Preskoči na glavno vsebino

Orehova tortica brez glutena in laktoze

Orehova tortica brez glutena in laktoze 

Orehova tortica brez glutena in laktoze z malo OH in bogata z vlakninami 

Orehova tortica brez glutena in laktoze z malo OH in bogata z vlakninami


Biskvit:
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.
160g beljaka stepeš v sneg (kupim ga v intersparu ali eleclerc)
30g razmaščene orehove moke
10g razmaščene mandljeve moke
20g mletih orehov
5g tapioka moka ali konjak moka 3g
10g čokoladni ali vanilijev vegy protein 
Cukerček-eritritol (sladkaj po svojem okusu morda 50g - jaz sem sladkala samo 15g cukerčka, ker mi je to dovolj)
Ščep soli, ½ vaniljev strok, ½ ČŽ cimet 
2 rumenjaka
½ dcl kokos ali mandljevo mleko 
Pečico segreješ na 180-190 stopinj celzija in pečeš 30-35 minut, odvisno od moči pečice.
Pripraviš model za tortico, majhen premer 20cm ali 16cm – po izbiri. Posprejaš z oljem na sprej.
Suhe sestavine zmešaš in nato dodaš rumenjak ter mleko, malo premešaš in dodaš stepen beljak. Nežno premešaš. 

Krema:
180g mletih orehov (v blenderju jih melješ do namaza – torej, ko nastane krema iz orehov, gre iz njih olje in nastane krema ).
20g razmaščena orehova moka
20g razmaščena kokos moka
20g vegy protein ( okus po izbiri )
Spet sladkaj po svojem okusu morda 50g cukerčka – eritritol (jaz samo 15g )
½ ČŽ cimet in 6-8 žlic ruma oz. po okusu – za ljudi s SRČ-IBS pa viski
1 dcl kokos ali mandljevo mleko – po občutku, prvo more biti bolj gosta konsistenca, da narediš iz mase krogljice za okrasitev tortice, zelo majhne – in te krogljice postaviš v hladilnik in počakajo do okrasitve tortice (8 ali 11) po izbiri.
Orehova tortica brez glutena in laktoze z malo OH in bogata z vlakninami

Nato tudi to kremo pokrijemo in postavimo v hladilnik dokler se tortica ne speče in ohladi.
Ko je tortica spečena, jo vzamemo iz pečice in pokrijemo s krpo. Pustimo morda 15 min in nato vzamemo iz modela. Še pustimo, da se popolnoma ohladi. 

Prerežemo nežno na pol. In delamo na površini, kjer bo tortica stala. Oba dela tortice navlažimo z mešanico, ali kokos mandljevega mleka ali vode z rumom/viski.
Nato vzamemo kremo in ji dodamo kokos mandljevo mleko do konsistence, ki nam bo primerna za mazanje tortice, ampak ne preveč mehko. Poskusi počasi dodajati tekočino, jaz sem dodala pribl. Od 1 do 1 1/2dcl.  Brez skrbi, ko bo tortica stala v hladilniku, se krema ponovno strdi, ker vsebuje veliko maščobe od orehov.

Namažemo tortico in majhen del pustimo za premaz okoli tortice – rob. Po vrhu tortice potrosimo cukerček – eritritol v prahu, okoli na površju postavimo izdelane kroglice, ki smo jih predhodno naredili za okrasitev. In tortico okrasimo s cvetjem, ki nam je všeč ali, ki ga imamo pri roki, razen neprimerno in prepovedano je strupeno cvetje. 

Okrasimo tudi okoli roba s celimi orehi, se lepo primejo na kremo in po vrhu tortice. Nežno, po kapljicah poškropimo po celotni tortici s čokolada za kuhanje. 

Hranilna vrednost za celotno tortico je:
2014,6kcal 160,2g M / 49,3g OH / 19,9g S (sladkorji naravno prisotni ) / 105,9 B / 35,2g V
Jaz sem razdelila na 11 kosov tortic, ker je zelo sitostna. Torej en kos tortice vsebuje:
183kcal 14,4g M / 4,4g OH / 1,8g S / 9,5g B / 3,2g V

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke