Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena
Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena
Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze.
Sestavine:
1,5L rastlinsko mleko – kokosovo oz. Po želji, jaz sem uporabila riževo z naravno dodano vanilijo brez dodanih sladkorjev (2dcl mleka odvzamemo, da imamo za premešati puding v prahu, preden ga dodamo prevretemu mleku)
500 ml beljaka – naredimo sneg
2 rumenjaka – zmešamo z izbranim sladilom – rumenjaka ni potrebno dodajati, po izbiri
30-50g nerafiniran surov trsni sladkor oz. sladilo po izbiri – eritritol oz po okusu sladkamo
1 1/2 vegan puding brez sladkorja ali NOcarb puding –vanilij od Pajs brez obresti
1 strok vanilije
0,5dcl viski ali po izbiri rum
Rastlinsko mleko (po izbiri) zavremo. Nato nastavimo štedilnik na zmerno temperaturo in iz pripravljenega snega zajamemo z žlico sneg in položimo v posodo z rastlinskim mlekom tako, da napolnimo vrh posode, odvisno od velikosti posode – npr. 3-5 žlic. Na vsaki strani kuhamo 1 minuto. Prvo na eni strani, nato obrnemo in na drugi strani 1 minuto.
Ko kuhamo na obeh straneh odlagamo žličnike snega v veliko stekleno posodo, kjer bomo kasneje prelili z vanilijevo kremo.
Kuhamo tako dolgo dokler ne porabimo snega.
Ko končamo, pa se lotimo vanilijeve Kreme.
2dcl rastlinskega mleka katerega smo že v začetku odvzeli predhodno pred kuhanjem, premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.
Ko mleko zavre, dodamo počasi mešanico pudinga z dodanim vanilijevim strokom in premešamo, dodamo sladilo po izbiri. Zelo dobro premešamo.
Mešamo na zmerni temperaturi do vretja, da postane vse bolj gostejše. Odstavimo z ognja in dodamo mišanico dveh rumenjakov z izbranim sladilom. Zelo dobro premešamo. Na hitro premešamo na štedilniku, nekje za 10 sekund in odstavimo iz štedilnika.
Lahko pa rumenjaka izpustimo, jaz dodam zaradi boljšega vanilijevega priokusa.
Nato odstavimo iz štedilnika in dodamo viski ali rum. Premešamo.
In kremo smo pripravili. Sedaj pa vlijemo v stekleno posodo s snegom narejene kepice.
Lahko serviramo toplo ali hladno. Dobro je oboje, le, da je hladno naslednji dan boljše.
Komentarji
Objavite komentar