Brezgrešni Čokoladni, ajdovi mufini
Čokoladni ajdov mufin z vlakninami, zdravimi maščobami in brezgrešni
Ajdovi čokoladni mufini brez laktoze in brez glutena
Sestavine:
100g kokos olja, stopljen
375ml vode ali rastlinsko mleko (ali mešano)
1 veliko jajce
1 ČŽ jabolčni kis
1 ČŽ vanilijev extrakt ali 1 vanilijev strok
150g ajdove moke
50g nesladkan 100% kakav v prahu
30g tapioka moka
55g nerafiniran surov trsni sladkor
1ČŽ vinski kamen
½ ČŽ soda bikarbona – na sodo bikarbono stisnemo malo limoninega soka, da aktiviramo sodo
Ščep soli – po izbiri
Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. V veliki posodi zmešaj olje, vodo ali mleko, jajce, kis, in vanilijo, da se med seboj dobro premešajo. Nato dodaj k sestavinam v posodi, kjer smo pripravili ajdovo moko, kakav, tapioka moko, sladkor, vinski kamen, sodo bikarbono in sol. Vse zelo dobro premešamo.
Pripravimo model za pečenje mufinov in jih napolnimo s papirnatimi modelčki. Mase je za 12 velikih mufinov ali nekje 15 – odvisno od polnjenja modelčkov.
Pečemo 10 minut, nato obrnemo pekač in pečemo še nadaljnjih 8-10 minut.
Pečene Mufine ohladimo in okrasimo ali s sladkorjem v prahu mešanim s cimetom, ali doma narejeno marmeladico, ali avokadovo čokoladno kremo. Možnosti je veliko, po trenutnem razpoloženju.
Komentarji
Objavite komentar