Sadna marmeladica ali jelly
Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze
Čas priprave: 10 min
Sestavine:
250g zmrznjenih borovnic, ali jagod, marelic, višenj – po izbiri
3 Ž eritritol
½ Ž konjak moke
3 Ž sok stisnjene limone
Zmrznjeno sadje na štedilniku odtalimo. Prelijemo v blender, dodamo eritritol, sok limone in v blenderju premešamo. Dodamo konjak moko in hitro premešamo z blenderjem – kakšni 2 min približno, bomo opazili, da se prične masa gostit. Nato še za par sekund pogrejemo in neprestano mešamo. Nato vlijemo v steklen kozarec in hranimo v hladilniku.
Hranilna vrednost za borovničevo marmeladico:
150kcal 0,8g M / 35,1g OH / 25g S naravno prisotni / 1,8g B / 9,3g V
Hranilna vrednost za jagodno marmeladico:
87,5kcal 0,8g M / 20,1g OH / 12,3g S / 1,8g B / 8,3g V
Hranilna vrednost za malinino marmeladico:
137,5kcal 1,6g M / 30g OH / 11,1g S / 3g B / 19,6g V
Hvala Pajs brez obresti za eritritol in konjak moko.
Komentarji
Objavite komentar