Preskoči na glavno vsebino

Flufi čokoladni marmorni kolač ali torta brez laktoze

Flufi čokoladni marmorni kolač ali torta brez laktoze

Flufi čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta 

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

Sestavine:
200 g bananina moka – lahko mešana z riževo moko
Če bomo delali čokoladni okus dodamo 35g kakava v prahu
120g nerafiniran surovi trsni sladkor ali eritritol oz. po okusu
10-12 jajc proste reje / ločimo beljake od rumenjakov
10 čajne žličke olja

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta 300 ml vode ali rastlinsko mleko – priporočam rastlinsko mleko, ker je okus bogatejši
½ ČŽ soda bikarbona par kapljic limone, takrat začne soda b. delovati
1 strok vanilije
Ščep muškatni orešček
V prazničnem času lahko dodamo 4 Ž viski ali rum

POSTOPEK:
Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo s polovico nerafiniraneda surovega sladkorja ali eritritola v trd sneg.

Rumenjakom dodamo vanilijev strok, olje in preostalo polovico nerafiniranega surovega trsnega sladkorja ali eritritola, stepemo z ročnim mešalnikom do penaste konsistence. Dodamo vodo ali rastlinsko mleko in ponovno premešamo.

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

K mešanici z rumenjaki dodamo moko in sodo bikarbono z malenkost limoninega soka – spodbudi delovanje sode bikarbone, premešamo.

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

Počasi dodajamo k mešanici z rumenjaki sneg beljakov in rahlo premešamo – ročno, da masa ne pade skupaj.

Maso pečemo v prej segreti pečici na 180ºC približno 35-40 minut. Če imamo v enem kosu torto, bomo malo podaljšali čas pečenja in znižali temperaturo na 160 stopinj celzija. Preverimo z noževo konjico.

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

Masa je za dva velika pekača, če želimo iz biskvita kocke. Ali za tortni model premer 28cm. Ali Tortni model 16-18cm in preostanek naredimo marmorni kolač. Po želji, in po trenutnem razpoloženju.

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

Jaz naredim enkrat samo eno veliko torto, drugič spečem v dveh velikih pekačih, spet naslednjič naredim manjšo tortico in in en marmorni kolač. Kakor srce po želi. 
Lahko pa tudi recept razpolovimo.

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

Čokoladni preliv:

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

200ml kokos smetane – iz pločevinke kokos mleko postrgamo gosto maso kokos smetane. Kokos smetano segrevamo, pred vretjem odstavimo iz štedilnika. Vanj dodamo 200g temne brez laktoze čokolade, sesekljane na drobne koščke in 2 žlici olja. Mešamo, dokler se ne stopi.
Ko bo biskvit hladen ga lahko prelijemo s čokoladnim prelivom. Po izbiri lahko po vrhu potrosimo kokos mrvice ali oreščke, lahko dekoriramo s kakšnimi keksi ali čokoladicami. Naj te domišljija vodi.

Flufi čokoladno ali ne čokoladno pecivo, marmorni kolač ali torta

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .