Preskoči na glavno vsebino

Objave

Praznična Zebra tortica

Praznična Zebra tortica  Božična Zebra tortica brez laktoze, brez glutena  Primerna za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Hranilna vrednost za celotni recept: 673,9kcal 22gM / 31,5g OH / 4,4g S / 61,6g B / 40,1g V Hranilna vrednost na kos od 10 odvisno od debeline reza: 67,4kcal 2,2g M / 3,2g OH / 0,4g S / 6,2g B / 4g V Sestavine: 40g vanilijevih proteinov ali lahko zamenjamo mandljeva moka ali pirina moka 60g razmaščena kokos moka 20-30g javorjev sirup ali 40-80g eritritol – po okusu Vanilijev in pomarančni extract – nekaj kapljic 2 jajci 200g beljak 120g kokos mleko 20-50ml viski ali rum – po okusu (jaz sem dala 50ml) Nato maso razpolovimo na pol. Ena polovica ostane takšna kot je, drugi pa dodamo: 10g čokoladnih proteinov – lahko izpustimo, če nimamo ali zamenjamo s stopljeno čokol

Ajurveda sadni cmoki brez jajc

Ajurveda sadni cmoki brez jajc  Ajurveda sadni cmoki brez jajc, brez laktoze  Za 6-10 cmokov – odvisno od velikosti, ki jo izberemo za cmoke. Sestavine za testo: 750-800g tehtan surovi batata sladki krompir  – nato skuhati, da iz njega naredimo pire 150g pirine moke (po izbiri ostali uporabite ali mandljevo, ali bananino moko ali mešate z riževo moko in moong dal) 60g razmaščena kokos moka 30g ovseni kosmiči brez glutena 1Ž ghee masla ali kokos olje Po izbiri dodajte cimet za odličen priokus Kuhani batata sladki krompir zmečkamo v pire in dodamo ostale sestavine. Vse skupaj dobro premešamo do gladkega testa. Oblikujemo krogljice, naredimo ploščato obliko in vanjo vstavimo jagodo, marelico, slivo, figo ali mango – po izbiri. Zapremo in kuhamo v vodi, ki je predhodno zavrela, nato kuhamo na zmernem ognju, približno 15 min oz. dokler cmoki ne priplavajo na površje. V tefal posodi na Ghee ali kokos olju malo prepražimo kokos moko in cimet, (če kdo želi

Paleo marmorni kolač s polnilom

Paleo marmorni kolač s polnilom  Paleo marmorni kolač s polnilom brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Čas priprave: 1h 30-45 min skupaj s pečenjem plus ohlajanje kolača-najbolje pustiti ohladiti čez noč Št. Kosov: 12-18 odvisno od debeline reza Hranilna vrednost za celotni Božični kolaček s polnilom: 3.225.7kcal 237,6g M / 99,2g OH / 49,2g S / 166,3g B / 94,3g V Hranilna vrednost za Božični kolaček s polnilom 1 kos od 15: 216,1kcal 15,9g M / 6,6g OH / 3,3g S / 11,1g B / 6,3g V Pečemo na 180 stopinj celzija – 190 odvisno od moči pečice. Pečemo 40-50 min, med pečenjem preverimo z leseno palčko ali nožem ali je že pečeno. Sestavine biskvit: 5 jajc 200g beljaka 220g tehtana kuhana muškatna ali hokaido bučka narejena v pire 120g kokos sladkor ali eritritol ali (stivia-sladkamo po okusu) 1/2ČŽ sol 2 vanilla strok ali sirup ali v prahu 170g kokosovo mandljevo mleko 100g razmaščena kokos moka 120g razmaščena mandljeva moka 2Ž cimet 1ČŽ klinčki ml

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo kokos jogurt torta

Paleo kokos jogurt torta Paleo LCHF kokos jogurt torta brez glutena, brez laktoze  10 kosov tortic Čas priprave skupaj s pečenjem: 1h in 30-40 min Sestavine za sočno dno torte: 50g razmaščene kokos moke 2Ž kokos mleko 3Ž donat 1 jajce 20g eritritol ali po okusu javorjev sirup ali kokos sladkor 20g pire, kuhane, zmečkane muškatne buče 1/2ČŽ cimet 100g beljak Vse sestavine dobro premešamo in maso vlijemo v posprejan z oljem pekač premera 16-22cm. Pečico segrejemo na 170-180 stopinj celzija - odvisno od moči pečice - in pečemo približno 20-30 min. Ne predolgo, ker bomo še 1x pekli z vrhom torte. Med časom pečenja dna, pripravimo kremo - vrhnji del torte.  Sestavine za kokos jogurt kremo: 330g vanilijev puding, že pripravljen s kokos mlekom -brez ogljikovih hidratov, brez laktoze, brez glutena 320g kokos jogurt  - kupljeno pri vegan plac 2jajci ščep cimeta strok vanilijev 30-40g eritritol ali kokos sladkor Vse sesatvine dobro premešamo. Ko je dno torte

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .

Paleo jogurtova tortica

Paleo jogurtova tortica  Jogurtova tortica z jagodnim prelivom   10 kosov tortic Čas priprave: 10 min Pečenje: 60-80 min Skupni čas s hlajenjem: 6-8 ur Jogurtova-skutina tortica Hranilna vrednost za celotni recept: 745,7kcal 38,9g M / 33g OH / 16g S / 68,2g B / 19,8g V Hranilna vrednost za en kos torte od 10-ih: 74,6kcal 3,9g M / 3,3g OH / 1,6g S / 6,8g B / 2g V Pečico segrejte na 140-160 stopinj celzija. Sestavine: 300g kokosov jogurt 4 rumenjaki 25g razmaščena mandljeva moka 15g razmaščena kokos moka 5g razmaščena lanena moka 150-175g beljak (lahko varira ) 80g eritritol Lupine limone Sok pol limone Strok vanilijev Beljake stepemo v sneg in jim dodamo pol eritritola, da so malo bolj trši. Suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo mokre sestavine in premešamo. Beljak dodamo na koncu in počasi ročno, od spodaj navzgor obračamo, da masa ne pade skupaj. Model za torto mere od 18-22cm. Model posprejamo z oljem, prelijemo maso in postavimo v že ogr

Barvni sladoled

Barvni sladoled  Paleo barvni sladoled    Brez laktoze, brez glutena in brez dodanega sladkorja Čas priprave: 20 min  Za približno 4-6 oseb Hranilna vrednost za celotni recept: 818,2kcal 40,5g M / 123,4g OH / 54,6g S / 13,2g B / 44,2h V Hranilna vrednost za 1 kozarec – porcijo od 6-ih 136,3kcal 6,7g M / 20,6g OH / 9,1g S / 2,2g B / 7,4g V Napolniš kozarce po plasteh, ko serviraš. Ostalo maso hraniš v zmrzovalniku. Sestavine za temno modro barvni sladoled: 250g borovnice in robide mešano ali samo eno vrsto – zmrznjenih 1 ČŽ eritritol – po izbiri 1 ČŽ konjak moke V blenderju premešaš in dodaš malenkost kokos mleka, da lažje blender premeša. Dodaš lahko tudi led. Nato dodaj 1 ČŽ konjak moke in z blenderjem dobro premešaj. Boš videl-a, da se bo zgostilo in bo to gosto maso lažje držalo skupaj. Sestavine za oranžni del: 100g Zmrznjen vendar kuhan korenček ali nezmrznjen in dodaš led Namesto korenčka lahko damo mango 150g melone na kocke

Paleo LCHF Hrustljave skodelice

Paleo LCHF Hrustljave skodelice  Paleo LCHF hrustljave skodelice  Čas priprave: 25 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Hranilna vrednost na 1 kos od 4: 20,6kcal 0,3g M / 0,6g OH / 0g S / 4g B / 1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo in spečemo palačinko v posodi za palačinke na kokosovem olju. Med tem časom pripravimo posodo z vodo. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija in pripravimo model za mufine, model obrnemo narobe, posprejamo z oljem - model more biti obrnjen narobe, ker bomo te izbokline oblekli z našo razrezano palačinko. Pečeno palačinko razrežemo na 4 dele ali 2, po izbiri. Vsak del namočimo v vodo, samo damo v vodo in takoj ven - v prej pripravljeno posodo z vodo. Vsak del položimo prek