Preskoči na glavno vsebino

Božični limonin kolaček - biskvit

Božični limonin kolaček - biskvit 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine.

BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE IN BREZ SLADKORJA
Čas priprave: 1h 30min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-16 odvisno od debeline reza
Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s premazom:
1094,7kcal 71g M / 48,4g OH / 19,5g S / 63,1g B / 36,2g V
Hranilna vrednost za Božični kolaček 1 kos od 15:
73,3kcal 4,8g M / 3,2g OH / 1,3g S / 4,2g B / 2,4g V
Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Sestavine biskvit:
4 jajca
60g bejak
20g kokos olje
60g kokos jogurt iz kokosa od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
60-80g kokos sladkor – po okusu ali 130g eritritol
1 Naribana lupine limone 
70g razmaščena kokos moka
4g konjak moka
20g razmaščena mandljeva moka
½ ČŽ soda bikarbona
Ščep soli
100g limonin sok

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Vse sestavine premešamo. Pečemo v podolgovatem modelu. Model posprejamo z oljem ali obložimo s peko papirjem.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.
Biskvit je najbolje, da se ohladi čez noč in nato premažemo s kremo in dekoriramo.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Krema za premaz:
Kokosova Smetana (v pločevinki kupimo kokos mleko z 20% maščobe. Doma postavimo v hladilnik, da se ločita trda snov in tekoča. Nato strjeno kremo vzamemo iz pločevinke in naredimo kokosovo sladko smetano) in kokos sladkor ali eritritol po okusu. 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Mixamo 5-7 min, da krema dobi na volumnu. 

Božični biskvit premažemo s kremo in po vrhu na posamezne konce damo malo naše jagodne marmeladice in z leseno palčko delamo črte sem ter tja, da dobimo lušten vzorček, kjer se prelivata bela in rdeča barva. Okrasimo z orehi in jagodami, in limono. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...