Preskoči na glavno vsebino

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Hladna kokosova sadna torta – sladoled tortica 


LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Kokos je bogat z dragocenimi minerali, katere naše telo še kako potrebuje. Vsebuje beljakovine, zelo zdrave maščobe, kalij, fosfor in magnezij. Kokos deluje protistresno. Mladi kokos s cimetom, kardamom, ingverjem in ostalimi začimbami deluje, oziroma pomaga pri presnovi. In še ena zanimivost, da kokosova maščoba ne redi, ravno nasprotno. Predvsem spodbudi izgorevanje maščob. Kokos se uporablja kot krema za obraz, stopala in prav tako kot maska za lase.
Brez dodanega sladkorja, brez laktoze in brez glutena.

Čas priprave rulada: 20-25min
Čas priprave Kreme: 10min
Skupni čas s hlajenjem v hladilniku: 
Približno 4 ure ali če hladimo čez noč – plus nočni čas.
Število kosov kokos sladoledne tortice: 8-10 kosov

Hranilna vrednost za celotni recept:
3,566,9kcal 320gM / 65,5g OH / 50,8g S / 96,7g B / 76,3g V
Hranilna vrednost za 1 kos od 10-ih:
356,7kcal 32g M / 6,6g OH / 5,1g S / 9,7g B / 7,6g V


LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Rulada - Sestavine:
5 beljakov (stepi v sneg) ali pustiš nestepenega v sneg - po želji
3 rumenjaki
Rumenjakom dodaj:
2 žlici psyllium indijski trpotec
2 žlici razmaščene kokos moke
10g eritritola

Vse sestavine počasi dodaj k stepenemu snegu beljakov. Z metlicami ali mešalnikom dobro premešaj, da ne bo grudic.
Na peko papir vlij kremo. Pečemo na 180 stopinj celzija 10 minut in nato na 200 stopinj 10 minut, odvisno od moči pečice.
Pečen biskvit zrolaj v valj in pustimo, da se ohladi. Nato odvijemo biskvit in namažemo z vanilijevo ali s čokoladno kremo.

Krema za rulado:
2 žlici chia semen namočenih v kokos jogurt – vsaj 20 min
200 g kokos jogurta
1 strok vanilije
1 žlička cimeta
1 naribana bio limona ali limeta
1 stisnjena limeta
20-30g eritritola – po okusu
1g konjak moka ali po občutku 3g, v primeru, da meniš, da ni dovolj močna krema

V blenderu dobro premešaj, ko dodaš konjak moko.
Pri čokoladni kremi dodamo 100% kakav približno 10g.
Ohlajeno rulado premažemo s kremo in postavimo v hladilnik.

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Nato se lotimo Kreme za torto.
400g kokos Kreme 100%
400g kokos jogurt
1/2Ž cimeta
1 strok vanilije
1 stisnjena limeta
2 naribani limeti – lupine ali 1 limona
250g višenj ali gozdnih sadežev – zmrznjenih
40-60g eritritol – po okusu

Vse sestavine premešamo. Na koncu dodamo višnje ali gozdne sadeže, nežno premešamo.

Iz hladilnika vzamemo rulado in jo narežemo na kose.

V ovalno posodo položimo plastični folijo. Posodo na dnu in po vseh stenah vse do vrha položimo s kosi narezane rulade. V center posode napolnimo vse do vrha kremo za torto. Vrh pokrijemo s preostalimi kosi rulade in pokrijemo s plastično folijo. Obtežimo s 5 ali 6 krožniki in postavimo v hladilnik čez noč ali za 3-4 ure.

Po pretečenem času hlajenja posodo obrnemo narobe, da torta pade ven in plastično folijo odstranimo. Okrasimo s par višnjami in metinimi listi. Po želji lahko preko torte prelijemo stopljeno 100% čokolado in po vrhu potrosimo z zdrobljenimi oreščki.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščeno kokos moko, chia semena, konjak moko, kakav in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever