LCHF in PALEO Čokoladna pudding tortica
Brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena
Hranilna vrednost na kos od 8:
29,7kcal 2,1g M / 1,9g OH / 0g S / 2,5g B / 1,7g V
Hranilna vrednost na celotno tortico:
237,8kcal 16,9gM / 15,2g OH / 0,2g S / 20,1g B / 13,9g V
Sestavine:
300g Čokoladni pudding brez OH od pajs brez obresti (tehtamo že narejen, skuhan puding)
20g razmaščena kokos moka
10g kakav brez sladkorja
20g eritritol
1 Ž kakavova zrna
1 jajce
Vse sestavine premešamo in maso vlijemo v tortni model, predhodno posprejan z oljem in na dno peki papir.
Model premer približno od 12-16cm.
Pečemo na 160-170 stopinj celzija 50-60 minut odvisno od moči pečice.
Ko je pečeno pustimo, da se ohladi. Nato okrasimo lahko z eritritolom v prahu, jagodami ali borovnicami.
Serviramo lahko s koščkom jagode in sladko kokos smetano ali navadno sladko smetano ali grškim jogurtom, po želji.
Hvala Pajs brez obresti za puding, razmaščene moke, eritritol in kakav.
Komentarji
Objavite komentar