Preskoči na glavno vsebino

Paleo kokos jogurt torta

Paleo kokos jogurt torta

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze 

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

10 kosov tortic
Čas priprave skupaj s pečenjem: 1h in 30-40 min
Sestavine za sočno dno torte:
50g razmaščene kokos moke
2Ž kokos mleko
3Ž donat
1 jajce
20g eritritol ali po okusu javorjev sirup ali kokos sladkor
20g pire, kuhane, zmečkane muškatne buče
1/2ČŽ cimet
100g beljak

Vse sestavine dobro premešamo in maso vlijemo v posprejan z oljem pekač premera 16-22cm.

Pečico segrejemo na 170-180 stopinj celzija - odvisno od moči pečice - in pečemo približno 20-30 min. Ne predolgo, ker bomo še 1x pekli z vrhom torte.

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

Med časom pečenja dna, pripravimo kremo - vrhnji del torte. 
Sestavine za kokos jogurt kremo:
330g vanilijev puding, že pripravljen s kokos mlekom-brez ogljikovih hidratov, brez laktoze, brez glutena
320g kokos jogurt - kupljeno pri vegan plac
2jajci
ščep cimeta
strok vanilijev
30-40g eritritol ali kokos sladkor

Vse sesatvine dobro premešamo. Ko je dno torte pečeno, po 20-ih ali 30-ih min vlijemo kremno kokos maso na vrh biskvita. Nato postavimo nazaj v pečico in pečemo na 160-170 stopinj celzija približno 40 min., preveri med pečenjem.

Zadnjih 5-10 min pečenja zmešamo 1 rumenjak s kokos jogurtom (2-4 žlice kokos jogurta in ščep kokos sladkor) in premažemo vrh torte in postavimo nazaj v pečico za 5-10 min, da se zapeče.

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

Po pečenju vzamemo torto iz pečice in pustimu, da se ohladi. Okrasimo z raznim sadjem, kokos smetano ali kokos čipsom in cvetovi.

Hvala pajs brez obresti za sestavine.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever