Ajdova torta z vinom
Božična Ajdova torta z vinom
Sestavine za biskvit:
8 žlic ajdove moke
5 žlic kokos sladkorja
limonina lupina
4 jajca ločimo beljak in rumenjak
Od beljaka naredi sneg. Rumenjaku dodaj vse ostale sestavine, na koncu dodaj beljak - sneg in nežno premešaj.
Maso vlij v podolgovat pekač, ali v silikoski pekač z Božičnim motivom – po želji, s peko papirjem. V silikonskem pekaču pa posprejaš z oljem. Pečeš na 180 stopinj celzija 30 - 40 minut preveri med pečenjem - odvisno od moči pečice.
Med pečenjem biskvita pripravimo kuhano vino - preliv.
Biskvit narežemo, v skodelice položimo kos biskvita in preku prelijemo kuhano vino - preliv.
Za preliv kuhano vino:
0,5l vina – belega ali rdečega
1,5dcl vode
30-40g kokos sladkorja – po okusu
Klinčki – 8-10
1 ½ Cimet palčke
2-3 janeževe zvezdice - po želji
Limonin ekstrak par kapljic, če nimamo limone, drugače četrt limone brez olupa in limonin sok 2 žlici.
Po želji lahko dodamo tudi tri kapljice pomarančnega extrakta – po želji
Vse sestavine damo k vinu in kuhamo do vretja. Takoj odstavimo in natočimo v kozarce. Serviramo lahko s koščki pomaranče.
Komentarji
Objavite komentar