Preskoči na glavno vsebino

Brezgrešni Čokoladni, ajdovi mufini

Brezgrešni Čokoladni, ajdovi mufini 

Čokoladni ajdov mufin z vlakninami, zdravimi maščobami in brezgrešni 

Čokoladni ajdov mufin z vlakninami, zdravimi maščobami in brezgrešni

Ajdovi čokoladni mufini brez laktoze in brez glutena
Sestavine:
100g kokos olja, stopljen
375ml vode ali rastlinsko mleko (ali mešano)
1 veliko jajce
1 ČŽ jabolčni kis
1 ČŽ vanilijev extrakt ali 1 vanilijev strok
150g ajdove moke
50g nesladkan 100% kakav v prahu
30g tapioka moka
55g nerafiniran surov trsni sladkor
1ČŽ vinski kamen
½ ČŽ soda bikarbona – na sodo bikarbono stisnemo malo limoninega soka, da aktiviramo sodo
Ščep soli – po izbiri

Čokoladni ajdov mufin z vlakninami, zdravimi maščobami in brezgrešni

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. V veliki posodi zmešaj olje, vodo ali mleko, jajce, kis, in vanilijo, da se med seboj dobro premešajo. Nato dodaj k sestavinam v posodi, kjer smo pripravili ajdovo moko, kakav, tapioka moko, sladkor, vinski kamen, sodo bikarbono in sol. Vse zelo dobro premešamo.

Čokoladni ajdov mufin z vlakninami, zdravimi maščobami in brezgrešni

Pripravimo model za pečenje mufinov in jih napolnimo s papirnatimi modelčki. Mase je za 12 velikih mufinov ali nekje 15 – odvisno od polnjenja modelčkov.

Čokoladni ajdov mufin z vlakninami, zdravimi maščobami in brezgrešni

Pečemo 10 minut, nato obrnemo pekač in pečemo še nadaljnjih 8-10 minut.

Čokoladni ajdov mufin z vlakninami, zdravimi maščobami in brezgrešni

Pečene Mufine ohladimo in okrasimo ali s sladkorjem v prahu mešanim s cimetom, ali doma narejeno marmeladico, ali avokadovo čokoladno kremo. Možnosti je veliko, po trenutnem razpoloženju.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever