Veganska čokoladna torta
Vegan čoko torta brez laktoze, brez glutena, brez jajc, brez sladkorja
Sestavine:
180g (če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo ali bananino moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko)
30g kakav brez dodanega sladkorja
90g kokos sladkor – po okusu ali javorjev sirup, manj, ker je slajši
1 ČŽ soda bikarbona
1Ž jabolčna kaša
1 strok vanilijev
80g olja kokos ali oljčno tekoče
250ml vode
Ščep cimeta po izbiri
100ml kokos smetane – iz pločevinke kokos mleko postrgamo gosto maso kokos smetane. Kokos smetano segrevamo, pred vretjem odstavimo iz štedilnika. Vanj dodamo 100g temne brez laktoze čokolade, sesekljane na drobne koščke. Mešamo, dokler se ne stopi.
Ko bo biskvit hladen ga lahko prelijemo s čokoladnim prelivom. Po izbiri lahko po vrhu potrosimo kokos mrvice ali oreščke, lahko dekoriramo s kakšnimi keksi ali čokoladicami. Naj te domišljija vodi.
Komentarji
Objavite komentar