Preskoči na glavno vsebino

Objave

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

LCHF PALEO kokosova sladoled torta Hladna kokosova sadna torta – sladoled tortica  Kokos je bogat z dragocenimi minerali, katere naše telo še kako potrebuje. Vsebuje beljakovine, zelo zdrave maščobe, kalij, fosfor in magnezij. Kokos deluje protistresno. Mladi kokos s cimetom, kardamom, ingverjem in ostalimi začimbami deluje, oziroma pomaga pri presnovi. In še ena zanimivost, da kokosova maščoba ne redi, ravno nasprotno. Predvsem spodbudi izgorevanje maščob. Kokos se uporablja kot krema za obraz, stopala in prav tako kot maska za lase. Brez dodanega sladkorja, brez laktoze in brez glutena. Čas priprave rulada: 20-25min Čas priprave Kreme: 10min Skupni čas s hlajenjem v hladilniku:  Približno 4 ure ali če hladimo čez noč – plus nočni čas. Število kosov kokos sladoledne tortice: 8-10 kosov Hranilna vrednost za celotni recept: 3,566,9kcal 320gM / 65,5g OH / 50,8g S / 96,7g B / 76,3g V Hranilna vrednost za 1 kos od 10-ih: 356,7kcal 32g M / 6,6g OH / 5,1g S / 9,7g B / 7,

PALEO pomarančni sladoled

PALEO pomarančni sladoled Pomarančni sladoled - poln antioksidantov, vitaminov, beljakovin in zdravih maščob BREZ LAKTOZE, BREZ GLUTENA, brez dodanega sladkorja Čas priprave: 10min Skupni čas z zmrzovanjem: 2-3 ure in 10 min Skupni čas z aparatom za sladoled: 1 ura 5-7 kepic sladoleda Hranilna vrednost za celotni recept: 248,3kcal 11,2gM / 30,4g OH / 19g S / 11,1g B / 10,3g V Hranilna vrednost 1 kepice od 6: 41,4kcal 1,9g M / 5,1g OH / 3,2g S / 1,8g B / 1,7g V Sestavine: 1 limona, 4 pomaranče - stisni v sok 40g avokada 170 gramov kokosov jogurt 1/2ČŽcimet, Ščep ingverja 10-15g eritritol V blenderu vse sestavine premešaš. Nato dodaš: 2g konjak moke in v blenderu premešaš do gostejše konsistence. Shraniš v posodico in postaviš v zmrzovalnik za 2-3 ure. Vsakih 30 min premešaj in opazuj konsistenco mase. Ko bo tebi primerna sladoledu, lahko serviraš. Hvala Pajs brez obresti za eritritol in konjak moko.

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruhov mo

LCHF in PALEO Čokoladna puding tortica

LCHF in PALEO Čokoladna pudding tortica Brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena Hranilna vrednost na kos od 8: 29,7kcal 2,1g M / 1,9g OH / 0g S / 2,5g B / 1,7g V Hranilna vrednost na celotno tortico: 237,8kcal 16,9gM / 15,2g OH / 0,2g S / 20,1g B / 13,9g V Sestavine: 300g Čokoladni pudding brez OH od pajs brez obresti (tehtamo že narejen, skuhan puding) 20g razmaščena kokos moka 10g kakav brez sladkorja 20g eritritol 1 Ž kakavova zrna 1 jajce Vse sestavine premešamo in maso vlijemo v tortni model, predhodno posprejan z oljem in na dno peki papir. Model premer približno od 12-16cm. Pečemo na 160-170 stopinj celzija 50-60 minut odvisno od moči pečice. Ko je pečeno pustimo, da se ohladi. Nato okrasimo lahko z eritritolom v prahu, jagodami ali borovnicami. Serviramo lahko s koščkom jagode in sladko kokos smetano ali navadno sladko smetano ali grškim jogurtom, po želji. Hvala Pajs brez obresti za puding, razmaščene moke, eritritol in kakav.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom Potica s kokosovim nadevom brez glutena, brez laktoze in brez dodanega sladkorja Hranilna vrednost na celotni recept: 1382,6kcal 67,1g M / 55,2g OH / 47,1g S / 126,7g B / 27g V Hranilna vrednost na 1 kos od 8: 172,8kcal 8,4g M / 6,9g OH / 5,9g S / 15,8g B / 3,4g V Sestavine za testo: 120g mandljeve moke 190g beljaka 2 jajci in 1 Ž eritritol in zmešamo z mešalnikom Beljake stepemo v sneg ali tudi ne, po izbiri. Počasi dodamo zmešano jajca in eritritol ter mandljevo moko. Nežno mešamo z ročno metlico. Maso vlijemo na pekač prekrit s peki papirjem in peki papir lahko tudi posrejamo z oljem. Maso porazdelimo kot bi za rolado. Pečemo na 180 stopinj celzija 10-15 minut oz. do zlato rumene barve, da je pečeno. Pečen testo vzamemo iz pečice in zvijemo ter pokrijemo s krpo. Pripravimo nadev za potičko. Nadev: 300ml kokos smetane (za LCHF uporabi navadno sladko smetano) 250g skute brez laktoze ali tofu za

