Preskoči na glavno vsebino

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučkinim dnom brez laktoze, brez glutena in brez sladkorja

Sponge cake z bučnim dnom

Čas priprave: Dela približno 60min plus hlajenje čez noč.

Za 9-10 kosov tortic.


Hranilna vrednost za celotni recept:
614,1kcal 24,5g M / 15,6g OH / 4,1g S / 77,1g B / 24,9g V

Hranilna vrednost za 1 kos tortice od 9-ih:
68,2kcal 2,7g M / 1,7g OH / 0,5g S / 8,6g B  / 2,8g V

Sponge cake z bučnim dnom

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.
Sestavine za biskvitni del:
10g razmaščena bučna moka
40-60g eritritol ali kokos sladkor
1ČŽ soda bikarbona
1/2ČŽ vanilij v prahu
Ščep cimeta
300g beljaka – naredi tako sočen biskvit
2ČŽ limonina nastrgana lupine
3Ž rožne vode
2Ž limonin sok stisnjene limone
200g naribana bučka (podolgovana zelena) – predhodno jo olupimo

Tortni model posprejamo z oljem. Pečemo v premeru modela 16-21cm.
Pečemo na 180 stopinj celzija, približno 40 minut. Odvisno od moči pečice.

Sponge cake z bučnim dnom
Krema za torto:
400g kokos jogurt ali soya jogurt je bolj tekoč-lahko zamenjamo za navadni jogurt ali skuto…  je bolj gosto.
Dodamo še 100ml kokos mandljevega mleka-lahko pa izpustimo in namesto tega damo 100g jogurta.

Dodaš:
1 ČŽ Limonino nastrgano lupino
2Ž limonin sok stisnjen
2Ž rožna voda
60-70g eritritol v prahu-morda za sladkokusce damo 80g ali sirup kokos sladkor, dodamo ga manj, ker je slajši
1/2ČŽ vanilij v prahu

Vse v blenderu premešamo. Nato dodamo 6g konjak moke in v blenderu premešamo.
Pripravimo v skodelici želatino po navodilih. Ena vrečka je za 500ml tekočine. Mi smo uporabili 1 vrečko in malo še, ko nam je od prejšnjič ostalo in smo porabili preostanek. To zmešamo s 4-5 žlicami vode in pustimo 10 min da nabrekne.

Po 10 min na štedilniku z malo dodane vode –malo 2-3 Ž vode dodamo ali pa kar odvzamemo malo  kreme in s to kremo stopimo- segrejemo želatino, da se stopi.

Nato želatino dodamo kremi, vse premšamo dobro. In kremo razdelimo na dva dela.

Čokoladni del:
Za čoko kremo dodamo stopljene čokoladne ( kapljice) kapljice 10-15g in 15g kakav 100% brez sladkorja. Ščep soli in 1ČŽ kava instant. To slednje naredi boljši čoko priokus. Lahko tudi, če imate pri roki, dodate ščep pomarančne lupine-ful paše k čokoladi. 
Poskusite ali je potrebno dosladkati ali ne. 
Vse dobro premešamo.

Vanilijev del:
Temu delu pa dodamo še 1/2ČŽ vanilij v prahu. Vse dobro premešamo.
Biskvitni del damo v tortni model. Na tortni biskvit prelijemo s čokoladnim delom-kremo in postavimo v hladilnik za 20 min pribl. Da se dobro strdi. 
Vanilijev del pa pustimo na sobni temp., ker drugače se nam bo preveč zgostil in ga ne bomo mogli preliti na čokoladni del.

Nato, ko je čoko del dokaj stabilen prelijemo vanilijev del na vrh. Če želimo okrasiti s sadjem, okoli, ob strani torte nadevamo izbrano sadje in ga malo potisnemo navznoter kreme in malo ven. 
Po vrhu pa smo naredili barvni odtenek z našo mamrmeladico jagodo. Marmeladico smo premečkali in po koščke marmeladice dali na vrh Kreme in s palčko za ražnjiče delali kroge, vijuge, da se je barva prelila.

Sponge cake z bučnim dnom

Če pa želite, da se sadje vidi ob strani okoli tortice na sredini, pa preden vlijete kremo, nadevate okoli tortnega modela-tako da se sadje prime tortnega modela- in nato prelijete šele kremo. Pride zelo lepo.
Najbolje, da tortico postavite čez noč ali za vsaj 5-6 ur v hladilnik, po pretečenem času samo počasi, pazljivo odstranite tortni model in okrasite ali s cvetovi, sadjem ali pustite kot je, ker je že tako zelo prisrčno.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .