Preskoči na glavno vsebino

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Potica s kokosovim nadevom brez glutena, brez laktoze in brez dodanega sladkorja


LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Hranilna vrednost na celotni recept:
1382,6kcal 67,1g M / 55,2g OH / 47,1g S / 126,7g B / 27g V
Hranilna vrednost na 1 kos od 8:
172,8kcal 8,4g M / 6,9g OH / 5,9g S / 15,8g B / 3,4g V

Sestavine za testo:
120g mandljeve moke
190g beljaka
2 jajci in 1 Ž eritritol in zmešamo z mešalnikom

Beljake stepemo v sneg ali tudi ne, po izbiri. Počasi dodamo zmešano jajca in eritritol ter mandljevo moko. Nežno mešamo z ročno metlico.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Maso vlijemo na pekač prekrit s peki papirjem in peki papir lahko tudi posrejamo z oljem. Maso porazdelimo kot bi za rolado. Pečemo na 180 stopinj celzija 10-15 minut oz. do zlato rumene barve, da je pečeno.

Pečen testo vzamemo iz pečice in zvijemo ter pokrijemo s krpo.
Pripravimo nadev za potičko.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Nadev:
300ml kokos smetane (za LCHF uporabi navadno sladko smetano)
250g skute brez laktoze ali tofu za paleo (ali kokos jogurt in dodamo 2g konjak moke)
Eritritol v prahu 3-5 Ž oz. po okusu
Po okusu vanilija v prahu – strok

Kokos smetano stepamo pribl. 3 minute. Dodamo ostale sestavine in premešamo.
Rolado nežno odvijemo in premažemo z nadevom. Vendar ne celotnim nadevom, nekaj ga ostane za dekoracijo.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Nato zvijemo in postavimo v hladilnik za 1-2 uri ali za 30 min, če smo nestrpni. Sočno potičko lahko posipamo z eritritolom v prahu ali po vrhu še potrosimo malo zdrobljenih lešnikov ali makadamije.
Ob kosu potičke serviramo 1 Ž nadeva s koščkom jagode in kokos čipsa.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .