Preskoči na glavno vsebino

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze 

Poletna kremna torta z bučnim biskvitom in sadno kremo brez laktoze in glutena 

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Sestavine za biskvitni del:
150g ovsene moke brez glutena
50g riževe moke
30g bananini veganski proteini ali vanilijevi – po izbiri
30 - 40g javorjev sirup ali sladilo po izbiri
1 ČŽ soda bikarbona in na sodo bikarbono stisnjen sok 1 BIO majhne limone ali pol velike limone
Naribana limonina lupine
½ ČŽ vanilij v prahu ali 1 vanilijev strok
Ščep cimeta
240g naribana ali fino zmleta, kot za Smoothie, podolgovata buča – predhodno olupimo
10 pašniških jajc ločimo rumenjak od beljakov (iz beljakov naredimo sneg)

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija.
Vse sestavine dobro premešamo, razen beljakov-snega. Na koncu postopoma dodajamo beljak k masi in z ročno metlico nežno premešamo.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Jaz sem maso za biskvitni del ločila na dva dela. En del sem pekla v tortnem modelu premer 20cm, drugi del pa v okroglem pekaču premera 30cm. Ti pa se odloči po svoji trenutni volji.
Dno tortnega modela pokrijemo s peko papirjem. Tortni model in pekač posprejamo z oljem.
Maso vlijemo v modela in pečemo vnaprej segreti pečici  na 180 stopinj celzija, približno 35-40 minut. Preveri kakšen je biskvit, ker je odvisno od moči pečice.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Ko je biskvit pečen ga pustimo popolnoma ohladiti.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Krema za torto:
500g kokos jogurt brez dodanega sladkorja
535g plantain – banane za kuhanje – predhodno kuhana – naj bananin olup že začenja črneti, ker takrat je sladka
5 čez noč namočenih dateljnov ali sladilo po izbiri
1 nariban BIO limonin olup in stisnjen sok
1 vanilijev strok
250g zmrznjenih jagod ali svežih, če so zmrznjene jih skuhamo, da se odtalijo
100g višenj – enako velja za višnje

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Po želji, da bo barva bolj močno rdeča dodamo 200g višenj in 350g jagod – po izbiri
Vse sestavine damo v blender in zblendamo. 


Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Priprava želatine po postopku, kateri je opisan na listku.
2 želatini v prahu. In ko je želatina pripravljena jo dodamo k sadni kremi. Dobro zblendamo. Poskusimo ali je potrebno še dodati sladilo ali je dovolj. Ker jaz nimam rada zelo sladko, mi tako ustreza.


Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Ko je, oziroma, ko sta biskvita ohlajena, ju vstavimo nazaj v model in pekač, kjer sta se pekla in preko njiju vlijemo to poletno, sadno kremo.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Postavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur ali najbolje čez noč, da se okusi prepletejo med seboj.
Nato z nožem gremo okoli modela, da odstranimo kremni del od modela ali če smo uporabili folijo, odstranimo folijo.
Okrasimo po želji in trenutnem razpoloženju s sadjem, cvetlicami, metinimi listi,… 

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke