Preskoči na glavno vsebino

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Potica s kokosovim nadevom brez glutena, brez laktoze in brez dodanega sladkorja


LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Hranilna vrednost na celotni recept:
1382,6kcal 67,1g M / 55,2g OH / 47,1g S / 126,7g B / 27g V
Hranilna vrednost na 1 kos od 8:
172,8kcal 8,4g M / 6,9g OH / 5,9g S / 15,8g B / 3,4g V

Sestavine za testo:
120g mandljeve moke
190g beljaka
2 jajci in 1 Ž eritritol in zmešamo z mešalnikom

Beljake stepemo v sneg ali tudi ne, po izbiri. Počasi dodamo zmešano jajca in eritritol ter mandljevo moko. Nežno mešamo z ročno metlico.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Maso vlijemo na pekač prekrit s peki papirjem in peki papir lahko tudi posrejamo z oljem. Maso porazdelimo kot bi za rolado. Pečemo na 180 stopinj celzija 10-15 minut oz. do zlato rumene barve, da je pečeno.

Pečen testo vzamemo iz pečice in zvijemo ter pokrijemo s krpo.
Pripravimo nadev za potičko.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Nadev:
300ml kokos smetane (za LCHF uporabi navadno sladko smetano)
250g skute brez laktoze ali tofu za paleo (ali kokos jogurt in dodamo 2g konjak moke)
Eritritol v prahu 3-5 Ž oz. po okusu
Po okusu vanilija v prahu – strok

Kokos smetano stepamo pribl. 3 minute. Dodamo ostale sestavine in premešamo.
Rolado nežno odvijemo in premažemo z nadevom. Vendar ne celotnim nadevom, nekaj ga ostane za dekoracijo.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Nato zvijemo in postavimo v hladilnik za 1-2 uri ali za 30 min, če smo nestrpni. Sočno potičko lahko posipamo z eritritolom v prahu ali po vrhu še potrosimo malo zdrobljenih lešnikov ali makadamije.
Ob kosu potičke serviramo 1 Ž nadeva s koščkom jagode in kokos čipsa.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .