LCHF PALEO Kokosov sladoled
Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja
Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure
Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura
Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam.
Hranilna vrednost na celotni recept:
278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V
Sestavine:
250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen)
200g kokos jogurt
Eritritol po okusu – v prahu
Cimet
Vanilija v prahu ali strok vanilije
Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto).
Postavimo v zmrzovalnik in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa.
Ko je gotov, oz. konsistence kot jo mi želimo, lahko sladoled serviramo. Dekoriramo ali s sadjem, s kokosom, z oreščki, z rožicami in s kakšnim naravnim prelivom.
Hvala Pajs brez obresti za eritritol, konjak moko in začimbe.
Komentarji
Objavite komentar