Čoko biskvit brez laktoze in glutena
Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena
Recept iz leta 2013, ki sem ga pripravila za Bistriške novice. Slasten in poln hranljivih sestavin.3 cela pašniška jajca (rumenjake ločimo od beljakov)
3 beljake (tem beljakom dodamo še preostale 3 beljake in stepeno v peno)
2 zelo zreli banani iz katerih naredimo pire s paličnim mešalnikom
2 žlici 100% BIO kakav v prahu, brez dodanega sladkorja
polovico vanili strok
2 jogurtova lončka bučkine kaše (ali hokaido ali lešnikove bučke - katere olupimo in če so koščice, jih odstranimo. Narežemo na majhne kocke in kuhamo pribl. 10 min oz. dokler niso mehke. Odcedimo in naredimo kašo s paličnim mešalnikom).
1 žlico BIO medu ali kokos sladkor - po izbiri
1 in pol jogurtov lonček kokosove razmaščene moke
1 čajno žličko cimeta
ščepec muškatnega oreha v prahu
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač premer pribl. 20x15cm premažemo s kokosovim BIO maslom. Vse sestavine, razen beljaka, zmešamo z mešalnikom. Nato stepen beljak počasi z metlico umešamo v preostalo maso in vlijemo maso v pekač. Postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.
Serviramo ga lahko še toplega ali hladnega, po izbiri. Narežemo ga na kocke in mu na krožnik dodamo rezino mandarine, ali melone, kokos smetane, ali sedaj v poletnem času naravni sladoled brez dodanega sladkorja.
Domišljijo prepuščam trenutnemu razpoloženju.
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.
Komentarji
Objavite komentar