Preskoči na glavno vsebino

Tortica in mufini iz Bananine moke

Tortica in mufini iz BANANINE MOKE 

PALEO tortica in mufini iz Bananine moke
Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze 


Tortica in mufini iz Bananine moke

Mufinov 12
Kosov torte: 10

Tortica in mufini iz Bananine moke

Hranilna vrednost za celotni recept biskvita:
1269,4kcal 52,1g M / 90,8g OH / 8,8g S / 93,2g B / 30,2g V

Hranilna vrednost za 1 mufin od 16-ih:
45,1kcal 1,8g M / 3,2g OH / 0,3g S / 3,3g B / 1,1g V

Hranilna vrednost za tortico biskvit celota:
727,29kcal 29,9g M / 52g OH / 5g S / 53,4g B / 17,3g V

Hranilna vrednost enega kosa biskvita z borovničevo marmeladico od 10-ih
87,7kcal 3,1g M / 8,7g OH / 3g S / 5,5g B / 2,6gV

Tortica in mufini iz Bananine moke

Čas priprave: 
1h in 30min skupaj z dekoracijo / premora je vmes toliko, koliko je potrebno za ohladitev biskvita

Tortica in mufini iz Bananine moke

Sestavine:
100g bananine moke
100g razmaščene mandljeve moke ali razmaščene lešnik moke
6 kokošjih jajc
Ščep soli
130g eritiritol
1 naribana lupine limone
3 Ž limonin sok  stisnjene limone
3Ž rožne vode - po želji
2 dcl kokos mleko

Tortica in mufini iz Bananine moke

Zmešaj vse suhe sestavine, nato dodaj mokre sestavine in dobro premešaj. Lahko uporabiš celotno maso za torto ali pa nekaj mase odvzameš za 12 mufinov, tako kot sem naredila jaz.

Prvo napolniš 12 ali 16 modelčkov mufinov z maso, predhodno posprejanih z oljem. Ostalo maso pa preliješ v tortni model premer ali 16cm ali 20cm. Tortni model tudi posprejamo z oljem.

Tortica in mufini iz Bananine moke

Pečemo na 180-190 stopinj celzija. Mufine približno 20-30 minut odvisno od moči pečice – preveri med pečenjem.

Tortica in mufini iz Bananine moke

Torto pečemo tudi na 180-190 stopinj celzija. Približno 30 - 45 minut odvisno od moči pečice – preveri med pečenjem. Da ne bo presuh biskvit. Z nožem preveri ali je pečeno.

Mufine pečene lahko pustimo in serviramo takšne kot so, ali potrosimo z eritritolom v prahu, prav tako lahko obložimo z narezanimi jagodami.

Torto pustimo, da se v celoti ohladi. Nato jo prerežemo na polovico in premažemo z našo doma narejeno marmeladico – ta je premazana z borovničevo. Ti pa premaži po trenutnem razpoloženju. Ena masa te marmeladice zadostuje za to majhno tortico, za premaz sredice in nato še zunanji del.
Okrasimo po želji. Ta tortica je okrašena z (izrez oblik od modelčkov za kekse) melono in jagodami.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...