Preskoči na glavno vsebino

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Potica s kokosovim nadevom brez glutena, brez laktoze in brez dodanega sladkorja


LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Hranilna vrednost na celotni recept:
1382,6kcal 67,1g M / 55,2g OH / 47,1g S / 126,7g B / 27g V
Hranilna vrednost na 1 kos od 8:
172,8kcal 8,4g M / 6,9g OH / 5,9g S / 15,8g B / 3,4g V

Sestavine za testo:
120g mandljeve moke
190g beljaka
2 jajci in 1 Ž eritritol in zmešamo z mešalnikom

Beljake stepemo v sneg ali tudi ne, po izbiri. Počasi dodamo zmešano jajca in eritritol ter mandljevo moko. Nežno mešamo z ročno metlico.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Maso vlijemo na pekač prekrit s peki papirjem in peki papir lahko tudi posrejamo z oljem. Maso porazdelimo kot bi za rolado. Pečemo na 180 stopinj celzija 10-15 minut oz. do zlato rumene barve, da je pečeno.

Pečen testo vzamemo iz pečice in zvijemo ter pokrijemo s krpo.
Pripravimo nadev za potičko.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Nadev:
300ml kokos smetane (za LCHF uporabi navadno sladko smetano)
250g skute brez laktoze ali tofu za paleo (ali kokos jogurt in dodamo 2g konjak moke)
Eritritol v prahu 3-5 Ž oz. po okusu
Po okusu vanilija v prahu – strok

Kokos smetano stepamo pribl. 3 minute. Dodamo ostale sestavine in premešamo.
Rolado nežno odvijemo in premažemo z nadevom. Vendar ne celotnim nadevom, nekaj ga ostane za dekoracijo.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

Nato zvijemo in postavimo v hladilnik za 1-2 uri ali za 30 min, če smo nestrpni. Sočno potičko lahko posipamo z eritritolom v prahu ali po vrhu še potrosimo malo zdrobljenih lešnikov ali makadamije.
Ob kosu potičke serviramo 1 Ž nadeva s koščkom jagode in kokos čipsa.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever