oljem ali premažemo z oljem. Vlijemo svetlo maso in nato še temno maso ter s palčko za ražnjiče ali vilico maso malo premešamo, da se razlijeta med seboj.
Pečemo približno 40-50min odvisno od moči pečice. Ko vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi (1 uro), nato obrnemo iz modela. Najbolje, da biskvit pustimo čez noč, da se popolnoma ohladi, nato premažemo in napolnimo s polnilom.
Kokos Smetana iz kokos mleka (pločevinka, ki vsebuje na 100g 20g maščobe)
2g konjak moke
Z ročnim mešalnikom premešamo 4-5 min, da nastane volumen. Nato dodamo kokos jogurt ali skuto brez laktoze, po občutku, da bo Smetana s kokos jogurtom ali skuto bolj gosta za premaz. Dodamo tudi kokos sladkor ali eritritol po okusu.
Polnilo za kolaček:
1x Kokos krema - prodajajo v biotrgovinah, zagotovo v biotopic, kjer sama tam kupujem.
Kokos mleko počasi dodajamo po malo, da lahko premešamo Kokos maso. Dodamo lahko tudi 10-20g kokos olja ali kakavovo maslo. Premešamo. Dobiti moramo malo bolj v tekoči obliki, ampak ne preveč. Po okusu dodamo tudi eritritol in 1 rumenjak za okus. Surov rumenjak, lahko pa tudi izpustimo-po želji.
V primeru, da pa želimo čokoladno polnilo, pa tej kokos kremi dodamo 100g stopljene temne čokolade brez dodanega sladkorja in eritritol. Ter enako dodajamo počasi kokos mleko, da se masa bolj utekočini.
Nato pa še v sredico kolača vlijemo polnilo, katerega smo izbrali.
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.
Komentarji
Objavite komentar