Preskoči na glavno vsebino

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena

Snežne kepice - Schneenockerl brez mlečnin in brez glutena 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ).
Brez glutena, brez laktoze.

Sestavine:
1,5L rastlinsko mleko – kokosovo oz. Po želji, jaz sem uporabila riževo z naravno dodano vanilijo brez dodanih sladkorjev (2dcl mleka odvzamemo, da imamo za premešati puding v prahu, preden ga dodamo prevretemu mleku)
500 ml beljaka – naredimo sneg
2 rumenjaka – zmešamo z izbranim sladilom – rumenjaka ni potrebno dodajati, po izbiri
30-50g nerafiniran surov trsni sladkor oz. sladilo po izbiri – eritritol oz po okusu sladkamo
1 1/2 vegan puding brez sladkorja ali NOcarb puding –vanilij od Pajs brez obresti
1 strok vanilije
0,5dcl viski ali po izbiri rum

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Rastlinsko mleko (po izbiri) zavremo. Nato nastavimo štedilnik na zmerno temperaturo in iz pripravljenega snega zajamemo z žlico sneg in položimo v posodo z rastlinskim mlekom tako, da napolnimo vrh posode, odvisno od velikosti posode – npr. 3-5 žlic. Na vsaki strani kuhamo 1 minuto. Prvo na eni strani, nato obrnemo in na drugi strani 1 minuto.

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Ko kuhamo na obeh straneh odlagamo žličnike snega v veliko stekleno posodo, kjer bomo kasneje prelili z vanilijevo kremo. 

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Kuhamo tako dolgo dokler ne porabimo snega.

Ko končamo, pa se lotimo vanilijeve Kreme.
2dcl rastlinskega mleka katerega smo že v začetku odvzeli predhodno pred kuhanjem, premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.  
Ko mleko zavre, dodamo počasi mešanico pudinga z dodanim vanilijevim strokom in premešamo, dodamo sladilo po izbiri. Zelo dobro premešamo. 
Mešamo na zmerni temperaturi do vretja, da postane vse bolj gostejše. Odstavimo z ognja in dodamo mišanico dveh rumenjakov z izbranim sladilom. Zelo dobro premešamo. Na hitro premešamo na štedilniku, nekje za 10 sekund in odstavimo iz štedilnika.
Lahko pa rumenjaka izpustimo, jaz dodam zaradi boljšega vanilijevega priokusa.

Snežne kepice - Schneenockerl popolnoma brez mlečnin in brez glutena

Nato odstavimo iz štedilnika in dodamo viski ali rum. Premešamo.
In kremo smo pripravili. Sedaj pa vlijemo v stekleno posodo s snegom narejene kepice. 
Lahko serviramo toplo ali hladno. Dobro je oboje, le, da je hladno naslednji dan boljše.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...