Preskoči na glavno vsebino

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze.

Sestavine:
1,5L rastlinsko mleko – kokosovo oz. Po želji, jaz sem uporabila riževo z naravno dodano vanilijo brez dodanih sladkorjev (2dcl mleka odvzamemo, da imamo za premešati puding v prahu, preden ga dodamo prevretemu mleku)
500 ml beljaka – naredimo sneg
2 rumenjaka – zmešamo z izbranim sladilom – rumenjaka ni potrebno dodajati, po izbiri
30-50g nerafiniran surov trsni sladkor oz. sladilo po izbiri – eritritol oz po okusu sladkamo
1 1/2 vegan puding brez sladkorja ali NOcarb puding –vanilij od Pajs brez obresti
1 strok vanilije
0,5dcl viski ali po izbiri rum

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Rastlinsko mleko (po izbiri) zavremo. Nato nastavimo štedilnik na zmerno temperaturo in iz pripravljenega snega zajamemo z žlico sneg in položimo v posodo z rastlinskim mlekom tako, da napolnimo vrh posode, odvisno od velikosti posode – npr. 3-5 žlic. Na vsaki strani kuhamo 1 minuto. Prvo na eni strani, nato obrnemo in na drugi strani 1 minuto.

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Ko kuhamo na obeh straneh odlagamo žličnike snega v veliko stekleno posodo, kjer bomo kasneje prelili z vanilijevo kremo. 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Kuhamo tako dolgo dokler ne porabimo snega.

Ko končamo, pa se lotimo vanilijeve Kreme.
2dcl rastlinskega mleka katerega smo že v začetku odvzeli predhodno pred kuhanjem, premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.  
Ko mleko zavre, dodamo počasi mešanico pudinga z dodanim vanilijevim strokom in premešamo, dodamo sladilo po izbiri. Zelo dobro premešamo. 
Mešamo na zmerni temperaturi do vretja, da postane vse bolj gostejše. Odstavimo z ognja in dodamo mišanico dveh rumenjakov z izbranim sladilom. Zelo dobro premešamo. Na hitro premešamo na štedilniku, nekje za 10 sekund in odstavimo iz štedilnika.
Lahko pa rumenjaka izpustimo, jaz dodam zaradi boljšega vanilijevega priokusa.

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Nato odstavimo iz štedilnika in dodamo viski ali rum. Premešamo.
In kremo smo pripravili. Sedaj pa vlijemo v stekleno posodo s snegom narejene kepice. 
Lahko serviramo toplo ali hladno. Dobro je oboje, le, da je hladno naslednji dan boljše.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever