Preskoči na glavno vsebino

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Hladna kokosova sadna torta – sladoled tortica 


LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Kokos je bogat z dragocenimi minerali, katere naše telo še kako potrebuje. Vsebuje beljakovine, zelo zdrave maščobe, kalij, fosfor in magnezij. Kokos deluje protistresno. Mladi kokos s cimetom, kardamom, ingverjem in ostalimi začimbami deluje, oziroma pomaga pri presnovi. In še ena zanimivost, da kokosova maščoba ne redi, ravno nasprotno. Predvsem spodbudi izgorevanje maščob. Kokos se uporablja kot krema za obraz, stopala in prav tako kot maska za lase.
Brez dodanega sladkorja, brez laktoze in brez glutena.

Čas priprave rulada: 20-25min
Čas priprave Kreme: 10min
Skupni čas s hlajenjem v hladilniku: 
Približno 4 ure ali če hladimo čez noč – plus nočni čas.
Število kosov kokos sladoledne tortice: 8-10 kosov

Hranilna vrednost za celotni recept:
3,566,9kcal 320gM / 65,5g OH / 50,8g S / 96,7g B / 76,3g V
Hranilna vrednost za 1 kos od 10-ih:
356,7kcal 32g M / 6,6g OH / 5,1g S / 9,7g B / 7,6g V


LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Rulada - Sestavine:
5 beljakov (stepi v sneg) ali pustiš nestepenega v sneg - po želji
3 rumenjaki
Rumenjakom dodaj:
2 žlici psyllium indijski trpotec
2 žlici razmaščene kokos moke
10g eritritola

Vse sestavine počasi dodaj k stepenemu snegu beljakov. Z metlicami ali mešalnikom dobro premešaj, da ne bo grudic.
Na peko papir vlij kremo. Pečemo na 180 stopinj celzija 10 minut in nato na 200 stopinj 10 minut, odvisno od moči pečice.
Pečen biskvit zrolaj v valj in pustimo, da se ohladi. Nato odvijemo biskvit in namažemo z vanilijevo ali s čokoladno kremo.

Krema za rulado:
2 žlici chia semen namočenih v kokos jogurt – vsaj 20 min
200 g kokos jogurta
1 strok vanilije
1 žlička cimeta
1 naribana bio limona ali limeta
1 stisnjena limeta
20-30g eritritola – po okusu
1g konjak moka ali po občutku 3g, v primeru, da meniš, da ni dovolj močna krema

V blenderu dobro premešaj, ko dodaš konjak moko.
Pri čokoladni kremi dodamo 100% kakav približno 10g.
Ohlajeno rulado premažemo s kremo in postavimo v hladilnik.

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Nato se lotimo Kreme za torto.
400g kokos Kreme 100%
400g kokos jogurt
1/2Ž cimeta
1 strok vanilije
1 stisnjena limeta
2 naribani limeti – lupine ali 1 limona
250g višenj ali gozdnih sadežev – zmrznjenih
40-60g eritritol – po okusu

Vse sestavine premešamo. Na koncu dodamo višnje ali gozdne sadeže, nežno premešamo.

Iz hladilnika vzamemo rulado in jo narežemo na kose.

V ovalno posodo položimo plastični folijo. Posodo na dnu in po vseh stenah vse do vrha položimo s kosi narezane rulade. V center posode napolnimo vse do vrha kremo za torto. Vrh pokrijemo s preostalimi kosi rulade in pokrijemo s plastično folijo. Obtežimo s 5 ali 6 krožniki in postavimo v hladilnik čez noč ali za 3-4 ure.

Po pretečenem času hlajenja posodo obrnemo narobe, da torta pade ven in plastično folijo odstranimo. Okrasimo s par višnjami in metinimi listi. Po želji lahko preko torte prelijemo stopljeno 100% čokolado in po vrhu potrosimo z zdrobljenimi oreščki.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščeno kokos moko, chia semena, konjak moko, kakav in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .