Preskoči na glavno vsebino

Tortica in mufini iz Bananine moke

Tortica in mufini iz BANANINE MOKE 

PALEO tortica in mufini iz Bananine moke
Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze 


Tortica in mufini iz Bananine moke

Mufinov 12
Kosov torte: 10

Tortica in mufini iz Bananine moke

Hranilna vrednost za celotni recept biskvita:
1269,4kcal 52,1g M / 90,8g OH / 8,8g S / 93,2g B / 30,2g V

Hranilna vrednost za 1 mufin od 16-ih:
45,1kcal 1,8g M / 3,2g OH / 0,3g S / 3,3g B / 1,1g V

Hranilna vrednost za tortico biskvit celota:
727,29kcal 29,9g M / 52g OH / 5g S / 53,4g B / 17,3g V

Hranilna vrednost enega kosa biskvita z borovničevo marmeladico od 10-ih
87,7kcal 3,1g M / 8,7g OH / 3g S / 5,5g B / 2,6gV

Tortica in mufini iz Bananine moke

Čas priprave: 
1h in 30min skupaj z dekoracijo / premora je vmes toliko, koliko je potrebno za ohladitev biskvita

Tortica in mufini iz Bananine moke

Sestavine:
100g bananine moke
100g razmaščene mandljeve moke ali razmaščene lešnik moke
6 kokošjih jajc
Ščep soli
130g eritiritol
1 naribana lupine limone
3 Ž limonin sok  stisnjene limone
3Ž rožne vode - po želji
2 dcl kokos mleko

Tortica in mufini iz Bananine moke

Zmešaj vse suhe sestavine, nato dodaj mokre sestavine in dobro premešaj. Lahko uporabiš celotno maso za torto ali pa nekaj mase odvzameš za 12 mufinov, tako kot sem naredila jaz.

Prvo napolniš 12 ali 16 modelčkov mufinov z maso, predhodno posprejanih z oljem. Ostalo maso pa preliješ v tortni model premer ali 16cm ali 20cm. Tortni model tudi posprejamo z oljem.

Tortica in mufini iz Bananine moke

Pečemo na 180-190 stopinj celzija. Mufine približno 20-30 minut odvisno od moči pečice – preveri med pečenjem.

Tortica in mufini iz Bananine moke

Torto pečemo tudi na 180-190 stopinj celzija. Približno 30 - 45 minut odvisno od moči pečice – preveri med pečenjem. Da ne bo presuh biskvit. Z nožem preveri ali je pečeno.

Mufine pečene lahko pustimo in serviramo takšne kot so, ali potrosimo z eritritolom v prahu, prav tako lahko obložimo z narezanimi jagodami.

Torto pustimo, da se v celoti ohladi. Nato jo prerežemo na polovico in premažemo z našo doma narejeno marmeladico – ta je premazana z borovničevo. Ti pa premaži po trenutnem razpoloženju. Ena masa te marmeladice zadostuje za to majhno tortico, za premaz sredice in nato še zunanji del.
Okrasimo po želji. Ta tortica je okrašena z (izrez oblik od modelčkov za kekse) melono in jagodami.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .