Tortica in mufini iz BANANINE MOKE
PALEO tortica in mufini iz Bananine moke
Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze
Mufinov 12
Kosov torte: 10
1269,4kcal 52,1g M / 90,8g OH / 8,8g S / 93,2g B / 30,2g V
Hranilna vrednost za 1 mufin od 16-ih:
45,1kcal 1,8g M / 3,2g OH / 0,3g S / 3,3g B / 1,1g V
Hranilna vrednost za tortico biskvit celota:
727,29kcal 29,9g M / 52g OH / 5g S / 53,4g B / 17,3g V
Hranilna vrednost enega kosa biskvita z borovničevo marmeladico od 10-ih
87,7kcal 3,1g M / 8,7g OH / 3g S / 5,5g B / 2,6gV
1h in 30min skupaj z dekoracijo / premora je vmes toliko, koliko je potrebno za ohladitev biskvita
100g bananine moke
100g razmaščene mandljeve moke ali razmaščene lešnik moke
6 kokošjih jajc
Ščep soli
130g eritiritol
1 naribana lupine limone
3 Ž limonin sok stisnjene limone
3Ž rožne vode - po želji
2 dcl kokos mleko
Prvo napolniš 12 ali 16 modelčkov mufinov z maso, predhodno posprejanih z oljem. Ostalo maso pa preliješ v tortni model premer ali 16cm ali 20cm. Tortni model tudi posprejamo z oljem.
Mufine pečene lahko pustimo in serviramo takšne kot so, ali potrosimo z eritritolom v prahu, prav tako lahko obložimo z narezanimi jagodami.
Torto pustimo, da se v celoti ohladi. Nato jo prerežemo na polovico in premažemo z našo doma narejeno marmeladico – ta je premazana z borovničevo. Ti pa premaži po trenutnem razpoloženju. Ena masa te marmeladice zadostuje za to majhno tortico, za premaz sredice in nato še zunanji del.
Okrasimo po želji. Ta tortica je okrašena z (izrez oblik od modelčkov za kekse) melono in jagodami.
Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in eritritol.
Komentarji
Objavite komentar