Preskoči na glavno vsebino

Paleo kokos jogurt torta

Paleo kokos jogurt torta

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze 

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

10 kosov tortic
Čas priprave skupaj s pečenjem: 1h in 30-40 min
Sestavine za sočno dno torte:
50g razmaščene kokos moke
2Ž kokos mleko
3Ž donat
1 jajce
20g eritritol ali po okusu javorjev sirup ali kokos sladkor
20g pire, kuhane, zmečkane muškatne buče
1/2ČŽ cimet
100g beljak

Vse sestavine dobro premešamo in maso vlijemo v posprejan z oljem pekač premera 16-22cm.

Pečico segrejemo na 170-180 stopinj celzija - odvisno od moči pečice - in pečemo približno 20-30 min. Ne predolgo, ker bomo še 1x pekli z vrhom torte.

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

Med časom pečenja dna, pripravimo kremo - vrhnji del torte. 
Sestavine za kokos jogurt kremo:
330g vanilijev puding, že pripravljen s kokos mlekom-brez ogljikovih hidratov, brez laktoze, brez glutena
320g kokos jogurt - kupljeno pri vegan plac
2jajci
ščep cimeta
strok vanilijev
30-40g eritritol ali kokos sladkor

Vse sesatvine dobro premešamo. Ko je dno torte pečeno, po 20-ih ali 30-ih min vlijemo kremno kokos maso na vrh biskvita. Nato postavimo nazaj v pečico in pečemo na 160-170 stopinj celzija približno 40 min., preveri med pečenjem.

Zadnjih 5-10 min pečenja zmešamo 1 rumenjak s kokos jogurtom (2-4 žlice kokos jogurta in ščep kokos sladkor) in premažemo vrh torte in postavimo nazaj v pečico za 5-10 min, da se zapeče.

Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze

Po pečenju vzamemo torto iz pečice in pustimu, da se ohladi. Okrasimo z raznim sadjem, kokos smetano ali kokos čipsom in cvetovi.

Hvala pajs brez obresti za sestavine.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .