Bučkini mufini brez grešnosti
Bučkini mufini brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze
Čas priprave: 25-30 min12 mufinov
Sestavine:
150g kuhana zmečkana v pire muškatna – hokaido bučka
60g razmaščene mandljeve moke – po želji lahko daš 30g mandljeve moke in 30g razmaščene lešnik moke
20g razmaščena makadamijeva moka
20g razmaščena lešnik moka
3g Konjak moka
5g razmaščena kokos moka
3-5g cimet
1/2ČŽ vanilija v prahu
1/2ČŽ soda bikarbona
50g eritritol oz. po okusu ali sladilo, ki ga uporabljaš
1ČŽ rožna voda – po želji
6ČŽ limonin sok bio
Ščep soli
1 celo jajce
300g beljaka
Ščep nastrgane lupinice limone ali pomaranče
Vse suhe sestavine premešamo in dodamo mokre sestavine. Vse dobro premešamo in napolnimo modelčke za mufine predhodno posprejane z oljem. Pečemo na 180-190 stopinj celzija – odvisno od moči pečice. 20-25 minut.
Postrežemo takšne kot so, ali posipamo z eritritolom v prahu, ali dodamo kakšno žličko marmeladice ali arašidovega masla, kakavove drobtine. Po izbiri.
Hvala Pajs brez obresti za sestavine.
Komentarji
Objavite komentar