Preskoči na glavno vsebino

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap 

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap 

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Sestavine:
300g bananine moke
270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok
4 rumenjaki
350g vegansko maslo ali kokos maslo
1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja
1 vanilijev strok
½ ČŽ soda bikarbona
1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti
200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice.
Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izrezujemo izbrane Božične kekse in oblikujemo rogljičke.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Kekse in rogljičke odlagamo na pekač pokritim s peko papirjem. Ko so keksi pečeni, s pomočjo lopatke za palačinke, pečene kekse odlagamo na drug pladenj ali leseno površino. Pustimo, da se keksi ohladijo.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Nato, ko so keksi ohlajeni potrosimo z izbranim sladkorjem v prahu, ali namakamo v čokolado in kokos mrvice, lahko pišemo z barvami po keksih. Barvo pripravimo iz sladkorja v prahu-eritritol, za low fodmap pa navadni beli sladkor v prahu in mešamo z vročo vodo.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Okraševanje pečenenih keksov ali peciva sestavine:
115g izbranega sladkorja v prahu
1 jedilna žlica vroče vode in nekaj kapljic arome vanilije ali limone
Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever