Enostaven in zdrav čokoladni kruh brez laktoze, glutena in sladkorja
Sestavine
250g arašidovo maslo ali katero koli maslo iz oreščkov – po želji (naravno brez dodanih sladkorjev in maščob)
35g rastlinski čokoladni proteini
15g kakava 100%- brez dodanih sladkorjev
½ ČŽ sode bikarbone in 1 ČŽ limoninega soka, da se soda aktivira
1 vanilijev strok
½ ČŽ cimeta
Po želji lahko dodamo 5-10g javorjevega sirupa – ni pa potrebno
4 cela pašniška jajca
Postopek
Vse sestavine dobro premešamo, najbolje z roko – predhodno dobro umito.
Ne se ustrašiti, masa bo nekoliko gosta, in tako je prav.
Pripravimo pečico na 180 stopinj celzija in pekač za kruh oblečemo s peko papirjem, ter vanj damo maso čokoladnega kruha. Lepo porazdelimo po pekaču.
Pečemo približno 30 min na 180 stopinj celzija – odvisno od pečice – preveri z ražnjič palčko med pečenjem. Nato nastavimo na 200 stopinj celzija in pečemo še dodatnih 10 minut.
Nato odvzamemo iz pečice in iz pekača, ter kruh odložimo na rešetke, da se ohladi.
Postrežemo hladnega in ga jemo kar tako ali si nanj namažemo maslo, avokado, marmelado, čokoladni namaz, po želji.
Jaz nisem mogla počakati, da se popolnoma ohladi in sem ga jedla še toplega, mmmm božansko dober.
Pa dober tek.
Komentarji
Objavite komentar