Preskoči na glavno vsebino

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze.

Sestavine:
1,5L rastlinsko mleko – kokosovo oz. Po želji, jaz sem uporabila riževo z naravno dodano vanilijo brez dodanih sladkorjev (2dcl mleka odvzamemo, da imamo za premešati puding v prahu, preden ga dodamo prevretemu mleku)
500 ml beljaka – naredimo sneg
2 rumenjaka – zmešamo z izbranim sladilom – rumenjaka ni potrebno dodajati, po izbiri
30-50g nerafiniran surov trsni sladkor oz. sladilo po izbiri – eritritol oz po okusu sladkamo
1 1/2 vegan puding brez sladkorja ali NOcarb puding –vanilij od Pajs brez obresti
1 strok vanilije
0,5dcl viski ali po izbiri rum

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Rastlinsko mleko (po izbiri) zavremo. Nato nastavimo štedilnik na zmerno temperaturo in iz pripravljenega snega zajamemo z žlico sneg in položimo v posodo z rastlinskim mlekom tako, da napolnimo vrh posode, odvisno od velikosti posode – npr. 3-5 žlic. Na vsaki strani kuhamo 1 minuto. Prvo na eni strani, nato obrnemo in na drugi strani 1 minuto.

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Ko kuhamo na obeh straneh odlagamo žličnike snega v veliko stekleno posodo, kjer bomo kasneje prelili z vanilijevo kremo. 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Kuhamo tako dolgo dokler ne porabimo snega.

Ko končamo, pa se lotimo vanilijeve Kreme.
2dcl rastlinskega mleka katerega smo že v začetku odvzeli predhodno pred kuhanjem, premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.  
Ko mleko zavre, dodamo počasi mešanico pudinga z dodanim vanilijevim strokom in premešamo, dodamo sladilo po izbiri. Zelo dobro premešamo. 
Mešamo na zmerni temperaturi do vretja, da postane vse bolj gostejše. Odstavimo z ognja in dodamo mišanico dveh rumenjakov z izbranim sladilom. Zelo dobro premešamo. Na hitro premešamo na štedilniku, nekje za 10 sekund in odstavimo iz štedilnika.
Lahko pa rumenjaka izpustimo, jaz dodam zaradi boljšega vanilijevega priokusa.

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Nato odstavimo iz štedilnika in dodamo viski ali rum. Premešamo.
In kremo smo pripravili. Sedaj pa vlijemo v stekleno posodo s snegom narejene kepice. 
Lahko serviramo toplo ali hladno. Dobro je oboje, le, da je hladno naslednji dan boljše.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .