Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze
Ajdov kruh za vsakogar
280 g ajdove moke
400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev
50g vode
1 žlica olivnega olja ali kokos olja
1/2 čajne žličke sode bikarbone
1/2 čajne žličke soli
25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena
Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo.
Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija.
Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut.
Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen.
Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudmi in svežim, dobro za prebavo, kruhom iz ajde.
Komentarji
Objavite komentar