Preskoči na glavno vsebino

Tortica in mufini iz Bananine moke

Tortica in mufini iz BANANINE MOKE 

PALEO tortica in mufini iz Bananine moke
Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze 


Tortica in mufini iz Bananine moke

Mufinov 12
Kosov torte: 10

Tortica in mufini iz Bananine moke

Hranilna vrednost za celotni recept biskvita:
1269,4kcal 52,1g M / 90,8g OH / 8,8g S / 93,2g B / 30,2g V

Hranilna vrednost za 1 mufin od 16-ih:
45,1kcal 1,8g M / 3,2g OH / 0,3g S / 3,3g B / 1,1g V

Hranilna vrednost za tortico biskvit celota:
727,29kcal 29,9g M / 52g OH / 5g S / 53,4g B / 17,3g V

Hranilna vrednost enega kosa biskvita z borovničevo marmeladico od 10-ih
87,7kcal 3,1g M / 8,7g OH / 3g S / 5,5g B / 2,6gV

Tortica in mufini iz Bananine moke

Čas priprave: 
1h in 30min skupaj z dekoracijo / premora je vmes toliko, koliko je potrebno za ohladitev biskvita

Tortica in mufini iz Bananine moke

Sestavine:
100g bananine moke
100g razmaščene mandljeve moke ali razmaščene lešnik moke
6 kokošjih jajc
Ščep soli
130g eritiritol
1 naribana lupine limone
3 Ž limonin sok  stisnjene limone
3Ž rožne vode - po želji
2 dcl kokos mleko

Tortica in mufini iz Bananine moke

Zmešaj vse suhe sestavine, nato dodaj mokre sestavine in dobro premešaj. Lahko uporabiš celotno maso za torto ali pa nekaj mase odvzameš za 12 mufinov, tako kot sem naredila jaz.

Prvo napolniš 12 ali 16 modelčkov mufinov z maso, predhodno posprejanih z oljem. Ostalo maso pa preliješ v tortni model premer ali 16cm ali 20cm. Tortni model tudi posprejamo z oljem.

Tortica in mufini iz Bananine moke

Pečemo na 180-190 stopinj celzija. Mufine približno 20-30 minut odvisno od moči pečice – preveri med pečenjem.

Tortica in mufini iz Bananine moke

Torto pečemo tudi na 180-190 stopinj celzija. Približno 30 - 45 minut odvisno od moči pečice – preveri med pečenjem. Da ne bo presuh biskvit. Z nožem preveri ali je pečeno.

Mufine pečene lahko pustimo in serviramo takšne kot so, ali potrosimo z eritritolom v prahu, prav tako lahko obložimo z narezanimi jagodami.

Torto pustimo, da se v celoti ohladi. Nato jo prerežemo na polovico in premažemo z našo doma narejeno marmeladico – ta je premazana z borovničevo. Ti pa premaži po trenutnem razpoloženju. Ena masa te marmeladice zadostuje za to majhno tortico, za premaz sredice in nato še zunanji del.
Okrasimo po želji. Ta tortica je okrašena z (izrez oblik od modelčkov za kekse) melono in jagodami.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever