Preskoči na glavno vsebino

Objave

LCHF in PALEO Čokoladna puding tortica

LCHF in PALEO Čokoladna pudding tortica Brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena Hranilna vrednost na kos od 8: 29,7kcal 2,1g M / 1,9g OH / 0g S / 2,5g B / 1,7g V Hranilna vrednost na celotno tortico: 237,8kcal 16,9gM / 15,2g OH / 0,2g S / 20,1g B / 13,9g V Sestavine: 300g Čokoladni pudding brez OH od pajs brez obresti (tehtamo že narejen, skuhan puding) 20g razmaščena kokos moka 10g kakav brez sladkorja 20g eritritol 1 Ž kakavova zrna 1 jajce Vse sestavine premešamo in maso vlijemo v tortni model, predhodno posprejan z oljem in na dno peki papir. Model premer približno od 12-16cm. Pečemo na 160-170 stopinj celzija 50-60 minut odvisno od moči pečice. Ko je pečeno pustimo, da se ohladi. Nato okrasimo lahko z eritritolom v prahu, jagodami ali borovnicami. Serviramo lahko s koščkom jagode in sladko kokos smetano ali navadno sladko smetano ali grškim jogurtom, po želji. Hvala Pajs brez obresti za puding, razmaščene moke, eritritol in kakav.

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom

LCHF PALEO Sočna potica s kokosom Potica s kokosovim nadevom brez glutena, brez laktoze in brez dodanega sladkorja Hranilna vrednost na celotni recept: 1382,6kcal 67,1g M / 55,2g OH / 47,1g S / 126,7g B / 27g V Hranilna vrednost na 1 kos od 8: 172,8kcal 8,4g M / 6,9g OH / 5,9g S / 15,8g B / 3,4g V Sestavine za testo: 120g mandljeve moke 190g beljaka 2 jajci in 1 Ž eritritol in zmešamo z mešalnikom Beljake stepemo v sneg ali tudi ne, po izbiri. Počasi dodamo zmešano jajca in eritritol ter mandljevo moko. Nežno mešamo z ročno metlico. Maso vlijemo na pekač prekrit s peki papirjem in peki papir lahko tudi posrejamo z oljem. Maso porazdelimo kot bi za rolado. Pečemo na 180 stopinj celzija 10-15 minut oz. do zlato rumene barve, da je pečeno. Pečen testo vzamemo iz pečice in zvijemo ter pokrijemo s krpo. Pripravimo nadev za potičko. Nadev: 300ml kokos smetane (za LCHF uporabi navadno sladko smetano) 250g skute brez laktoze ali tofu za

LCHF in PALEO Potica

LCHF in PALEO Potica LCHF in PALEO Lešnikova ali orehova potica brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Za približno 10 kosov – odvisno od debelina reza – 1 kos vsebuje: 155,7kcal 13,9g M / 3,5g OH / 0,9g S / 5,5g B / 3,4g V Hranilna vrednost za celotni recept testo: 384,3kcal 21,2g M / 13g OH / 3,6g S / 32,3g B / 23,3g V Hranilna vrednost za celotni recept nadev: 1.173kcal 118,2g M / 22,3g OH / 5,2g S / 22,7g B / 10,5g V Hranilna vrednost za celotni recept: 1.557,3kcal 139,3g M / 35,2g OH / 8,7g S / 54,9g B / 33,8g V Sestavine za testo: 63g skute brez laktoze ali kokos jogurt 1 jajce lahko zamenjaš za 50g jabolčne kaše 20g avokado zmečkan ali 20g masla – stopljen ali mehki 7g indijski trpotec 10g razmaščena lanena moka 10g razmaščena mandljeva moka 20g razmaščena kokos moka 9g razmaščena makadamijeva moka 9g mletih lešnikov 2 žlici eritritol mleti – v prahu ali kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone Naribana limonina lupina ene

Sponge cake z bučnim dnom

Sponge cake z bučnim dnom Sponge cake z bučkinim dnom brez laktoze, brez glutena in brez sladkorja Čas priprave: Dela približno 60min plus hlajenje čez noč. Za 9-10 kosov tortic. Hranilna vrednost za celotni recept: 614,1kcal 24,5g M / 15,6g OH / 4,1g S / 77,1g B / 24,9g V Hranilna vrednost za 1 kos tortice od 9-ih: 68,2kcal 2,7g M / 1,7g OH / 0,5g S / 8,6g B  / 2,8g V Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke, eritritol in začimbe. Sestavine za biskvitni del: 10g razmaščena kokos moka 30g razmaščena mandljeva moka 10g razmaščena lešnik moka 10g razmaščena bučna moka 40-60g eritritol  ali kokos sladkor 5g konjak moka 1ČŽ soda bikarbona 1/2ČŽ vanilij v prahu Ščep cimeta 300g beljaka – naredi tako sočen biskvit 2ČŽ limonina nastrgana lupine 3Ž rožne vode 2Ž limonin sok stisnjene limone 200g naribana bučka (podolgovana zelena) – predhodno jo olupimo Tortni model posprejamo z oljem. Pečemo v premeru modela 16-21cm.

Mug cake, tortica v skodelici

Mug cake, tortica v skodelici Paleo Mug cake, tortica v skodelici brez laktoze, brez sladkorja, brez glutena  Sestavine za eno ali dve tortici v skodelici: 5g razmaščene mandljeve moke ali 5g ovseni kosmiči / kar imaš pri roki) jaz dam v večini primerov 5g vegy proteinov okus čokolada 5g razmaščene kokos moke 5g kakav 100% brez sladkorja 1 prepeličje jace – to je 10g / lahko namesto tega dodaš jogurt ali skuto 50-60g beljaka 5-6 žlic kokos mandljevo mleko, če želiš bolj sočno tortico / ali rum / viski 5-10g cukerček eritritol po okusu – jaz ne dodam, ker mi je dovolj sladko Noževo konjico strok vanilije ali vanilije v prahu Maso premešaš do gladkega in preliješ v kozarček, en ali dva, vsakokrat v drugega, da imaš več različnih oblik. Kozarček posprejaj z oljem na sprej. V mikrovalovni pečici pečeš 1-2 min odvisno od moči mikrovalovne, preveri med postopkom. Jaz pečem 2-3 min, je bolj sočno. Za moža Igorja in mojega nečaka pa pečem 4 min, ker imata rada biskvit bolj

LCHF Mesne žemljice

LCHF Mesne žemljice LCHF Mesne žemljice za na pot brez glutena, brez laktoze  Sestavine za približno 3 žemljice: 60g že kuhanih kurjih prs , zmletih v fino konsistenco v mešalniku-blender ( ali to je pribl. 100g surovih kurjih prs ) 2 jajci-pašniških 20g mletih mandljev ali razmaščene mandljeve moke ( če daš razmaščeno, katerokoli iz orehov moko, potem samo 15g ) Ščepec morske soli, ščepec zeliščne soli in ščepec ingverja ½ žličke origana 15-20ml oljčnega olja ali ghee Vse sestavine premešamo in na peko papir na pekač oblikujemo tri žemljice. Pečemo na 170 stopinj celzija 40 minut. Hranilna vrednost za celotni recept: 531,8kcal 36,5g M / 2,9g OH / 1g S / 48,1g B / 4,5g V Če imamo tri žemljice, je hranilna vrednost na eno žemljico: 175,9kcal 12,1g M / 1g OH / 0,3g S / 15,9g B / 1,5g V Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in začimbe.

LCHF Kruhek s sirom

LCHF Kruhek s sirom LCHF Kruhek s sirom brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 10g razmaščena Bučna moka 10g razmaščena mandljeva moka 100g beljak 1-2 preperličje jajce ali 1 kokošji rumenjak 10g sušen goveji narezek - brez dodatkov, samo sol (kupim v mesnici Nikl) 10g sir brez laktoze (sir naribamo) Ščep oregano, majaron in peteršilj Vse sestavine premešamo in če se nam mudi pripravimo v mikrovalovki. Modelček v katerem bomo pekli posprejamo in vanj vlijemo maso. V mikrovalovki približno 2-3 minute – med postopkom preveri konsistenco. Vsaka mikrovalovka ima svojo moč. V nasprotnem primeru pa pečemo v pečici na 180-200 stopinj celzija pribl. 15-20 minut. Tudi odvisno od moči pečice. Hranilna vrednost za celotni recept: 175,4kcal 5,4g M / 1,2g OH / 0,9g S / 28,5g B / 3,7g V Lahko uporabiš za eno osebo ali razpoloviš za dve osebi, po želji. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in začimbe.

LCHF Marmorni kolaček z mesom

LCHF Marmorni kolaček z mesom LCHF Marmorni kolaček z mletim mesom in sirom brez glutena   Za 2 ali 3 osebe Sestavine: 250g mleto mlado goveje stegno 25g sir brez laktoze 1-2 preperličje jajce ali 1 rumenjak kokošji 100g beljak 10g razmaščena bučna semena moka 5g razmaščena kokos moka Začini po okusu: Oregano, mleta sladka paprika, majaron, peteršilj in sol – po izbiri poper Vse sestavine premešamo in posprejamo model za kolaček. Pečemo na 180 stopinj 20 minut in nato na 200 stopinj celzija še nadaljnih 10 minut. Hranilna vrednost za celotni recept: 449,8kcal 13,8g M / 2,1g OH / 1,8g S / 75,4g B / 2,4g V Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke in začimbe.

Slani mufini za na pot

Slani mufini za na pot Nizko hidratni, bogati z beljakovinami mufini  Masa za Mini mufine približno 14 komadov Sestavine: 30g naribana na rezance kurja prsa klobasica (od spara ali perutnina ptuj, ki ima čista kurja prsa, brez laktoze in brez glutena). 4g sušen goveji narezek brez dodatkov - samo sol - narezan na drobno (jaz uporabim od mesnice Nikl) 100g beljak 2 prepeličji jajčki to je 20g (če nimaš, zamenjaj za en kokošji rumenjak) Ščep oregano, majaron in peteršilj – začinimo po okusu. Sol odsvetujem, ker je dovolj slano od govejega narezka in klobasice. Vse sestavine premešamo. Model za mini mufine posprejamo z oljem in v vsak modelček vlijemo maso. Pečemo na 180 stopinj celzija 20 minut, preveri vmes, ker je odvisno od moči pečice. Mufini se morejo lepo dvigniti in rahlo porumeneti. Hranilna vrednost za celotni recept: 145kca 4g M / 1,1g OH / 0,9g S / 25,1g B / 1,9g V Hranilna vrednost za en muffin: 10,4kcal 0,3gM / 0,1g OH / 0,1g S / 1,8g B / 0,1g V

Pizza-testo iz mesa lchf

Pizza-testo iz mesa lchf  Brez glutena, brez laktoze, brez sladkorja Hranilna vrednost na celotni recept: 427,8kcal 16,8g M / 2g OH / 1,4g S / 71,7g B Sestavine za 1 ali 2 osebi: 200g pečnih kurjih prs ( pečena kurja prsa zmeljemo s pomočjo mešalnika ). Dodamo 100g beljakov ali 70g beljakov in eno celo jajce, sol, začimbe po svojem okusu. Vse sestavine premešamo. Na pekaču na peko papirju naredimo pizza testo. Pečemo na 220 stopinj celzija približno 15 minut. Pizza testo začinimo z origanom, naravni kečap brez sladkorja, sir brez laktoze ali veganski, po želji jajce, suha klobasa ali slanina ... po tvoji želji... Pečemo v pečici na 220 stopinj celzija približno 5-10 minut. Hvala Pajs brez obresti za začimbe.