Veganski kolač – marmorni
Vegan marmorni kolač brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja
Biskvit:
400g (če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko)
100g kokosovih mrvic
120g kokos sladkor
½ ČŽ sode bikarbone
60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče
1 strok vanilijev
3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus
6 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto
1 ČŽ cimet
¼ klinčki v prahu
Po izbiri – jaz sem dodala 2 iz riža vanilijev puding – kupljen v BIOTOPIC / že narejen v lončku – je bolj sočno
Lahko pustimo biskvit ves svetel, če pa želimo tudi temni del, pa maso razdelimo na dva dela in enemu delu dodamo 30g kakava brez sladkorja dodanega, mi lahko sami dosladkamo z 1 Ž kokos sladkorja
Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO
½ L donat
100ml kokos smetane – iz pločevinke kokos mleko postrgamo gosto maso kokos smetane. Kokos smetano segrevamo, pred vretjem odstavimo iz štedilnika. Vanj dodamo 100g temne brez laktoze čokolade, sesekljane na drobne koščke. Mešamo, dokler se ne stopi.
Ko bo biskvit hladen ga lahko prelijemo s čokoladnim prelivom. Po izbiri lahko po vrhu potrosimo kokos mrvice ali zdrobljene lešnike.
Komentarji
Objavite komentar