Preskoči na glavno vsebino

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučkinim dnom brez laktoze, brez glutena in brez sladkorja

Sponge cake z bučnim dnom

Čas priprave: Dela približno 60min plus hlajenje čez noč.

Za 9-10 kosov tortic.


Hranilna vrednost za celotni recept:
614,1kcal 24,5g M / 15,6g OH / 4,1g S / 77,1g B / 24,9g V

Hranilna vrednost za 1 kos tortice od 9-ih:
68,2kcal 2,7g M / 1,7g OH / 0,5g S / 8,6g B  / 2,8g V

Sponge cake z bučnim dnom

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.
Sestavine za biskvitni del:
10g razmaščena bučna moka
40-60g eritritol ali kokos sladkor
1ČŽ soda bikarbona
1/2ČŽ vanilij v prahu
Ščep cimeta
300g beljaka – naredi tako sočen biskvit
2ČŽ limonina nastrgana lupine
3Ž rožne vode
2Ž limonin sok stisnjene limone
200g naribana bučka (podolgovana zelena) – predhodno jo olupimo

Tortni model posprejamo z oljem. Pečemo v premeru modela 16-21cm.
Pečemo na 180 stopinj celzija, približno 40 minut. Odvisno od moči pečice.

Sponge cake z bučnim dnom
Krema za torto:
400g kokos jogurt ali soya jogurt je bolj tekoč-lahko zamenjamo za navadni jogurt ali skuto…  je bolj gosto.
Dodamo še 100ml kokos mandljevega mleka-lahko pa izpustimo in namesto tega damo 100g jogurta.

Dodaš:
1 ČŽ Limonino nastrgano lupino
2Ž limonin sok stisnjen
2Ž rožna voda
60-70g eritritol v prahu-morda za sladkokusce damo 80g ali sirup kokos sladkor, dodamo ga manj, ker je slajši
1/2ČŽ vanilij v prahu

Vse v blenderu premešamo. Nato dodamo 6g konjak moke in v blenderu premešamo.
Pripravimo v skodelici želatino po navodilih. Ena vrečka je za 500ml tekočine. Mi smo uporabili 1 vrečko in malo še, ko nam je od prejšnjič ostalo in smo porabili preostanek. To zmešamo s 4-5 žlicami vode in pustimo 10 min da nabrekne.

Po 10 min na štedilniku z malo dodane vode –malo 2-3 Ž vode dodamo ali pa kar odvzamemo malo  kreme in s to kremo stopimo- segrejemo želatino, da se stopi.

Nato želatino dodamo kremi, vse premšamo dobro. In kremo razdelimo na dva dela.

Čokoladni del:
Za čoko kremo dodamo stopljene čokoladne ( kapljice) kapljice 10-15g in 15g kakav 100% brez sladkorja. Ščep soli in 1ČŽ kava instant. To slednje naredi boljši čoko priokus. Lahko tudi, če imate pri roki, dodate ščep pomarančne lupine-ful paše k čokoladi. 
Poskusite ali je potrebno dosladkati ali ne. 
Vse dobro premešamo.

Vanilijev del:
Temu delu pa dodamo še 1/2ČŽ vanilij v prahu. Vse dobro premešamo.
Biskvitni del damo v tortni model. Na tortni biskvit prelijemo s čokoladnim delom-kremo in postavimo v hladilnik za 20 min pribl. Da se dobro strdi. 
Vanilijev del pa pustimo na sobni temp., ker drugače se nam bo preveč zgostil in ga ne bomo mogli preliti na čokoladni del.

Nato, ko je čoko del dokaj stabilen prelijemo vanilijev del na vrh. Če želimo okrasiti s sadjem, okoli, ob strani torte nadevamo izbrano sadje in ga malo potisnemo navznoter kreme in malo ven. 
Po vrhu pa smo naredili barvni odtenek z našo mamrmeladico jagodo. Marmeladico smo premečkali in po koščke marmeladice dali na vrh Kreme in s palčko za ražnjiče delali kroge, vijuge, da se je barva prelila.

Sponge cake z bučnim dnom

Če pa želite, da se sadje vidi ob strani okoli tortice na sredini, pa preden vlijete kremo, nadevate okoli tortnega modela-tako da se sadje prime tortnega modela- in nato prelijete šele kremo. Pride zelo lepo.
Najbolje, da tortico postavite čez noč ali za vsaj 5-6 ur v hladilnik, po pretečenem času samo počasi, pazljivo odstranite tortni model in okrasite ali s cvetovi, sadjem ali pustite kot je, ker je že tako zelo prisrčno.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .