LCHF PALEO Velikonočni kruh
Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja
Čas priprave:
Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min
Hranilna vrednost na celotni recept:939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V
Hranilna vrednost na 1 kos od 20:
47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V
Hranilna vrednost na 1 kos od 25:
37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g
Sestavine:
80g razmaščene kokos moke
40g razmaščene makadamijeve moke
40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko)
40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko)
2g konjak moka
20-40g eritritol – po okusu
135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal
1 celo jajce
400g beljak
1dcl donat
1 vanilijev strok
Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruhov model na peko papir in peko papir posprejamo z oljem.
Pečen Velikonočni kruh vzamemo iz pečice, zvrnemo rahlo iz modela in pustimo ohladiti.
Po želji lahko masi dodamo tudi zdrobljene oreščke ali suho sadje, po izbiri in razpoloženju.
Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.
Komentarji
Objavite komentar