Preskoči na glavno vsebino

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse 


Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena 



Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Čas priprave z delom: 15min
Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min

Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja.
Hranilna vrednost za celotni recept:

306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V

Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3:
102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V

Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Sestavine:
300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi).
Stepen sneg postavi v hladilnik.

200g kokosov jogurt
300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je
5g konjak moka
2Ž limonin sok stisnjen
1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne
1Ž vanilija v prahu
Ščep soli

Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo:
5g konjak moke in v blenderu dobro premešamo do gostejše konsistence.

Maso razpolovimo na pol – na dva dela. Enemu delu najprej dodamo 2-3 Ž kave instant brez kofeina in 5g kakava v prahu brez dodanega sladkorja. Premešamo.

Iz hladilnika vzamemo stepen sneg in ga prav tako damo na dva dela. En del dodamo masi s kavo in kakavom in nežno premešamo.
Drugi del pa dodamo BREZBARVNI MASI in nežno premešamo.

Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena

Sedaj pa se lotimo polnjenja kozarcev. Najprej daš kavin del in na vrh beli del. Napolnjene kozarce postavi v hladilnik za vsaj 2-3 ure.
Pred serviranjem pa na vrh dekoriraš kakšno jagodičevje, rožico ali zdrobljene oreščke.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .