Kremni Unicorn
Brez laktoze, brez glutena, brez dodanega sladkorja.
Čas priprave: 15 min – Čez noč pustiti v hladilniku, da se dobro zgosti
3-4 kozarci - porcije
Hranilna vrednost za celotni recept:
289,6kcal 11,2g M / 29g OH / 22,9g S / 16,6g B / 11,4g V
Hranilna vrednost na 1 kozarec od 3:
96,2kcal 3,7gM / 9,7g OH / 7,6g S / 5,5g B / 3,8g V
Sestavine za kremo:
300g sojin jogurt brez sladkorja ali kokos jogurt brez sladkorja
100ml kokos mandljevo mleko in 100ml voda
5-6 žlic eritritol
Vse premešaš v blenderu. In dodaš
6-8g konjak moke
Vse te sestavine premešaš do goste konsistence v blenderu.
1 zavitek želatine (1 zavitek je za 500ml tekočine) V sklodelico vsuješ želatino, dodaš 4 žlice vode in pustiš stati 10min, da nabrekne. Po 10-ih min stopiš na štedilniku z malo dodane tekočine – morda dodaš 4 žlice vode – da se želatina stopi. Nato želatino stopljeno dodaš k predhodno narejeni kremi.
Nato kremo razdeliš na 4 dele v skodelice.
Ti 4 deli naj sedaj počakajo.
Oranžna barva:
Prirapavi 160-180g melone, 50ml sojin ali kokos jogurt. V blenderu premešaj in dodaj 3 žlice limoninega stisnjenega soka, 1-2 žlici eritritol – premešaj. Dodaj 1/2ČŽ konjak moke in do gostejše konsistence premešaj v blederu. Na koncu pa dodaj želatino iz vrečke – pol vrečke želatine pripravi na enak način kot je opisan predhodno. Nato dodaj k tej kremi in premešaj. Postavi v hladilnik.
Sedaj pa se lotimo Kreme, ki smo jo razdelili na 4 dele.
Vijolična barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 Ž naše s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj borovničin pire
1 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.
Roza barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
2-3 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.
Zelena barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 ČŽ moringa – če nimaš moringe v prahu dodaj bučno moko
Premešaj v blenderu.
Postavi v hladilnik za približno 20-30 min. Vmes preveri konsistenco, da ne bo pregosto. Ko vidiš, da se gosti in da lahko delaš plasti vzemi iz hladilnika in delaj plasti v steklen kozarček.
Barvno po izbiri ( razen oranžna barva z melono naj bo na vrhu, ker dolgo potrebuje, da se zgosti in želira, če boš dal-a vmes se bo razlila po kozarcu) ali kot je na sliki:
Roza na dnu, sledi zelena, vijolična in oranžna.
Okrasiš po svojem razpoloženju, lahko z melono, jagodami, borovnicami, kivijem ali brez. Če si neučakan lahko že poješ, je pa bolje, če počakaš, da stoji v hladilniku čez noč ali vsaj 3-5 ur – takrat se komaj spremeni v tisto pravo želirno kremasto teksturo in okusi se pravljično prelivajo po naših brbončicah.
Hvala Pajs brez obresti za moke, eritritol in stroke vanilije.
Komentarji
Objavite komentar