Preskoči na glavno vsebino

Paleo marmorni kolač s polnilom

Paleo marmorni kolač s polnilom 

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja 

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Čas priprave: 1h 30-45 min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-18 odvisno od debeline reza

Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s polnilom:
3.225.7kcal 237,6g M / 99,2g OH / 49,2g S / 166,3g B / 94,3g V

Hranilna vrednost za Božični kolaček s polnilom 1 kos od 15:
216,1kcal 15,9g M / 6,6g OH / 3,3g S / 11,1g B / 6,3g V

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Pečemo na 180 stopinj celzija – 190 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-50 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Sestavine biskvit:
5 jajc
200g beljaka
220g tehtana kuhana muškatna ali hokaido bučka narejena v pire
120g kokos sladkor ali eritritol ali (stivia-sladkamo po okusu)
1/2ČŽ sol
2 vanilla strok ali sirup ali v prahu
170g kokosovo mandljevo mleko
100g razmaščena kokos moka
120g razmaščena mandljeva moka
2Ž cimet
1ČŽ klinčki mleti
1ČŽ rožna voda
2ČŽ soda bikarbona
115g kokos jogurt ali skuta brez laktoze
20g kokos olje

Vklopimo pečico na 180 stopinj celzija ali 190.
Vse sestavine premešamo. Malo manj kot pol mase odvzamemo in tej masi, ko jo odvzamemo dodamo 100g kokos čokoladno mleko od alpro in 20g kakava brez dodanega sladkorja. Premešamo.
Model za kolač posprejamo z oljem ali premažemo z oljem. Vlijemo svetlo maso in nato še temno maso ter s palčko za ražnjiče ali vilico maso  malo premešamo, da se razlijeta med seboj.
Pečemo približno 40-50min odvisno od moči pečice. Ko vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi (1 uro), nato obrnemo iz modela. Najbolje, da biskvit pustimo čez noč, da se popolnoma ohladi, nato premažemo in napolnimo s polnilom.

Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Krema za premaz:
Kokos Smetana iz kokos mleka (pločevinka, ki vsebuje na 100g 20g maščobe)
2g konjak moke
Z ročnim mešalnikom premešamo 4-5 min, da nastane volumen. Nato dodamo kokos jogurt ali skuto brez laktoze, po občutku, da bo Smetana s kokos jogurtom ali skuto bolj gosta za premaz. Dodamo tudi kokos sladkor ali eritritol po okusu.

Polnilo za kolaček:
1x Kokos krema - prodajajo v biotrgovinah, zagotovo v biotopic, kjer sama tam kupujem.
Kokos mleko počasi dodajamo po malo, da lahko premešamo Kokos maso. Dodamo lahko tudi 10-20g kokos olja ali kakavovo maslo. Premešamo. Dobiti moramo malo bolj v tekoči obliki, ampak ne preveč. Po okusu dodamo tudi eritritol in 1 rumenjak za okus. Surov rumenjak, lahko pa tudi izpustimo-po želji.

V primeru, da pa želimo čokoladno polnilo, pa tej kokos kremi dodamo 100g stopljene temne čokolade brez dodanega sladkorja in eritritol. Ter enako dodajamo počasi kokos mleko, da se masa bolj utekočini.


Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Kremo za premaz lahko premažemo po vrhu kolača in okrasimo z orehi in sadjem ali zdrobljenimi orehi… Po želji.

Nato pa še v sredico kolača vlijemo polnilo, katerega smo izbrali.
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...