Preskoči na glavno vsebino

Mug cake, tortica v skodelici

Mug cake, tortica v skodelici

Paleo Mug cake, tortica v skodelici brez laktoze, brez sladkorja, brez glutena 

Mug cake, tortica v skodelici

Sestavine za eno ali dve tortici v skodelici:
5g razmaščene mandljeve moke ali 5g ovseni kosmiči / kar imaš pri roki) jaz dam v večini primerov 5g vegy proteinov okus čokolada
5g razmaščene kokos moke
5g kakav 100% brez sladkorja
1 prepeličje jace – to je 10g / lahko namesto tega dodaš jogurt ali skuto
50-60g beljaka
5-6 žlic kokos mandljevo mleko, če želiš bolj sočno tortico / ali rum / viski
5-10g cukerček eritritol po okusu – jaz ne dodam, ker mi je dovolj sladko
Noževo konjico strok vanilije ali vanilije v prahu

Mug cake, tortica v skodelici

Maso premešaš do gladkega in preliješ v kozarček, en ali dva, vsakokrat v drugega, da imaš več različnih oblik. Kozarček posprejaj z oljem na sprej.
V mikrovalovni pečici pečeš 1-2 min odvisno od moči mikrovalovne, preveri med postopkom. Jaz pečem 2-3 min, je bolj sočno. Za moža Igorja in mojega nečaka pa pečem 4 min, ker imata rada biskvit bolj suh. Res prilagodiš po svojem okusu.

Mug cake, tortica v skodelici

Nato vzameš in kozarčkov in pustiš ohladiti, če želiš potrositi eritritol, drugače se bo stopil. Dekoriraš lahko z arašidovim čokoladnim namazom ali sadjem, čoko čipsom, borovnicami, jagodami, banana, kokosovo smetano ali riževo,…. Veliko načinov, domišljijo prepuščam dnevnemu toku.

Mug cake, tortica v skodelici

Hranilna vrednost na celotni recept:
81kcal 2,6g M / 3,7g OH / 1g S / 11,3g B / 4,3g V
Hranilna vrednost na eno porcijo, torej pečemo v dveh kozarčkih:
40,5kcal 1,3gM / / 1,85gOH / 0,5gsladkorja / 5,65gB / 2,15gV

Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .