Preskoči na glavno vsebino

Mug cake, tortica v skodelici

Mug cake, tortica v skodelici

Paleo Mug cake, tortica v skodelici brez laktoze, brez sladkorja, brez glutena 

Mug cake, tortica v skodelici

Sestavine za eno ali dve tortici v skodelici:
5g razmaščene mandljeve moke ali 5g ovseni kosmiči / kar imaš pri roki) jaz dam v večini primerov 5g vegy proteinov okus čokolada
5g razmaščene kokos moke
5g kakav 100% brez sladkorja
1 prepeličje jace – to je 10g / lahko namesto tega dodaš jogurt ali skuto
50-60g beljaka
5-6 žlic kokos mandljevo mleko, če želiš bolj sočno tortico / ali rum / viski
5-10g cukerček eritritol po okusu – jaz ne dodam, ker mi je dovolj sladko
Noževo konjico strok vanilije ali vanilije v prahu

Mug cake, tortica v skodelici

Maso premešaš do gladkega in preliješ v kozarček, en ali dva, vsakokrat v drugega, da imaš več različnih oblik. Kozarček posprejaj z oljem na sprej.
V mikrovalovni pečici pečeš 1-2 min odvisno od moči mikrovalovne, preveri med postopkom. Jaz pečem 2-3 min, je bolj sočno. Za moža Igorja in mojega nečaka pa pečem 4 min, ker imata rada biskvit bolj suh. Res prilagodiš po svojem okusu.

Mug cake, tortica v skodelici

Nato vzameš in kozarčkov in pustiš ohladiti, če želiš potrositi eritritol, drugače se bo stopil. Dekoriraš lahko z arašidovim čokoladnim namazom ali sadjem, čoko čipsom, borovnicami, jagodami, banana, kokosovo smetano ali riževo,…. Veliko načinov, domišljijo prepuščam dnevnemu toku.

Mug cake, tortica v skodelici

Hranilna vrednost na celotni recept:
81kcal 2,6g M / 3,7g OH / 1g S / 11,3g B / 4,3g V
Hranilna vrednost na eno porcijo, torej pečemo v dveh kozarčkih:
40,5kcal 1,3gM / / 1,85gOH / 0,5gsladkorja / 5,65gB / 2,15gV

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever