Preskoči na glavno vsebino

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze 

Poletna kremna torta z bučnim biskvitom in sadno kremo brez laktoze in glutena 

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Sestavine za biskvitni del:
150g ovsene moke brez glutena
50g riževe moke
30g bananini veganski proteini ali vanilijevi – po izbiri
30 - 40g javorjev sirup ali sladilo po izbiri
1 ČŽ soda bikarbona in na sodo bikarbono stisnjen sok 1 BIO majhne limone ali pol velike limone
Naribana limonina lupine
½ ČŽ vanilij v prahu ali 1 vanilijev strok
Ščep cimeta
240g naribana ali fino zmleta, kot za Smoothie, podolgovata buča – predhodno olupimo
10 pašniških jajc ločimo rumenjak od beljakov (iz beljakov naredimo sneg)

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija.
Vse sestavine dobro premešamo, razen beljakov-snega. Na koncu postopoma dodajamo beljak k masi in z ročno metlico nežno premešamo.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Jaz sem maso za biskvitni del ločila na dva dela. En del sem pekla v tortnem modelu premer 20cm, drugi del pa v okroglem pekaču premera 30cm. Ti pa se odloči po svoji trenutni volji.
Dno tortnega modela pokrijemo s peko papirjem. Tortni model in pekač posprejamo z oljem.
Maso vlijemo v modela in pečemo vnaprej segreti pečici  na 180 stopinj celzija, približno 35-40 minut. Preveri kakšen je biskvit, ker je odvisno od moči pečice.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Ko je biskvit pečen ga pustimo popolnoma ohladiti.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Krema za torto:
500g kokos jogurt brez dodanega sladkorja
535g plantain – banane za kuhanje – predhodno kuhana – naj bananin olup že začenja črneti, ker takrat je sladka
5 čez noč namočenih dateljnov ali sladilo po izbiri
1 nariban BIO limonin olup in stisnjen sok
1 vanilijev strok
250g zmrznjenih jagod ali svežih, če so zmrznjene jih skuhamo, da se odtalijo
100g višenj – enako velja za višnje

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Po želji, da bo barva bolj močno rdeča dodamo 200g višenj in 350g jagod – po izbiri
Vse sestavine damo v blender in zblendamo. 


Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Priprava želatine po postopku, kateri je opisan na listku.
2 želatini v prahu. In ko je želatina pripravljena jo dodamo k sadni kremi. Dobro zblendamo. Poskusimo ali je potrebno še dodati sladilo ali je dovolj. Ker jaz nimam rada zelo sladko, mi tako ustreza.


Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Ko je, oziroma, ko sta biskvita ohlajena, ju vstavimo nazaj v model in pekač, kjer sta se pekla in preko njiju vlijemo to poletno, sadno kremo.

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena

Postavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur ali najbolje čez noč, da se okusi prepletejo med seboj.
Nato z nožem gremo okoli modela, da odstranimo kremni del od modela ali če smo uporabili folijo, odstranimo folijo.
Okrasimo po želji in trenutnem razpoloženju s sadjem, cvetlicami, metinimi listi,… 

Kremna torta z bučnim biskvitom brez laktoze in glutena



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...