Preskoči na glavno vsebino

Zame in zate Marmorni kolač brez laktoze in glutena

Zame in zate Marmorni kolač  brez laktoze in glutena 

Marmorni kolač kot iz otroških let, brez laktoze in glutena 

Marmorni kolač kot iz otroških let brez laktoze in glutena

Dobiva se pod omelo.
Pekač za marmorni kolač - šarkelj premera 25 cm ali malo manj

Sestavine:
150 g nerafiniran surov trsni sladkor ali eritritol ali – 3 -4 merice stevie
4 rumenjaki
1 vaniljev strok
125 ml kokos olja

Marmorni kolač kot iz otroških let brez laktoze in glutena

( 150 ml vode ali rastlinsko mleko 
Ker je praznično vzdušje, lahko tekočino razpolovimo. Torej 150ml damo na pol in uporabimo 75ml rastl. Mleka ali vode in 75 ml ruma – ljudje, ki pa ne smemo fermentiranih sladkorjev pa viski ).
170 g bananine moke
1 vanilijev pudding vegan ali od pajs brez obresti, ki je tudi vegan
½ ČŽ sode bikarbone
4 beljaki – naredimo sneg
30 g kakava brez dodanega sladkorja

Marmorni kolač kot iz otroških let brez laktoze in glutena

Vse sestavine dobro premešamo, razen kakava in snega iz beljaka. Nato dodamo sneg in rahlo z lopatko zmešamo.

Marmorni kolač kot iz otroških let brez laktoze in glutena

Približno četrt svelte mase prelijemo v drugo skodelico in ji dodamo – tej masi, ki jo je manj – kakav in premešamo, zelo dobro. Jaz kakavu dodam malenkost vode in zmešam, da dobim gladko maso in dokaj gusto, ampak lažje za premešat k svetli masi.

Pečemo v predhodno ogreti navadni pečici na 180 stopinjah Celzija, približno 35-45 min. Model za marmorni kolač posprejamo z oljem in maso prvo vlijemo svetlo maso, nato pa temno maso počasi in s palčko za ražnjiče delamo v notranjost mase kroge, da se temna prelije s svetlo maso. 


Marmorni kolač kot iz otroških let brez laktoze in glutena

Ko se marmorni kolač speče, počakamo, da se malo ohladi, nato pa ga zvrnemo iz pekača. Po želji marmorni kolač posipamo s sladkorjem - eritritolom v prahu. Ali prelijemo z vanilijevo kremo, ali …. Možnosti je veliko, po izbiri.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .