Listnato testo brez glutena in laktoze
Listnato testo brez glutena in laktoze recept
Sestavine:
100 g brezglutenske moke
100g hladnega masla, narezanega na kocke
60ml hladne vode
2 kapljici limoninega soka
Ščepec soli
V posodo damo moko, sol, maslo, limonin sok in vodo ter premešamo, da se voda dobro porazdeli.
Ko imamo dobro premešano, zavijte testo v pravokotnik, zložite v knjigo in nato zavijte v prozorno folijo. Postavite v hladilnik za 10 minut
Vzemimo iz hladilnika, odvijemo, vendar pustimo na oprijemni foliji. Obrnimo in razvaljajmo na pravokotnik, zložimo v knjigo in vrnimo v hladilnik. Ta postopek ponovimo še trikrat.
Listnato testo razvaljajmo na debelino 3 mm, ko ga bomo pripravljeni uporabiti.
Če bomo delali slane palčke je postopek sledeči:
Listnato testo razvaljajmo na debelino 3 mm in razrežemo na pravokotnike ali kvadratke, po želji. Porazdelimo po peko papirju in vrhe premažemo s stepeno jajčko, par kapljic olja in ščep soli.
Po vrhu potrosimo z makom, sezamom lahko tudi z bučnimi in konoljinimi semeni, po želji. Pečemo na 210 stopinj celzija približno 10-15 minut, odvisno od moči pečice.
Komentarji
Objavite komentar