Preskoči na glavno vsebino

Božični limonin kolaček - biskvit

Božični limonin kolaček - biskvit 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine.

BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE IN BREZ SLADKORJA
Čas priprave: 1h 30min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-16 odvisno od debeline reza
Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s premazom:
1094,7kcal 71g M / 48,4g OH / 19,5g S / 63,1g B / 36,2g V
Hranilna vrednost za Božični kolaček 1 kos od 15:
73,3kcal 4,8g M / 3,2g OH / 1,3g S / 4,2g B / 2,4g V
Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Sestavine biskvit:
4 jajca
60g bejak
20g kokos olje
60g kokos jogurt iz kokosa od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
60-80g kokos sladkor – po okusu ali 130g eritritol
1 Naribana lupine limone 
70g razmaščena kokos moka
4g konjak moka
20g razmaščena mandljeva moka
½ ČŽ soda bikarbona
Ščep soli
100g limonin sok

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Vse sestavine premešamo. Pečemo v podolgovatem modelu. Model posprejamo z oljem ali obložimo s peko papirjem.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.
Biskvit je najbolje, da se ohladi čez noč in nato premažemo s kremo in dekoriramo.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Krema za premaz:
Kokosova Smetana (v pločevinki kupimo kokos mleko z 20% maščobe. Doma postavimo v hladilnik, da se ločita trda snov in tekoča. Nato strjeno kremo vzamemo iz pločevinke in naredimo kokosovo sladko smetano) in kokos sladkor ali eritritol po okusu. 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Mixamo 5-7 min, da krema dobi na volumnu. 

Božični biskvit premažemo s kremo in po vrhu na posamezne konce damo malo naše jagodne marmeladice in z leseno palčko delamo črte sem ter tja, da dobimo lušten vzorček, kjer se prelivata bela in rdeča barva. Okrasimo z orehi in jagodami, in limono. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever