Preskoči na glavno vsebino

Čoko biskvit brez laktoze in glutena

Čoko biskvit brez laktoze in glutena
Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena 

Recept iz leta 2013, ki sem ga pripravila za Bistriške novice. Slasten in poln hranljivih sestavin.

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Sestavine:
3 cela pašniška jajca (rumenjake ločimo od beljakov)
3 beljake (tem beljakom dodamo še preostale 3 beljake in stepeno v peno)
2 zelo zreli banani iz katerih naredimo pire s paličnim mešalnikom
2 žlici 100% BIO kakav v prahu, brez dodanega sladkorja
polovico vanili strok
2 jogurtova lončka bučkine kaše (ali hokaido ali lešnikove bučke - katere olupimo in če so koščice, jih odstranimo. Narežemo na majhne kocke in kuhamo pribl. 10 min oz. dokler niso mehke. Odcedimo in naredimo kašo s paličnim mešalnikom).
1 žlico BIO medu ali kokos sladkor - po izbiri
1 in pol jogurtov lonček kokosove razmaščene moke
1 čajno žličko cimeta
ščepec muškatnega oreha v prahu

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Priprava:
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač premer pribl. 20x15cm premažemo s kokosovim BIO maslom. Vse sestavine, razen beljaka, zmešamo z mešalnikom. Nato stepen beljak počasi z metlico umešamo v preostalo maso in vlijemo maso v pekač. Postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Po 20 minutah vzamemo iz pečice in pokrijemo s krpo, da se čokoladni bučkin biskvit malo ohladi.
Serviramo ga lahko še toplega ali hladnega, po izbiri. Narežemo ga na kocke in mu na krožnik dodamo rezino mandarine, ali melone, kokos smetane, ali sedaj v poletnem času naravni sladoled brez dodanega sladkorja.
Domišljijo prepuščam trenutnemu razpoloženju.

Hvala Pajs brez obresti za sestavine.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever