Preskoči na glavno vsebino

Božični limonin kolaček - biskvit

Božični limonin kolaček - biskvit 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine.

BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE IN BREZ SLADKORJA
Čas priprave: 1h 30min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-16 odvisno od debeline reza
Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s premazom:
1094,7kcal 71g M / 48,4g OH / 19,5g S / 63,1g B / 36,2g V
Hranilna vrednost za Božični kolaček 1 kos od 15:
73,3kcal 4,8g M / 3,2g OH / 1,3g S / 4,2g B / 2,4g V
Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Sestavine biskvit:
4 jajca
60g bejak
20g kokos olje
60g kokos jogurt iz kokosa od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
60-80g kokos sladkor – po okusu ali 130g eritritol
1 Naribana lupine limone 
70g razmaščena kokos moka
4g konjak moka
20g razmaščena mandljeva moka
½ ČŽ soda bikarbona
Ščep soli
100g limonin sok

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Vse sestavine premešamo. Pečemo v podolgovatem modelu. Model posprejamo z oljem ali obložimo s peko papirjem.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.
Biskvit je najbolje, da se ohladi čez noč in nato premažemo s kremo in dekoriramo.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Krema za premaz:
Kokosova Smetana (v pločevinki kupimo kokos mleko z 20% maščobe. Doma postavimo v hladilnik, da se ločita trda snov in tekoča. Nato strjeno kremo vzamemo iz pločevinke in naredimo kokosovo sladko smetano) in kokos sladkor ali eritritol po okusu. 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Mixamo 5-7 min, da krema dobi na volumnu. 

Božični biskvit premažemo s kremo in po vrhu na posamezne konce damo malo naše jagodne marmeladice in z leseno palčko delamo črte sem ter tja, da dobimo lušten vzorček, kjer se prelivata bela in rdeča barva. Okrasimo z orehi in jagodami, in limono. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .