Preskoči na glavno vsebino

Božični limonin kolaček - biskvit

Božični limonin kolaček - biskvit 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Hvala Pajs brez obresti in Vegan plac za sestavine.

BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE IN BREZ SLADKORJA
Čas priprave: 1h 30min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč
Št. Kosov: 12-16 odvisno od debeline reza
Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s premazom:
1094,7kcal 71g M / 48,4g OH / 19,5g S / 63,1g B / 36,2g V
Hranilna vrednost za Božični kolaček 1 kos od 15:
73,3kcal 4,8g M / 3,2g OH / 1,3g S / 4,2g B / 2,4g V
Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Sestavine biskvit:
4 jajca
60g bejak
20g kokos olje
60g kokos jogurt iz kokosa od My Love My Life - kupljeno v Vegan plac Slovenska Bistrica
60-80g kokos sladkor – po okusu ali 130g eritritol
1 Naribana lupine limone 
70g razmaščena kokos moka
4g konjak moka
20g razmaščena mandljeva moka
½ ČŽ soda bikarbona
Ščep soli
100g limonin sok

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Vse sestavine premešamo. Pečemo v podolgovatem modelu. Model posprejamo z oljem ali obložimo s peko papirjem.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Pečemo na 180 stopinj celzija – 200 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-60 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno.
Biskvit je najbolje, da se ohladi čez noč in nato premažemo s kremo in dekoriramo.

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Krema za premaz:
Kokosova Smetana (v pločevinki kupimo kokos mleko z 20% maščobe. Doma postavimo v hladilnik, da se ločita trda snov in tekoča. Nato strjeno kremo vzamemo iz pločevinke in naredimo kokosovo sladko smetano) in kokos sladkor ali eritritol po okusu. 

Božični limonin kolaček - biskvit brez laktoze

Mixamo 5-7 min, da krema dobi na volumnu. 

Božični biskvit premažemo s kremo in po vrhu na posamezne konce damo malo naše jagodne marmeladice in z leseno palčko delamo črte sem ter tja, da dobimo lušten vzorček, kjer se prelivata bela in rdeča barva. Okrasimo z orehi in jagodami, in limono. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .