Preskoči na glavno vsebino

Objave

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .

Paleo jogurtova tortica

Paleo jogurtova tortica  Jogurtova tortica z jagodnim prelivom   10 kosov tortic Čas priprave: 10 min Pečenje: 60-80 min Skupni čas s hlajenjem: 6-8 ur Jogurtova-skutina tortica Hranilna vrednost za celotni recept: 745,7kcal 38,9g M / 33g OH / 16g S / 68,2g B / 19,8g V Hranilna vrednost za en kos torte od 10-ih: 74,6kcal 3,9g M / 3,3g OH / 1,6g S / 6,8g B / 2g V Pečico segrejte na 140-160 stopinj celzija. Sestavine: 300g kokosov jogurt 4 rumenjaki 25g razmaščena mandljeva moka 15g razmaščena kokos moka 5g razmaščena lanena moka 150-175g beljak (lahko varira ) 80g eritritol Lupine limone Sok pol limone Strok vanilijev Beljake stepemo v sneg in jim dodamo pol eritritola, da so malo bolj trši. Suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo mokre sestavine in premešamo. Beljak dodamo na koncu in počasi ročno, od spodaj navzgor obračamo, da masa ne pade skupaj. Model za torto mere od 18-22cm. Model posprejamo z oljem, prelijemo maso in postavimo v že ogr

Barvni sladoled

Barvni sladoled  Paleo barvni sladoled    Brez laktoze, brez glutena in brez dodanega sladkorja Čas priprave: 20 min  Za približno 4-6 oseb Hranilna vrednost za celotni recept: 818,2kcal 40,5g M / 123,4g OH / 54,6g S / 13,2g B / 44,2h V Hranilna vrednost za 1 kozarec – porcijo od 6-ih 136,3kcal 6,7g M / 20,6g OH / 9,1g S / 2,2g B / 7,4g V Napolniš kozarce po plasteh, ko serviraš. Ostalo maso hraniš v zmrzovalniku. Sestavine za temno modro barvni sladoled: 250g borovnice in robide mešano ali samo eno vrsto – zmrznjenih 1 ČŽ eritritol – po izbiri 1 ČŽ konjak moke V blenderju premešaš in dodaš malenkost kokos mleka, da lažje blender premeša. Dodaš lahko tudi led. Nato dodaj 1 ČŽ konjak moke in z blenderjem dobro premešaj. Boš videl-a, da se bo zgostilo in bo to gosto maso lažje držalo skupaj. Sestavine za oranžni del: 100g Zmrznjen vendar kuhan korenček ali nezmrznjen in dodaš led Namesto korenčka lahko damo mango 150g melone na kocke

Paleo LCHF Hrustljave skodelice

Paleo LCHF Hrustljave skodelice  Paleo LCHF hrustljave skodelice  Čas priprave: 25 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Hranilna vrednost na 1 kos od 4: 20,6kcal 0,3g M / 0,6g OH / 0g S / 4g B / 1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo in spečemo palačinko v posodi za palačinke na kokosovem olju. Med tem časom pripravimo posodo z vodo. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija in pripravimo model za mufine, model obrnemo narobe, posprejamo z oljem - model more biti obrnjen narobe, ker bomo te izbokline oblekli z našo razrezano palačinko. Pečeno palačinko razrežemo na 4 dele ali 2, po izbiri. Vsak del namočimo v vodo, samo damo v vodo in takoj ven - v prej pripravljeno posodo z vodo. Vsak del položimo prek

Preprosti LCHF PALEO kruh

Preprosti LCHF PALEO kruh  Preprosti LCHF PALEO mandljev kokosov kruh  Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 40 min Hranilna vrednost na celotni recept: 1087,8kcal 41,6g M / 58,4g OH / 2,9g S / 116,5g B / 39,9g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 54,4kcal 2,1g M / 2,9g OH / 0,1g S / 5,8g B / 2g V Sestavine: 70g razmaščene mandljeve moke 60g ajdove moke ali razmaščene mandljeve moke ali razmaščene bananine moke (po izbiri) 30g razmaščene kokos moke 2 ČŽ soda bikarbona 3g konjak moka Ščep morske jodirane soli 50g zmečkan avocado – lahko pa dodate 50g kokos maščobe 4 cela jajca 440g beljaka Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za kruh vlijemo v kruhov model na peko papir in peko papir posprejamo z oljem. Pečemo približno od 1h 10-20 min – odvisno od moči pečice. Med pečenjem preverimo z ražnjič palčko ali je že pečeno. LCHF PALEO kruh vzamemo iz pečice, zvrnemo rahlo iz mode

Preprosti PALEO kruh

Preprosti PALEO kruh  Preprosti PALEO ajdov kruh  Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 40 min Hranilna vrednost na celotni recept: 1314,4kcal 36,5g M / 148g OH / 0,8g S / 109,6g B / 26g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 65,7kcal 1,8g M / 7,4g OH / 0g S / 5,5g B / 1,3g V Sestavine: 200g ajdove moke 10g grahovih beljakovin – če nimaš zamenjaj za eno izmed razmaščenih vpijajočih mok (kokos moka, mandljeva moka, lanena moka, sezamova moka) 1 ČŽ soda bikarbona 3g konjak moka Ščep morske jodirane soli 50g zmečkan avocado – lahko pa dodate 50g kokos maščobe 4 cela jajca 500g beljaka Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za kruh vlijemo v kruhov model na peko papir in peko papir posprejamo z oljem. Pečemo približno od 1h 10 – 20 min – odvisno od moči pečice. Med pečenjem preverimo z ražnjič palčko ali je že pečeno. LCHF PALEO kruh vzamemo iz pečice, zvrnemo rahlo iz modela i

Tortica in mufini iz Bananine moke

Tortica in mufini iz BANANINE MOKE  PALEO tortica in mufini iz Bananine moke Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze  Mufinov 12 Kosov torte: 10 Hranilna vrednost za celotni recept biskvita: 1269,4kcal 52,1g M / 90,8g OH / 8,8g S / 93,2g B / 30,2g V Hranilna vrednost za 1 mufin od 16-ih: 45,1kcal 1,8g M / 3,2g OH / 0,3g S / 3,3g B / 1,1g V Hranilna vrednost za tortico biskvit celota: 727,29kcal 29,9g M / 52g OH / 5g S / 53,4g B / 17,3g V Hranilna vrednost enega kosa biskvita z borovničevo marmeladico od 10-ih 87,7kcal 3,1g M / 8,7g OH / 3g S / 5,5g B / 2,6gV Čas priprave:  1h in 30min skupaj z dekoracijo / premora je vmes toliko, koliko je potrebno za ohladitev biskvita Sestavine: 100g bananine moke 100g razmaščene mandljeve moke ali razmaščene lešnik moke 6 kokošjih jajc Ščep soli 130g eritiritol 1 naribana lupine limone 3 Ž limonin sok  stisnjene limone 3Ž rožne vode - po želji 2 dcl kokos mleko Zmešaj vse suhe sesta

LC Paleo sirup smrekovih vršičkov

LC Paleo sirup smrekovih vršičkov  LC in PALEO sirup iz smrekovih vršičkov  Sestavine za sirup smrekovih vršičkov: Smrekovi vršički Izberemo po želji: Eritritol ALI  Kokos sladkor ALI Med Naberemo smrekove vršičke. Vršičke nadevamo po plasteh v steklenem kozarcu. Vršički, nato eritritol, če smo izbrali eritritol ali kokos sladkor ali med, če smo izbrali med. Nato ponovimo postopek, dokler nam ne zmanjka vršičkov. Kozarec s pripravo vršičkov in sladkorja, ki smo ga izbrali, postavimo na sonce za 40 dni, da se sladkor raztopi in da vršički spustijo sok. Po 40 dneh precedimo in damo v kozarce ali steklenico. Zaprte kozarce ali steklenico postavimo v temen, hladen prostor. Sirup lahko uporabimo kot sok z vodo, za izkašljevanje ali za osladitev palačinke, čaja. Hvala Pajs brez obresti za eritritol .

Čokoladna fluffy tortica

Čokoladna fluffy tortica  LCHF PALEO Čokoladna fluffy tortica  Hranilna vrednost za celotni recept: 636,9kcal 41,8g M / 18,5g OH / 9,7g S / 41,2g B / 21,9g V Če razdelimo tortico na 8 delov, ima 1 kos hranilno vrednost: 79,6kcal 5,2g M / 2,3g OH / 1,2g S / 5,2g B / 2,7g V Biskvit: 20g kokos olje – segrej, da se stopi 10g kakav 100% ½ ČŽ instant kave 150g kokos mleko 10g eritritol Vse te sestavine zmešaj. 2 rumenjaka 30g razmaščene kokos moke 15g čokoladnih proteinov ali 10g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 15g razmaščene  mandljeve moke in vse te sestavine dodaj k prejšnjim sestavinam. Zmešaj. 100g beljakov stepemo v sneg in dodamo 3g konjak moke in 20-30g eritritol Stepen beljak počasi dodamo k masi in nežno premešamo, ročno. Tortni model premera 16-20cm posrpejamo z oljem. Pečemo na 160-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice od 40-45 min. Med pečenjem ne odpiraj pečice. Ko je pečeno, pusti, da se tortica popolnoma ohladi. Nato j

Čoko torta z muškatno bučo

Čoko torta z muškatno bučko  PALEO Čoko torta z muškatno bučo  Hranilna vrednost celotnega recepta: 544,2kcal 18,8g M / 44,6g OH / 9,5g S / 62,1g B / 19,4g V  Biskvit: 10g razmaščene mandljeve moke 10g razmaščene orehove moke 10g razmaščene kokos moke 10g kakav 100% 80g preperličja jajčka ali 3-4 kokošje rumenjake 120g beljaka 200g tehtaj surovo muškatno bučko – skuhaj, naredi pire 3 žlice kokos mleka 20-30g eritritol – po okusu Vse sestavine zmešaj. Peči v tortnem modelu 20cm ali v dveh različnih en 16cm drugi model 10-12cm po izbiri. Tortni model vsekakor posprejaj z oljem. Pečemo na 180 stopinj celzija približno 35-45 minut odvisno od moči pečice, preveri med pečenjem. Čokoladna krema: 150g surove muškatne buče stehtaj- skuhaj in naredi pire 30g arašidova moka ali kakšne proteine – čokoladne npr. 10g kakav 100% 10g eritritol Vse sestavine premešaj, postavi v hladilnik do uporabe namaza tortice. Ko je tortica pečena, jo pustimo popolnoma ohladiti