Preskoči na glavno vsebino

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap 

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap 

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Sestavine:
300g bananine moke
270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok
4 rumenjaki
350g vegansko maslo ali kokos maslo
1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja
1 vanilijev strok
½ ČŽ soda bikarbona
1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti
200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice.
Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izrezujemo izbrane Božične kekse in oblikujemo rogljičke.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Kekse in rogljičke odlagamo na pekač pokritim s peko papirjem. Ko so keksi pečeni, s pomočjo lopatke za palačinke, pečene kekse odlagamo na drug pladenj ali leseno površino. Pustimo, da se keksi ohladijo.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Nato, ko so keksi ohlajeni potrosimo z izbranim sladkorjem v prahu, ali namakamo v čokolado in kokos mrvice, lahko pišemo z barvami po keksih. Barvo pripravimo iz sladkorja v prahu-eritritol, za low fodmap pa navadni beli sladkor v prahu in mešamo z vročo vodo.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap

Okraševanje pečenenih keksov ali peciva sestavine:
115g izbranega sladkorja v prahu
1 jedilna žlica vroče vode in nekaj kapljic arome vanilije ali limone
Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov.

Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .