Čoko torta z muškatno bučko
PALEO Čoko torta z muškatno bučo
Hranilna vrednost celotnega recepta:544,2kcal 18,8g M / 44,6g OH / 9,5g S / 62,1g B / 19,4g V
Biskvit:
10g razmaščene mandljeve moke
10g razmaščene orehove moke
10g razmaščene kokos moke
10g kakav 100%
80g preperličja jajčka ali 3-4 kokošje rumenjake
120g beljaka
200g tehtaj surovo muškatno bučko – skuhaj, naredi pire
3 žlice kokos mleka
20-30g eritritol – po okusu
Vse sestavine zmešaj. Peči v tortnem modelu 20cm ali v dveh različnih en 16cm drugi model 10-12cm po izbiri. Tortni model vsekakor posprejaj z oljem.
Pečemo na 180 stopinj celzija približno 35-45 minut odvisno od moči pečice, preveri med pečenjem.
Čokoladna krema:
150g surove muškatne buče stehtaj- skuhaj in naredi pire
30g arašidova moka ali kakšne proteine – čokoladne npr.
10g kakav 100%
10g eritritol
Ko je tortica pečena, jo pustimo popolnoma ohladiti.
Če imamo dva dela biskvita namažemo prvo večji del biskvita po vrhu in okoli njega, na vrh položimo manjši del biskvita in ga premažemo po vrhu in okoli biskvita.
V primeru, da pa spečemo v enem tortnem modelu premer 20cm, pa biskvit lahko prerežemo na pol in ga namažemo še v sredini. Čokoladno maso si porazdeli, da ti še ostane za po vrhu tortice.
Okrasimo ali s cvetovi rožic, meto, ali sadjem, po izbiri. Nato postavimo v hladilnik za 3 ure ali še bolje čez noč.
Hvala Pajs brez obresti za sestavine, razmaščene moke in eritritol.
Komentarji
Objavite komentar