Preskoči na glavno vsebino

Božična tortica z muškatno bučko

Božična tortica z muškatno bučko

Božična tortica z muškatno bučko in mandljevim maslom brez glutena, brez laktoze


Božična tortica z muškatno bučko in mandljevim maslom brez glutena, brez laktoze

Čas priprave: 1h 10min skupaj s pečenjem plus ohlajanje tortice - najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 8-12 odvisno od debeline reza
Hranilna vrednost za celotno Božično tortico s premazom:
931,5kcal 60,7g M / 48,6g OH / 12,3g S / 62,4g B / 17,3g V
Hranilna vrednost za Božično tortico 1 kos od 10:

Božična tortica z muškatno bučko in mandljevim maslom brez glutena, brez laktoze

93,2kcal 6,1g M / 4,9g OH / 1,2g S / 6,2g B / 1,7g V
Pečemo na 180 stopinj celzija – 190 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-50 min, med pečenjem preverimo ali je že pečeno.
Premer modela za torto od 12-16cm

Božična tortica z muškatno bučko in mandljevim maslom brez glutena, brez laktoze


Sestavine za biskvit:
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.
400g muškatne bučke tehtaj surovo – skuhaj, naredi pire
2 jajci (Recept nadomesti: 1 jajce. Cela semena zmeljite v mlinčku za kavo.
Sestavine:
1 žlica mLetih chia semen
3 žlice vode
Priprava:
Zmešamo mleta semena in toplo vodo. Z žlico dobro premešamo, nato postavimo v hladilnik za 15 minut, da se masa lepo strdi.
35g beljaka namesto beljaka lahko damo jabolčno čežano - kašo 50g ali pretlačeno, zrelo banano
100g kokos mleko
1/2ČŽ ingver mleti
1/2ČŽ muškatni orešček
1ČŽ cimeta
Ščep mleti klinčki
30-50g eritritol ali kokos sladkor ali javorjev sirup – po okusu
2Ž stisnjen limonin sok
100g mandljevo maslo
Po želji dodamo konjak ali rum ali viski – po okusu.

Božična tortica z muškatno bučko in mandljevim maslom brez glutena, brez laktoze

Vse sestavine premešamo. Tortni model premer 12-16cm posprejamo z oljem in pečemo na 180-190 stopinj celzija, od 40-50 minut, odvisno od moči pečice, preveri med pečenjem.

Božična tortica z muškatno bučko in mandljevim maslom brez glutena, brez laktozeBožična tortica z muškatno bučko in mandljevim maslom brez glutena, brez laktoze

Pustimo, da se ohladi in nato odvzamemo tortni okvir in okrasimo po želji. Ali samo s kokos ali riževo smetano, kateri dodamo 2g konjak moke za čvrstost in po želji eritritol v prahu – po okusu. 
Okrasimo z orehi ali mandlji in jagodami – po želji in razpoloženju.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .