Zame in zate Marmorni kolač brez laktoze in glutena
Marmorni kolač kot iz otroških let, brez laktoze in glutena
Pekač za marmorni kolač - šarkelj premera 25 cm ali malo manj
Sestavine:
150 g nerafiniran surov trsni sladkor ali eritritol ali – 3 -4 merice stevie
4 rumenjaki
1 vaniljev strok
125 ml kokos olja
Ker je praznično vzdušje, lahko tekočino razpolovimo. Torej 150ml damo na pol in uporabimo 75ml rastl. Mleka ali vode in 75 ml ruma – ljudje, ki pa ne smemo fermentiranih sladkorjev pa viski ).
170 g bananine moke
1 vanilijev pudding vegan ali od pajs brez obresti, ki je tudi vegan
½ ČŽ sode bikarbone
4 beljaki – naredimo sneg
30 g kakava brez dodanega sladkorja
Vse sestavine dobro premešamo, razen kakava in snega iz beljaka. Nato dodamo sneg in rahlo z lopatko zmešamo.
Približno četrt svelte mase prelijemo v drugo skodelico in ji dodamo – tej masi, ki jo je manj – kakav in premešamo, zelo dobro. Jaz kakavu dodam malenkost vode in zmešam, da dobim gladko maso in dokaj gusto, ampak lažje za premešat k svetli masi.
Pečemo v predhodno ogreti navadni pečici na 180 stopinjah Celzija, približno 35-45 min. Model za marmorni kolač posprejamo z oljem in maso prvo vlijemo svetlo maso, nato pa temno maso počasi in s palčko za ražnjiče delamo v notranjost mase kroge, da se temna prelije s svetlo maso.
Ko se marmorni kolač speče, počakamo, da se malo ohladi, nato pa ga zvrnemo iz pekača. Po želji marmorni kolač posipamo s sladkorjem - eritritolom v prahu. Ali prelijemo z vanilijevo kremo, ali …. Možnosti je veliko, po izbiri.
Komentarji
Objavite komentar