Preskoči na glavno vsebino

Čoko biskvit brez laktoze in glutena

Čoko biskvit brez laktoze in glutena
Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena 

Recept iz leta 2013, ki sem ga pripravila za Bistriške novice. Slasten in poln hranljivih sestavin.

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Sestavine:
3 cela pašniška jajca (rumenjake ločimo od beljakov)
3 beljake (tem beljakom dodamo še preostale 3 beljake in stepeno v peno)
2 zelo zreli banani iz katerih naredimo pire s paličnim mešalnikom
2 žlici 100% BIO kakav v prahu, brez dodanega sladkorja
polovico vanili strok
2 jogurtova lončka bučkine kaše (ali hokaido ali lešnikove bučke - katere olupimo in če so koščice, jih odstranimo. Narežemo na majhne kocke in kuhamo pribl. 10 min oz. dokler niso mehke. Odcedimo in naredimo kašo s paličnim mešalnikom).
1 žlico BIO medu ali kokos sladkor - po izbiri
1 in pol jogurtov lonček kokosove razmaščene moke
1 čajno žličko cimeta
ščepec muškatnega oreha v prahu

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Priprava:
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač premer pribl. 20x15cm premažemo s kokosovim BIO maslom. Vse sestavine, razen beljaka, zmešamo z mešalnikom. Nato stepen beljak počasi z metlico umešamo v preostalo maso in vlijemo maso v pekač. Postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.

Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena

Po 20 minutah vzamemo iz pečice in pokrijemo s krpo, da se čokoladni bučkin biskvit malo ohladi.
Serviramo ga lahko še toplega ali hladnega, po izbiri. Narežemo ga na kocke in mu na krožnik dodamo rezino mandarine, ali melone, kokos smetane, ali sedaj v poletnem času naravni sladoled brez dodanega sladkorja.
Domišljijo prepuščam trenutnemu razpoloženju.

Hvala Pajs brez obresti za sestavine.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .