Preskoči na glavno vsebino

Objave

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena  Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena  Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze. Sestavine: 1,5L rastlinsko mleko – kokosovo oz. Po želji, jaz sem uporabila riževo z naravno dodano vanilijo brez dodanih sladkorjev (2dcl mleka odvzamemo, da imamo za premešati puding v prahu, preden ga dodamo prevretemu mleku) 500 ml beljaka – naredimo sneg 2 rumenjaka – zmešamo z izbranim sladilom – rumenjaka ni potrebno dodajati, po izbiri 30-50g nerafiniran surov trsni sladkor oz. sladilo po izbiri – eritritol oz po okusu sladkamo 1 1/2 vegan puding brez sladkorja ali NOcarb puding –vanilij od Pajs brez obresti 1 strok vanilije 0,5dcl viski ali po izbiri rum Rastlinsko mleko (po izbiri) zavremo. Nato nastavimo štedilnik na z

Flufi čokoladni marmorni kolač ali torta brez laktoze

Flufi čokoladni marmorni kolač ali torta brez laktoze Flufi čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta  Sestavine: 200 g bananina moka – lahko mešana z riževo moko Če bomo delali čokoladni okus dodamo 35g kakava v prahu 120g nerafiniran surovi trsni sladkor ali eritritol oz. po okusu 10-12 jajc proste reje / ločimo beljake od rumenjakov 10 čajne žličke olja 300 ml vode ali rastlinsko mleko – priporočam rastlinsko mleko, ker je okus bogatejši ½ ČŽ soda bikarbona par kapljic limone, takrat začne soda b. delovati 1 strok vanilije Ščep muškatni orešček V prazničnem času lahko dodamo 4 Ž viski ali rum POSTOPEK: Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo s polovico nerafiniraneda surovega sladkorja ali eritritola v trd sneg. Rumenjakom dodamo vanilijev strok, olje in preostalo polovico nerafiniranega surovega trsnega sladkorja ali eritritola, stepemo z ročnim mešalnikom do penaste konsistence. Dodamo vodo ali rastlinsko mleko in ponovno premešamo.

Božični mehki keksi za izrezovat

Božični mehki keksi za izrezovat  Božični mehki keksi brez glutena, brez laktoze  Primerni za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Tisti, ki imamo SRČ - IBS ne smemo uporabljati eritritola, zamenjamo za nerafiniran surov trsni sladkor. Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Hranilna vrednost za celotni recept: 632,1kcal 22,3gM / 14,2g OH / 6,3g S / 80,5g B / 40,3g V Hranilna vrednost na keks od 40 odvisno od velikosti keksov: 15,8kcal 0,6g M / 0,4g OH / 0,2g S / 2g B / 1g V Sestavine: 150g eritritol v prahu ali surov trsni sladkor nerafiniran ( za ljudi SRČ - IBS ) 1 veliko jajce 60g masla (v mojem primeru veganski) – sobna temperature 125g bananina ali razmaščena mandljeva moka ali katera koli druga iz orehov moka 30g razmaščena kokos moka  par kapljic vanilijevega extrakta 60g skute brez lakt

Madljevi mufini brez laktoze, brez glutena

Madljevi mufini brez laktoze, brez glutena  Mandljevi mufini in tortica za jesenske dni 

Domač mandljev napitek

Domač mandljev napitek  Mandljevo mleko brez laktoze, brez glutena  Preprosto domače mandljevo mleko, ki je kremasto, okusno in v celoti prilagodljivo! Kot nalašč za žita, peko in pitje naravnost ob pecivu. Vegansko, brez laktoze, brez glutena. Sestavine: 230g mandljev – olupljenih, namakamo čez noč v hladni vodi, toliko vode, da so mandlji v redu prekriti. Ščep soli Zjutraj precedimo in umijemo namočene mandlje. Nato mandlje damo v blender in dodamo: ½ litra vode 1 strok vanilije In po okusu javorjev sirup ali če uporabljaš eritritol ali surov trsni sladkor – nepredelan. Vse skupaj v blederu premešamo, da dobimo gosto maso oziroma, da se obarva belo. Nato precedimo ali skozi gazo ali cedilko. Nato dodamo še ½ litra vode in premešamo. Torej dobili smo 1 liter mandljevega napitka. Dodamo lahko kakav, čokolado in si pripravimo topel, čokoladni napitek. Takšne rastlinske napitke lahko naredimo iz vseh vrst oreškov, kot so orehi, lešniki, makadamija, … Mand

Brownies brez moke, brez sladkorja

Brownies brez moke, brez sladkorja  Čokoladni Brownies brez moke, brez laktoze in glutena  Za 12 brovnijev Sestavine: 170g kuhane in v pire muškatne buče, ali battata krompirja, ali čičerike ali fižola ali cvetače ali avokada 2 jajci Dodatno 30g beljaka 15g kokos olja – to sta 2 žlici Če se odločimo da delamo z arašidovim maslom dodamo 30g arašidovega masla, v nasprotnem primeru pa namesto masla dodamo 100g kokos jogurt – ali po izbiri jogurt 50g 100% kakav v prahu brez dodanega sladkorja ¼ ČŽ soli 1 ČŽ vaniija v prahu 80g eritritol, ali javorjev sirup, ki pa ga dodamo znatno manj, ker je slajši 1/2 ČŽ soda bikarbona - po izbiri-ni potrebno Po vrhu mase po želji potrosimo čokoladne kapljice brez laktoze in brez dodanega sladkorja. Maso vlijemo v predhodno posprejan z oljem pekač mere pribl. Od 15-30cm. Ali manj, če želimo bolj visoke brovnije. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo približno 15-20 minut – odvisno od moči p

Preprosta kokosova sladoled torta

PALEO kokosova sladoled torta  Hladna kokosova torta z višnjami, brez laktoze, brez glutena   Krema za torto: 400g kokos Kreme 100% - v Mercator , v Biotopic imajo in v Veganplac-Vegevita v Slov. Bistrici 400g kokos jogurt ALI po želji pa lahko uporabiš, če se ne izogibaš laktozi in živalskim izdelkom, skuto 1/2Ž cimeta 1 strok vanilije 1 stisnjena limeta 2 naribani limeti – lupine ali 1 limona 250g višenj ali gozdnih sadežev – zmrznjenih 40-60g eritritol – po okusu ali javorjev sirup po okusu Vse sestavine premešamo. Na koncu dodamo višnje ali gozdne sadeže, nežno premešamo. V ovalno posodo položimo plastično folijo. V center posode napolnimo vse do vrha kremo za torto. Vrh pokrijemo s plastično folijo. Obtežimo s 5 ali 6 krožniki in postavimo v hladilnik čez noč ali za 3-4 ure. Po pretečenem času hlajenja posodo obrnemo narobe, da torta pade ven in plastično folijo odstranimo. Okrasimo s par višnjami in metinimi listi. Po želji lahko preko torte prelije

Čoko biskvit brez laktoze in glutena

Čoko biskvit brez laktoze in glutena Sočen Čoko, bučkin biskvit brez laktoze in glutena  Recept iz leta 2013, ki sem ga pripravila za Bistriške novice. Slasten in poln hranljivih sestavin. Sestavine: 3 cela pašniška jajca (rumenjake ločimo od beljakov) 3 beljake (tem beljakom dodamo še preostale 3 beljake in stepeno v peno) 2 zelo zreli banani iz katerih naredimo pire s paličnim mešalnikom 2 žlici 100% BIO kakav v prahu, brez dodanega sladkorja polovico vanili strok 2 jogurtova lončka bučkine kaše (ali hokaido ali lešnikove bučke - katere olupimo in če so koščice, jih odstranimo. Narežemo na majhne kocke in kuhamo pribl. 10 min oz. dokler niso mehke. Odcedimo in naredimo kašo s paličnim mešalnikom). 1 žlico BIO medu ali kokos sladkor - po izbiri 1 in pol jogurtov lonček kokosove razmaščene moke 1 čajno žličko cimeta ščepec muškatnega oreha v prahu Priprava: Pečico segrejemo na 220 stopinj. Pekač premer pribl. 20x15cm premažemo s kokosovim BIO maslom. Vse s

Ajurveda sladica pečena banana

Ajurveda sladica pečena banana Ajurveda banana pečena v ghee olju  Sestavine: 3 mehke, zrele banane - res zrele 2 žlici ghee olja ali kokosovo olje Potrosi s cimetom, klinčki v prahu, kardamom, ingver v prahu, muškatni orešček Pečemo lahko v pečici na 220 stopinj celzija 10 min in nato še 8-10 min na 200 stopinj celzija. Ali pečemo v ponvi na ghee olju ali kokos olju. Po izbiri.  Banane razrežemo po dolžini. Če pečemo v pečici, nežno poškropimo z oljem po izbiri in potrosimo z začimbami. Kadar pa se odločimo, da pečemo v ponvi , damo v ponev 1 žlico ghee olja in položimo narezane banane v ponev in potrosimo z začimbami. Pekli bomo dve rundi, zato poskrbimo za drugo žlico ghee olja za drugo rundo pečenja. Pečemo na eni strani 2-3 minute do zlato, svetlo rjave barve, nato obrnemo, potrosimo z začimbami in pečemo 2-3 minute. Vzamemo iz ponve in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo od olja. Serviramo lahko kot obrok sladico ali prilogo.

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever