Brownies brez moke, brez sladkorja
Čokoladni Brownies brez moke, brez laktoze in glutena
Sestavine:
170g kuhane in v pire muškatne buče, ali battata krompirja, ali čičerike ali fižola ali cvetače ali avokada
2 jajci
Dodatno 30g beljaka
15g kokos olja – to sta 2 žlici
Če se odločimo da delamo z arašidovim maslom dodamo 30g arašidovega masla, v nasprotnem primeru pa namesto masla dodamo 100g kokos jogurt – ali po izbiri jogurt
¼ ČŽ soli
1 ČŽ vaniija v prahu
80g eritritol, ali javorjev sirup, ki pa ga dodamo znatno manj, ker je slajši
1/2 ČŽ soda bikarbona - po izbiri-ni potrebno
Po vrhu mase po želji potrosimo čokoladne kapljice brez laktoze in brez dodanega sladkorja. Maso vlijemo v predhodno posprejan z oljem pekač mere pribl. Od 15-30cm. Ali manj, če želimo bolj visoke brovnije.
Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo približno 15-20 minut – odvisno od moči pečice.
Ko je pečeno pustimo, da se popolnoa ohladi, nato serviramo.
Hranimo lahko v hladilniku.
Komentarji
Objavite komentar