Sponge cake z bučnim dnom
Sponge cake z bučkinim dnom brez laktoze, brez glutena in brez sladkorja
Za 9-10 kosov tortic.
Hranilna vrednost za celotni recept:
614,1kcal 24,5g M / 15,6g OH / 4,1g S / 77,1g B / 24,9g V
Hranilna vrednost za 1 kos tortice od 9-ih:
68,2kcal 2,7g M / 1,7g OH / 0,5g S / 8,6g B / 2,8g V
Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.
Sestavine za biskvitni del:
Sestavine za biskvitni del:
10g razmaščena bučna moka
40-60g eritritol ali kokos sladkor
5g konjak moka
1ČŽ soda bikarbona
1/2ČŽ vanilij v prahu
Ščep cimeta
300g beljaka – naredi tako sočen biskvit
2ČŽ limonina nastrgana lupine
3Ž rožne vode
2Ž limonin sok stisnjene limone
200g naribana bučka (podolgovana zelena) – predhodno jo olupimo
Tortni model posprejamo z oljem. Pečemo v premeru modela 16-21cm.
Pečemo na 180 stopinj celzija, približno 40 minut. Odvisno od moči pečice.
Krema za torto:
400g kokos jogurt ali soya jogurt je bolj tekoč-lahko zamenjamo za navadni jogurt ali skuto… je bolj gosto.
400g kokos jogurt ali soya jogurt je bolj tekoč-lahko zamenjamo za navadni jogurt ali skuto… je bolj gosto.
Dodamo še 100ml kokos mandljevega mleka-lahko pa izpustimo in namesto tega damo 100g jogurta.
Dodaš:
1 ČŽ Limonino nastrgano lupino
2Ž limonin sok stisnjen
2Ž rožna voda
60-70g eritritol v prahu-morda za sladkokusce damo 80g ali sirup kokos sladkor, dodamo ga manj, ker je slajši
1/2ČŽ vanilij v prahu
Vse v blenderu premešamo. Nato dodamo 6g konjak moke in v blenderu premešamo.
Pripravimo v skodelici želatino po navodilih. Ena vrečka je za 500ml tekočine. Mi smo uporabili 1 vrečko in malo še, ko nam je od prejšnjič ostalo in smo porabili preostanek. To zmešamo s 4-5 žlicami vode in pustimo 10 min da nabrekne.
Po 10 min na štedilniku z malo dodane vode –malo 2-3 Ž vode dodamo ali pa kar odvzamemo malo kreme in s to kremo stopimo- segrejemo želatino, da se stopi.
Nato želatino dodamo kremi, vse premšamo dobro. In kremo razdelimo na dva dela.
Čokoladni del:
Za čoko kremo dodamo stopljene čokoladne ( kapljice) kapljice 10-15g in 15g kakav 100% brez sladkorja. Ščep soli in 1ČŽ kava instant. To slednje naredi boljši čoko priokus. Lahko tudi, če imate pri roki, dodate ščep pomarančne lupine-ful paše k čokoladi.
Poskusite ali je potrebno dosladkati ali ne.
Vse dobro premešamo.
Vanilijev del:
Temu delu pa dodamo še 1/2ČŽ vanilij v prahu. Vse dobro premešamo.
Biskvitni del damo v tortni model. Na tortni biskvit prelijemo s čokoladnim delom-kremo in postavimo v hladilnik za 20 min pribl. Da se dobro strdi.
Vanilijev del pa pustimo na sobni temp., ker drugače se nam bo preveč zgostil in ga ne bomo mogli preliti na čokoladni del.
Nato, ko je čoko del dokaj stabilen prelijemo vanilijev del na vrh. Če želimo okrasiti s sadjem, okoli, ob strani torte nadevamo izbrano sadje in ga malo potisnemo navznoter kreme in malo ven.
Po vrhu pa smo naredili barvni odtenek z našo mamrmeladico jagodo. Marmeladico smo premečkali in po koščke marmeladice dali na vrh Kreme in s palčko za ražnjiče delali kroge, vijuge, da se je barva prelila.
Najbolje, da tortico postavite čez noč ali za vsaj 5-6 ur v hladilnik, po pretečenem času samo počasi, pazljivo odstranite tortni model in okrasite ali s cvetovi, sadjem ali pustite kot je, ker je že tako zelo prisrčno.
Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.
Komentarji
Objavite komentar