Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena
Rumove kroglice brez laktoze, brez glutena, low fodmap
Naj sneg zunaj prinese sijaj vašemu obrazu in duši. Želim vam blagoslovljeno jutro in dan naprej.
300g vegansko maslo ali kokos maslo
1 dcl ruma, za low fodmap pa viski
80g temne 85% čokolade stopljene
30g kakav v prahu brez dodanega sladkorja
100-150g oz. po okusu nerafiniran mleti surov trsni sladkor ali eritritol v prahu
400g keksov (zmleti v multipraktiku) po mojem receptu brez glutena brez laktoze, ali albert keksi če nimaš nikakršnih težav z zdravjem– po izbiri
Ščep pomarančne posušene lupine – kupila v Mulleru od Alnatura – pomarančna lupina naredi bolj čokoladni priokus
Približno 100g kokos mrvic za povaljati kroglice
Način izdelave:
Zmeljemo kekse in primešamo ostale sestavine. Ko dobimo trdo maso iz nje oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih povaljamo v mletem sladkorju ali kokos mrvicah ali namakamo v stopljeno čokolado. Po izbiri. Če menimo, da je masa premehka za izdelavo, postavimo maso za določen čas v hladilnik, da se strdi.
Narejene rumove kroglice postavimo v hladilnik za 3-5 ur ali najbolje čez noč, da se okusi prepojijo in kroglice strdijo.
Komentarji
Objavite komentar