Preskoči na glavno vsebino

Čoko torta z muškatno bučo

Čoko torta z muškatno bučko 

PALEO Čoko torta z muškatno bučo 

Hranilna vrednost celotnega recepta:
544,2kcal 18,8g M / 44,6g OH / 9,5g S / 62,1g B / 19,4g V 


Čoko torta z muškatno bučo

Biskvit:
10g razmaščene mandljeve moke
10g razmaščene orehove moke
10g razmaščene kokos moke
10g kakav 100%
80g preperličja jajčka ali 3-4 kokošje rumenjake
120g beljaka
200g tehtaj surovo muškatno bučko – skuhaj, naredi pire
3 žlice kokos mleka
20-30g eritritol – po okusu

Vse sestavine zmešaj. Peči v tortnem modelu 20cm ali v dveh različnih en 16cm drugi model 10-12cm po izbiri. Tortni model vsekakor posprejaj z oljem.
Pečemo na 180 stopinj celzija približno 35-45 minut odvisno od moči pečice, preveri med pečenjem.

Čokoladna krema:
150g surove muškatne buče stehtaj- skuhaj in naredi pire
30g arašidova moka ali kakšne proteine – čokoladne npr.
10g kakav 100%
10g eritritol

Čoko torta z muškatno bučo

Vse sestavine premešaj, postavi v hladilnik do uporabe namaza tortice.
Ko je tortica pečena, jo pustimo popolnoma ohladiti.

Čoko torta z muškatno bučo

Če imamo dva dela biskvita namažemo prvo večji del biskvita po vrhu in okoli njega, na vrh položimo manjši del biskvita in ga premažemo po vrhu in okoli biskvita.

Čoko torta z muškatno bučo

V primeru, da pa spečemo v enem tortnem modelu premer 20cm, pa biskvit lahko prerežemo na pol in ga namažemo še v sredini. Čokoladno maso si porazdeli, da ti še ostane za po vrhu tortice.

Čoko torta z muškatno bučo

Okrasimo ali s cvetovi rožic, meto, ali sadjem, po izbiri. Nato postavimo v hladilnik za 3 ure ali še bolje čez noč.

Čoko torta z muškatno bučo

Ko tortica toliko časa stoji, se prepoji z vsemi okusi in je veliko okusnejša.

Hvala Pajs brez obresti za sestavine, razmaščene moke in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .