Vegansko kokosovo pecivo-kocke
Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja
Biskvit:
Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija.
400g (če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko)
100g kokosovih mrvic
120g kokos sladkor
½ ČŽ sode bikarbone
60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče
1 strok vanilijev
3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus
4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto
1 ČŽ cimet
¼ klinčki v prahu
Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO
½ L donat
Čokoladni Preliv:
100ml kokos smetane – iz pločevinke kokos mleko postrgamo gosto maso kokos smetane. Kokos smetano segrevamo, pred vretjem odstavimo iz štedilnika. Vanj dodamo 100g temne brez laktoze čokolade, sesekljane na drobne koščke. Mešamo, dokler se ne stopi.
Komentarji
Objavite komentar