Preskoči na glavno vsebino

Čoko torta z muškatno bučo

Čoko torta z muškatno bučko 

PALEO Čoko torta z muškatno bučo 

Hranilna vrednost celotnega recepta:
544,2kcal 18,8g M / 44,6g OH / 9,5g S / 62,1g B / 19,4g V 


Čoko torta z muškatno bučo

Biskvit:
10g razmaščene mandljeve moke
10g razmaščene orehove moke
10g razmaščene kokos moke
10g kakav 100%
80g preperličja jajčka ali 3-4 kokošje rumenjake
120g beljaka
200g tehtaj surovo muškatno bučko – skuhaj, naredi pire
3 žlice kokos mleka
20-30g eritritol – po okusu

Vse sestavine zmešaj. Peči v tortnem modelu 20cm ali v dveh različnih en 16cm drugi model 10-12cm po izbiri. Tortni model vsekakor posprejaj z oljem.
Pečemo na 180 stopinj celzija približno 35-45 minut odvisno od moči pečice, preveri med pečenjem.

Čokoladna krema:
150g surove muškatne buče stehtaj- skuhaj in naredi pire
30g arašidova moka ali kakšne proteine – čokoladne npr.
10g kakav 100%
10g eritritol

Čoko torta z muškatno bučo

Vse sestavine premešaj, postavi v hladilnik do uporabe namaza tortice.
Ko je tortica pečena, jo pustimo popolnoma ohladiti.

Čoko torta z muškatno bučo

Če imamo dva dela biskvita namažemo prvo večji del biskvita po vrhu in okoli njega, na vrh položimo manjši del biskvita in ga premažemo po vrhu in okoli biskvita.

Čoko torta z muškatno bučo

V primeru, da pa spečemo v enem tortnem modelu premer 20cm, pa biskvit lahko prerežemo na pol in ga namažemo še v sredini. Čokoladno maso si porazdeli, da ti še ostane za po vrhu tortice.

Čoko torta z muškatno bučo

Okrasimo ali s cvetovi rožic, meto, ali sadjem, po izbiri. Nato postavimo v hladilnik za 3 ure ali še bolje čez noč.

Čoko torta z muškatno bučo

Ko tortica toliko časa stoji, se prepoji z vsemi okusi in je veliko okusnejša.

Hvala Pajs brez obresti za sestavine, razmaščene moke in eritritol.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .