Preskoči na glavno vsebino

Kremni Unicorn

Kremni Unicorn

Brez laktoze, brez glutena, brez dodanega sladkorja.

Kremni Unicorn s kokosovim ali sojinim jogurtom

Čas priprave: 15 min – Čez noč pustiti v hladilniku, da se dobro zgosti
3-4 kozarci - porcije

Hranilna vrednost za celotni recept:
289,6kcal 11,2g M / 29g OH / 22,9g S / 16,6g B / 11,4g V
Hranilna vrednost na 1 kozarec od 3:
96,2kcal 3,7gM / 9,7g OH / 7,6g S / 5,5g B / 3,8g V

Sestavine za kremo:
300g sojin jogurt brez sladkorja ali kokos jogurt brez sladkorja
100ml kokos mandljevo mleko in 100ml voda
5-6 žlic eritritol
Vse premešaš v blenderu. In dodaš
6-8g konjak moke
Vse te sestavine premešaš do goste konsistence v blenderu.

1 zavitek želatine (1 zavitek je za 500ml tekočine) V sklodelico vsuješ želatino, dodaš 4 žlice vode in pustiš stati 10min, da nabrekne. Po 10-ih min stopiš na štedilniku z malo dodane tekočine – morda dodaš 4 žlice vode – da se želatina stopi. Nato želatino stopljeno dodaš k predhodno narejeni kremi.
Nato kremo razdeliš na 4 dele v skodelice.
Ti 4 deli naj sedaj počakajo.

Oranžna barva: 
Prirapavi 160-180g melone, 50ml sojin ali kokos jogurt. V blenderu premešaj in dodaj 3 žlice limoninega stisnjenega soka, 1-2 žlici eritritol – premešaj. Dodaj 1/2ČŽ konjak moke in do gostejše konsistence premešaj v blederu. Na koncu pa dodaj želatino iz vrečke – pol vrečke želatine pripravi na enak način kot je opisan predhodno. Nato dodaj k tej kremi in premešaj. Postavi v hladilnik.

Sedaj pa se lotimo Kreme, ki smo jo razdelili na 4 dele.

Vijolična barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 Ž naše s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj borovničin pire
1 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.


Roza barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
2-3 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.

Kremni Unicorn s kokosovim ali sojinim jogurtom

Zelena barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 ČŽ moringa – če nimaš moringe v prahu dodaj bučno moko
Premešaj v blenderu.

Postavi v hladilnik za približno 20-30 min. Vmes preveri konsistenco, da ne bo pregosto. Ko vidiš, da se gosti in da lahko delaš plasti vzemi iz hladilnika in delaj plasti v steklen kozarček.

Barvno po izbiri ( razen oranžna barva z melono naj bo na vrhu, ker dolgo potrebuje, da se zgosti in želira, če boš dal-a vmes se bo razlila po kozarcu) ali kot je na sliki:
Roza na dnu, sledi zelena, vijolična in oranžna.
Okrasiš po svojem razpoloženju, lahko z melono, jagodami, borovnicami, kivijem ali brez. Če si neučakan lahko že poješ, je pa bolje, če počakaš, da stoji v hladilniku čez noč ali vsaj 3-5 ur – takrat se komaj spremeni v tisto pravo želirno kremasto teksturo in okusi se pravljično prelivajo po naših brbončicah.

Hvala Pajs brez obresti za moke, eritritol in stroke vanilije.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever