Preskoči na glavno vsebino

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap 

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap 

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Sestavine:
300g bananine moke
270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok
4 rumenjaki
350g vegansko maslo ali kokos maslo
1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja
1 vanilijev strok
½ ČŽ soda bikarbona
1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti
200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice.
Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izrezujemo izbrane Božične kekse in oblikujemo rogljičke.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Kekse in rogljičke odlagamo na pekač pokritim s peko papirjem. Ko so keksi pečeni, s pomočjo lopatke za palačinke, pečene kekse odlagamo na drug pladenj ali leseno površino. Pustimo, da se keksi ohladijo.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Nato, ko so keksi ohlajeni potrosimo z izbranim sladkorjem v prahu, ali namakamo v čokolado in kokos mrvice, lahko pišemo z barvami po keksih. Barvo pripravimo iz sladkorja v prahu-eritritol, za low fodmap pa navadni beli sladkor v prahu in mešamo z vročo vodo.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Okraševanje pečenenih keksov ali peciva sestavine:
115g izbranega sladkorja v prahu
1 jedilna žlica vroče vode in nekaj kapljic arome vanilije ali limone
Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...