Preskoči na glavno vsebino

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled  

Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja 

LCHF PALEO Kokosov sladoled

Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure
Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura

Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam.

Hranilna vrednost na celotni recept:
278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V

LCHF PALEO Kokosov sladoled

Sestavine:
250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen)
200g kokos jogurt
Eritritol po okusu – v prahu
Cimet
Vanilija v prahu ali strok vanilije

Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto).

Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa.


LCHF PALEO Kokosov sladoled

Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo, da apparat naredi sladoled.

Ko je gotov, oz. konsistence kot jo mi želimo, lahko sladoled serviramo. Dekoriramo ali s sadjem, s kokosom, z oreščki, z rožicami in s kakšnim naravnim prelivom.

LCHF PALEO Kokosov sladoled

Hvala Pajs brez obresti za eritritol, konjak moko in začimbe.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever