Božični limonin kolaček - biskvit
Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze
Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine.
BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE IN BREZ SLADKORJA
Čas priprave: 1h 30min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-16 odvisno od debeline reza
Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s premazom:
1094,7kcal 71g M / 48,4g OH / 19,5g S / 63,1g B / 36,2g V
Hranilna vrednost za Božični kolaček 1 kos od 15:
73,3kcal 4,8g M / 3,2g OH / 1,3g S / 4,2g B / 2,4g V
Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.
Sestavine biskvit:
4 jajca
60g bejak
20g kokos olje
60g kokos jogurt iz kokosa od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
60-80g kokos sladkor – po okusu ali 130g eritritol
1 Naribana lupine limone
70g razmaščena kokos moka
4g konjak moka
20g razmaščena mandljeva moka
½ ČŽ soda bikarbona
Ščep soli
100g limonin sok
Vse sestavine premešamo. Pečemo v podolgovatem modelu. Model posprejamo z oljem ali obložimo s peko papirjem.
Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.
Biskvit je najbolje, da se ohladi čez noč in nato premažemo s kremo in dekoriramo.
Krema za premaz:
Kokosova Smetana (v pločevinki kupimo kokos mleko z 20% maščobe. Doma postavimo v hladilnik, da se ločita trda snov in tekoča. Nato strjeno kremo vzamemo iz pločevinke in naredimo kokosovo sladko smetano) in kokos sladkor ali eritritol po okusu.
Mixamo 5-7 min, da krema dobi na volumnu.
Božični biskvit premažemo s kremo in po vrhu na posamezne konce damo malo naše jagodne marmeladice in z leseno palčko delamo črte sem ter tja, da dobimo lušten vzorček, kjer se prelivata bela in rdeča barva. Okrasimo z orehi in jagodami, in limono.
Komentarji
Objavite komentar