LCHF in PALEO Potica

LCHF in PALEO Potica LCHF in PALEO Lešnikova ali orehova potica brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Za približno 10 kosov – odvisno od debelina reza – 1 kos vsebuje: 155,7kcal 13,9g M / 3,5g OH / 0,9g S / 5,5g B / 3,4g V Hranilna vrednost za celotni recept testo: 384,3kcal 21,2g M / 13g OH / 3,6g S / 32,3g B / 23,3g V Hranilna vrednost za celotni recept nadev: 1.173kcal 118,2g M / 22,3g OH / 5,2g S / 22,7g B / 10,5g V Hranilna vrednost za celotni recept: 1.557,3kcal 139,3g M / 35,2g OH / 8,7g S / 54,9g B / 33,8g V Sestavine za testo: 63g skute brez laktoze ali kokos jogurt 1 jajce lahko zamenjaš za 50g jabolčne kaše 20g avokado zmečkan ali 20g masla – stopljen ali mehki 7g indijski trpotec 10g razmaščena lanena moka 10g razmaščena mandljeva moka 20g razmaščena kokos moka 9g razmaščena makadamijeva moka 9g mletih lešnikov 2 žlici eritritol mleti – v prahu ali kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone Naribana limonina lupina ene

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučnim dnom Sponge cake z bučkinim dnom brez laktoze, brez glutena in brez sladkorja Čas priprave: Dela približno 60min plus hlajenje čez noč. Za 9-10 kosov tortic. Hranilna vrednost za celotni recept: 614,1kcal 24,5g M / 15,6g OH / 4,1g S / 77,1g B / 24,9g V Hranilna vrednost za 1 kos tortice od 9-ih: 68,2kcal 2,7g M / 1,7g OH / 0,5g S / 8,6g B  / 2,8g V Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe. Sestavine za biskvitni del: 10g razmaščena kokos moka 30g razmaščena mandljeva moka 10g razmaščena lešnik moka 10g razmaščena bučna moka 40-60g eritritol  ali kokos sladkor 5g konjak moka 1ČŽ soda bikarbona 1/2ČŽ vanilij v prahu Ščep cimeta 300g beljaka – naredi tako sočen biskvit 2ČŽ limonina nastrgana lupine 3Ž rožne vode 2Ž limonin sok stisnjene limone 200g naribana bučka (podolgovana zelena) – predhodno jo olupimo Tortni model posprejamo z oljem. Pečemo v premeru modela 16-21cm.

Mug cake, tortica v skodelici

Mug cake, tortica v skodelici Paleo Mug cake, tortica v skodelici brez laktoze, brez sladkorja, brez glutena  Sestavine za eno ali dve tortici v skodelici: 5g razmaščene mandljeve moke ali 5g ovseni kosmiči / kar imaš pri roki) jaz dam v večini primerov 5g vegy proteinov okus čokolada 5g razmaščene kokos moke 5g kakav 100% brez sladkorja 1 prepeličje jace – to je 10g / lahko namesto tega dodaš jogurt ali skuto 50-60g beljaka 5-6 žlic kokos mandljevo mleko, če želiš bolj sočno tortico / ali rum / viski 5-10g cukerček eritritol po okusu – jaz ne dodam, ker mi je dovolj sladko Noževo konjico strok vanilije ali vanilije v prahu Maso premešaš do gladkega in preliješ v kozarček, en ali dva, vsakokrat v drugega, da imaš več različnih oblik. Kozarček posprejaj z oljem na sprej. V mikrovalovni pečici pečeš 1-2 min odvisno od moči mikrovalovne, preveri med postopkom. Jaz pečem 2-3 min, je bolj sočno. Za moža Igorja in mojega nečaka pa pečem 4 min, ker imata rada biskvit bolj

LCHF Mesne žemljice

LCHF Mesne žemljice LCHF Mesne žemljice za na pot brez glutena, brez laktoze  Sestavine za približno 3 žemljice: 60g že kuhanih kurjih prs , zmletih v fino konsistenco v mešalniku-blender ( ali to je pribl. 100g surovih kurjih prs ) 2 jajci-pašniških 20g mletih mandljev ali razmaščene mandljeve moke ( če daš razmaščeno, katerokoli iz orehov moko, potem samo 15g ) Ščepec morske soli, ščepec zeliščne soli in ščepec ingverja ½ žličke origana 15-20ml oljčnega olja ali ghee Vse sestavine premešamo in na peko papir na pekač oblikujemo tri žemljice. Pečemo na 170 stopinj celzija 40 minut. Hranilna vrednost za celotni recept: 531,8kcal 36,5g M / 2,9g OH / 1g S / 48,1g B / 4,5g V Če imamo tri žemljice, je hranilna vrednost na eno žemljico: 175,9kcal 12,1g M / 1g OH / 0,3g S / 15,9g B / 1,5g V Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in začimbe.