Kremni vanilijev jagodni desert brez alergenov
Kremni kokosov, vanilijev jagodni desert brez glutena, brez laktoze
Ko imamo drug drugega, imamo vse. "Ti si moja nebesa na zemlji." Vse lepo ob Valentinu, mirno in vsak trenutek naj bo z ljubeznijo prepojen.
Sestavine:
1 Kokos jogurt 500ml – ali jogurt po izbiri
Sladkamo z eritritolom ali nerafiniran surov trsni sladkor za LOW FODMAP ali javorjev sirup
1 vanilijev strok
Cimet
Vse premešamo in razdelimo na pol. Ena polovica ostane kot je, drugi polovici pa dodamo 2 ČŽ jagod v prahu – ali sveže zmečkane jagode.
Vanilij krema:
Vzamemo nov kokos jogurt 1/2 iz lončka (če imamo 500ml pol lončka)
Eritritol ali nerafiniran surov trsni sladkor za LOW FODMAP ali javorjev sirup po okusu
ščep cimet
1/2 stroka vanilija v prahu
Koncentrat vanilije – naravni-po izbiri
Po izbiri klinčki v prahu
1 rumenjak
Vse premešamo, poskusimo, ali je potrebno še kaj dodati, drugače pa se lotimo plasti.
Na dno skodelice damo vanilijo, nato neobarvan jogurt, vanilijeva plast in na vrh jagodna plast. Na vrh potrosite borovnice oz. sadje in oreščke po izbiri.
Komentarji
Objavite komentar