Preskoči na glavno vsebino

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Hladna kokosova sadna torta – sladoled tortica 


LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Kokos je bogat z dragocenimi minerali, katere naše telo še kako potrebuje. Vsebuje beljakovine, zelo zdrave maščobe, kalij, fosfor in magnezij. Kokos deluje protistresno. Mladi kokos s cimetom, kardamom, ingverjem in ostalimi začimbami deluje, oziroma pomaga pri presnovi. In še ena zanimivost, da kokosova maščoba ne redi, ravno nasprotno. Predvsem spodbudi izgorevanje maščob. Kokos se uporablja kot krema za obraz, stopala in prav tako kot maska za lase.
Brez dodanega sladkorja, brez laktoze in brez glutena.

Čas priprave rulada: 20-25min
Čas priprave Kreme: 10min
Skupni čas s hlajenjem v hladilniku: 
Približno 4 ure ali če hladimo čez noč – plus nočni čas.
Število kosov kokos sladoledne tortice: 8-10 kosov

Hranilna vrednost za celotni recept:
3,566,9kcal 320gM / 65,5g OH / 50,8g S / 96,7g B / 76,3g V
Hranilna vrednost za 1 kos od 10-ih:
356,7kcal 32g M / 6,6g OH / 5,1g S / 9,7g B / 7,6g V


LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Rulada - Sestavine:
5 beljakov (stepi v sneg) ali pustiš nestepenega v sneg - po želji
3 rumenjaki
Rumenjakom dodaj:
2 žlici psyllium indijski trpotec
2 žlici razmaščene kokos moke
10g eritritola

Vse sestavine počasi dodaj k stepenemu snegu beljakov. Z metlicami ali mešalnikom dobro premešaj, da ne bo grudic.
Na peko papir vlij kremo. Pečemo na 180 stopinj celzija 10 minut in nato na 200 stopinj 10 minut, odvisno od moči pečice.
Pečen biskvit zrolaj v valj in pustimo, da se ohladi. Nato odvijemo biskvit in namažemo z vanilijevo ali s čokoladno kremo.

Krema za rulado:
2 žlici chia semen namočenih v kokos jogurt – vsaj 20 min
200 g kokos jogurta
1 strok vanilije
1 žlička cimeta
1 naribana bio limona ali limeta
1 stisnjena limeta
20-30g eritritola – po okusu
1g konjak moka ali po občutku 3g, v primeru, da meniš, da ni dovolj močna krema

V blenderu dobro premešaj, ko dodaš konjak moko.
Pri čokoladni kremi dodamo 100% kakav približno 10g.
Ohlajeno rulado premažemo s kremo in postavimo v hladilnik.

LCHF PALEO kokosova sladoled torta

Nato se lotimo Kreme za torto.
400g kokos Kreme 100%
400g kokos jogurt
1/2Ž cimeta
1 strok vanilije
1 stisnjena limeta
2 naribani limeti – lupine ali 1 limona
250g višenj ali gozdnih sadežev – zmrznjenih
40-60g eritritol – po okusu

Vse sestavine premešamo. Na koncu dodamo višnje ali gozdne sadeže, nežno premešamo.

Iz hladilnika vzamemo rulado in jo narežemo na kose.

V ovalno posodo položimo plastični folijo. Posodo na dnu in po vseh stenah vse do vrha položimo s kosi narezane rulade. V center posode napolnimo vse do vrha kremo za torto. Vrh pokrijemo s preostalimi kosi rulade in pokrijemo s plastično folijo. Obtežimo s 5 ali 6 krožniki in postavimo v hladilnik čez noč ali za 3-4 ure.

Po pretečenem času hlajenja posodo obrnemo narobe, da torta pade ven in plastično folijo odstranimo. Okrasimo s par višnjami in metinimi listi. Po želji lahko preko torte prelijemo stopljeno 100% čokolado in po vrhu potrosimo z zdrobljenimi oreščki.

Hvala Pajs brez obresti za razmaščeno kokos moko, chia semena, konjak moko, kakav in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...