Preskoči na glavno vsebino

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse 


Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena 



Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Čas priprave z delom: 15min
Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min

Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja.
Hranilna vrednost za celotni recept:

306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V

Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3:
102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V

Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Sestavine:
300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi).
Stepen sneg postavi v hladilnik.

200g kokosov jogurt
300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je
5g konjak moka
2Ž limonin sok stisnjen
1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne
1Ž vanilija v prahu
Ščep soli

Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo:
5g konjak moke in v blenderu dobro premešamo do gostejše konsistence.

Maso razpolovimo na pol – na dva dela. Enemu delu najprej dodamo 2-3 Ž kave instant brez kofeina in 5g kakava v prahu brez dodanega sladkorja. Premešamo.

Iz hladilnika vzamemo stepen sneg in ga prav tako damo na dva dela. En del dodamo masi s kavo in kakavom in nežno premešamo.
Drugi del pa dodamo BREZBARVNI MASI in nežno premešamo.

Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Sedaj pa se lotimo polnjenja kozarcev. Najprej daš kavin del in na vrh beli del. Napolnjene kozarce postavi v hladilnik za vsaj 2-3 ure.
Pred serviranjem pa na vrh dekoriraš kakšno jagodičevje, rožico ali zdrobljene oreščke.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever