Preskoči na glavno vsebino

Paleo kokos jogurt torta

Paleo kokos jogurt torta

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze 

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

10 kosov tortic
Čas priprave skupaj s pečenjem: 1h in 30-40 min
Sestavine za sočno dno torte:
50g razmaščene kokos moke
2Ž kokos mleko
3Ž donat
1 jajce
20g eritritol ali po okusu javorjev sirup ali kokos sladkor
20g pire, kuhane, zmečkane muškatne buče
1/2ČŽ cimet
100g beljak

Vse sestavine dobro premešamo in maso vlijemo v posprejan z oljem pekač premera 16-22cm.

Pečico segrejemo na 170-180 stopinj celzija - odvisno od moči pečice - in pečemo približno 20-30 min. Ne predolgo, ker bomo še 1x pekli z vrhom torte.

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

Med časom pečenja dna, pripravimo kremo - vrhnji del torte. 
Sestavine za kokos jogurt kremo:
330g vanilijev puding, že pripravljen s kokos mlekom-brez ogljikovih hidratov, brez laktoze, brez glutena
320g kokos jogurt - kupljeno pri vegan plac
2jajci
ščep cimeta
strok vanilijev
30-40g eritritol ali kokos sladkor

Vse sesatvine dobro premešamo. Ko je dno torte pečeno, po 20-ih ali 30-ih min vlijemo kremno kokos maso na vrh biskvita. Nato postavimo nazaj v pečico in pečemo na 160-170 stopinj celzija približno 40 min., preveri med pečenjem.

Zadnjih 5-10 min pečenja zmešamo 1 rumenjak s kokos jogurtom (2-4 žlice kokos jogurta in ščep kokos sladkor) in premažemo vrh torte in postavimo nazaj v pečico za 5-10 min, da se zapeče.

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

Po pečenju vzamemo torto iz pečice in pustimu, da se ohladi. Okrasimo z raznim sadjem, kokos smetano ali kokos čipsom in cvetovi.

Hvala pajs brez obresti za sestavine.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Orehova tortica brez glutena in laktoze

Orehova tortica brez glutena in laktoze  Orehova tortica brez glutena in laktoze z malo OH in bogata z vlakninami  Biskvit: Hvala Pajs brez obresti za sestavine. 160g beljaka stepeš v sneg (kupim ga v intersparu ali eleclerc) 30g razmaščene  orehove moke 10g  razmaščene kokos moke 10g razmaščene  mandljeve moke 20g mletih orehov 5g tapioka moka ali konjak moka 3g 10g čokoladni ali vanilijev vegy protein  Cukerček-eritritol (sladkaj po svojem okusu morda 50g - jaz sem sladkala samo 15g cukerčka, ker mi je to dovolj) Ščep soli, ½ vaniljev strok, ½ ČŽ cimet  2 rumenjaka ½ dcl kokos ali mandljevo mleko  Pečico segreješ na 180-190 stopinj celzija in pečeš 30-35 minut, odvisno od moči pečice. Pripraviš model za tortico, majhen premer 20cm ali 16cm – po izbiri. Posprejaš z oljem na sprej. Suhe sestavine zmešaš in nato dodaš rumenjak ter mleko, malo premešaš in dodaš stepen beljak. Nežno premešaš.  Krema: 180g mletih orehov (v blenderju jih melješ ...