Flufi Čokoladni Kavni mousse
Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena
Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min
Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja.
Hranilna vrednost za celotni recept:
306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V
Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3:
102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V
Sestavine:
300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi).
Stepen sneg postavi v hladilnik.
200g kokosov jogurt
300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je
5g konjak moka
2Ž limonin sok stisnjen
1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne
1Ž vanilija v prahu
Ščep soli
Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo:
5g konjak moke in v blenderu dobro premešamo do gostejše konsistence.
Maso razpolovimo na pol – na dva dela. Enemu delu najprej dodamo 2-3 Ž kave instant brez kofeina in 5g kakava v prahu brez dodanega sladkorja. Premešamo.
Iz hladilnika vzamemo stepen sneg in ga prav tako damo na dva dela. En del dodamo masi s kavo in kakavom in nežno premešamo.
Drugi del pa dodamo BREZBARVNI MASI in nežno premešamo.
Sedaj pa se lotimo polnjenja kozarcev. Najprej daš kavin del in na vrh beli del. Napolnjene kozarce postavi v hladilnik za vsaj 2-3 ure.
Pred serviranjem pa na vrh dekoriraš kakšno jagodičevje, rožico ali zdrobljene oreščke.
Komentarji
Objavite komentar