Preskoči na glavno vsebino

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučkinim dnom brez laktoze, brez glutena in brez sladkorja

Sponge cake z bučnim dnom

Čas priprave: Dela približno 60min plus hlajenje čez noč.

Za 9-10 kosov tortic.


Hranilna vrednost za celotni recept:
614,1kcal 24,5g M / 15,6g OH / 4,1g S / 77,1g B / 24,9g V

Hranilna vrednost za 1 kos tortice od 9-ih:
68,2kcal 2,7g M / 1,7g OH / 0,5g S / 8,6g B  / 2,8g V

Sponge cake z bučnim dnom

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.
Sestavine za biskvitni del:
10g razmaščena bučna moka
40-60g eritritol ali kokos sladkor
1ČŽ soda bikarbona
1/2ČŽ vanilij v prahu
Ščep cimeta
300g beljaka – naredi tako sočen biskvit
2ČŽ limonina nastrgana lupine
3Ž rožne vode
2Ž limonin sok stisnjene limone
200g naribana bučka (podolgovana zelena) – predhodno jo olupimo

Tortni model posprejamo z oljem. Pečemo v premeru modela 16-21cm.
Pečemo na 180 stopinj celzija, približno 40 minut. Odvisno od moči pečice.

Sponge cake z bučnim dnom
Krema za torto:
400g kokos jogurt ali soya jogurt je bolj tekoč-lahko zamenjamo za navadni jogurt ali skuto…  je bolj gosto.
Dodamo še 100ml kokos mandljevega mleka-lahko pa izpustimo in namesto tega damo 100g jogurta.

Dodaš:
1 ČŽ Limonino nastrgano lupino
2Ž limonin sok stisnjen
2Ž rožna voda
60-70g eritritol v prahu-morda za sladkokusce damo 80g ali sirup kokos sladkor, dodamo ga manj, ker je slajši
1/2ČŽ vanilij v prahu

Vse v blenderu premešamo. Nato dodamo 6g konjak moke in v blenderu premešamo.
Pripravimo v skodelici želatino po navodilih. Ena vrečka je za 500ml tekočine. Mi smo uporabili 1 vrečko in malo še, ko nam je od prejšnjič ostalo in smo porabili preostanek. To zmešamo s 4-5 žlicami vode in pustimo 10 min da nabrekne.

Po 10 min na štedilniku z malo dodane vode –malo 2-3 Ž vode dodamo ali pa kar odvzamemo malo  kreme in s to kremo stopimo- segrejemo želatino, da se stopi.

Nato želatino dodamo kremi, vse premšamo dobro. In kremo razdelimo na dva dela.

Čokoladni del:
Za čoko kremo dodamo stopljene čokoladne ( kapljice) kapljice 10-15g in 15g kakav 100% brez sladkorja. Ščep soli in 1ČŽ kava instant. To slednje naredi boljši čoko priokus. Lahko tudi, če imate pri roki, dodate ščep pomarančne lupine-ful paše k čokoladi. 
Poskusite ali je potrebno dosladkati ali ne. 
Vse dobro premešamo.

Vanilijev del:
Temu delu pa dodamo še 1/2ČŽ vanilij v prahu. Vse dobro premešamo.
Biskvitni del damo v tortni model. Na tortni biskvit prelijemo s čokoladnim delom-kremo in postavimo v hladilnik za 20 min pribl. Da se dobro strdi. 
Vanilijev del pa pustimo na sobni temp., ker drugače se nam bo preveč zgostil in ga ne bomo mogli preliti na čokoladni del.

Nato, ko je čoko del dokaj stabilen prelijemo vanilijev del na vrh. Če želimo okrasiti s sadjem, okoli, ob strani torte nadevamo izbrano sadje in ga malo potisnemo navznoter kreme in malo ven. 
Po vrhu pa smo naredili barvni odtenek z našo mamrmeladico jagodo. Marmeladico smo premečkali in po koščke marmeladice dali na vrh Kreme in s palčko za ražnjiče delali kroge, vijuge, da se je barva prelila.

Sponge cake z bučnim dnom

Če pa želite, da se sadje vidi ob strani okoli tortice na sredini, pa preden vlijete kremo, nadevate okoli tortnega modela-tako da se sadje prime tortnega modela- in nato prelijete šele kremo. Pride zelo lepo.
Najbolje, da tortico postavite čez noč ali za vsaj 5-6 ur v hladilnik, po pretečenem času samo počasi, pazljivo odstranite tortni model in okrasite ali s cvetovi, sadjem ali pustite kot je, ker je že tako zelo prisrčno.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever