Preskoči na glavno vsebino

Kremni Unicorn

Kremni Unicorn

Brez laktoze, brez glutena, brez dodanega sladkorja.

Kremni Unicorn s kokosovim ali sojinim jogurtom

Čas priprave: 15 min – Čez noč pustiti v hladilniku, da se dobro zgosti
3-4 kozarci - porcije

Hranilna vrednost za celotni recept:
289,6kcal 11,2g M / 29g OH / 22,9g S / 16,6g B / 11,4g V
Hranilna vrednost na 1 kozarec od 3:
96,2kcal 3,7gM / 9,7g OH / 7,6g S / 5,5g B / 3,8g V

Sestavine za kremo:
300g sojin jogurt brez sladkorja ali kokos jogurt brez sladkorja
100ml kokos mandljevo mleko in 100ml voda
5-6 žlic eritritol
Vse premešaš v blenderu. In dodaš
6-8g konjak moke
Vse te sestavine premešaš do goste konsistence v blenderu.

1 zavitek želatine (1 zavitek je za 500ml tekočine) V sklodelico vsuješ želatino, dodaš 4 žlice vode in pustiš stati 10min, da nabrekne. Po 10-ih min stopiš na štedilniku z malo dodane tekočine – morda dodaš 4 žlice vode – da se želatina stopi. Nato želatino stopljeno dodaš k predhodno narejeni kremi.
Nato kremo razdeliš na 4 dele v skodelice.
Ti 4 deli naj sedaj počakajo.

Oranžna barva: 
Prirapavi 160-180g melone, 50ml sojin ali kokos jogurt. V blenderu premešaj in dodaj 3 žlice limoninega stisnjenega soka, 1-2 žlici eritritol – premešaj. Dodaj 1/2ČŽ konjak moke in do gostejše konsistence premešaj v blederu. Na koncu pa dodaj želatino iz vrečke – pol vrečke želatine pripravi na enak način kot je opisan predhodno. Nato dodaj k tej kremi in premešaj. Postavi v hladilnik.

Sedaj pa se lotimo Kreme, ki smo jo razdelili na 4 dele.

Vijolična barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 Ž naše s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj borovničin pire
1 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.


Roza barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
2-3 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.

Kremni Unicorn s kokosovim ali sojinim jogurtom

Zelena barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 ČŽ moringa – če nimaš moringe v prahu dodaj bučno moko
Premešaj v blenderu.

Postavi v hladilnik za približno 20-30 min. Vmes preveri konsistenco, da ne bo pregosto. Ko vidiš, da se gosti in da lahko delaš plasti vzemi iz hladilnika in delaj plasti v steklen kozarček.

Barvno po izbiri ( razen oranžna barva z melono naj bo na vrhu, ker dolgo potrebuje, da se zgosti in želira, če boš dal-a vmes se bo razlila po kozarcu) ali kot je na sliki:
Roza na dnu, sledi zelena, vijolična in oranžna.
Okrasiš po svojem razpoloženju, lahko z melono, jagodami, borovnicami, kivijem ali brez. Če si neučakan lahko že poješ, je pa bolje, če počakaš, da stoji v hladilniku čez noč ali vsaj 3-5 ur – takrat se komaj spremeni v tisto pravo želirno kremasto teksturo in okusi se pravljično prelivajo po naših brbončicah.

Hvala Pajs brez obresti za moke, eritritol in stroke vanilije.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Paleo in LCHF rools ala Mojca

Paleo in LCHF rolls ala Mojca  Brez glutena, brez dodanega sladkorja, brez laktoze Čas priprave: 30 min Za 4-6 oseb Sestavine: 25g razmaščene mandljeve moke 35g vegy proteinov – če nimaš zamenjaj za mandljevo ali kokos moko 20g razmaščene makadamijeve moke 20g razmaščena bučna semena moka 10g razmaščena kokos moka 5g ovseni kosmiči brez glutena ali zamenjaj za eno izmed prejšnjih zapisanih mok 1 ČŽ soda bikarbona Ščep soli 3 cela kokošja pašniška jajca 100g beljaka Vse suhe sestavine dobro premešamo, nato dodamo jajca in beljak. Dobro premešamo. Pustimo stati 10 min, da se masa malo zgosti. Po pretečenem času oblikujemo z mokrimi dlanmi okrogle rollse – kajzerice 6 komadov. Zelo nežno, ker testo je mehko, ampak gre oblikovati, če imamo mokre dlani. Nato položimo na pekač, na peko papir. Pečemo na 180-190 stopinj celzija 15 min. Serviramo tople ali hladne. Hranilna vrednost za celotni recept: 736,2kcal 31,7g M / 21,3g OH / 1,8g S / 87,5g B / 11g V...

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap

Keksi za izrezovat lchf, low fodmap  Mehki vanilijevi keksi brez laktoze, brez glutena, low fodmap  Pa naj bo lep, miren in poln ljubezni Božični čas, ki naj traja vso leto. Sneg je iskriv kot milijon majhnih sončkov. Sestavine: 300g bananine moke 270g riževe moke – lahko zamenjate za katero od razmaščenih mok 4 rumenjaki 350g vegansko maslo ali kokos maslo 1dcl rastlinsko mleko po izbiri brez dodanega sladkorja 1 vanilijev strok ½ ČŽ soda bikarbona 1 veganski vanilijev pudding brez dodanega sladkorja ali od pajs brez obresti 200g nerafiniran surov trsni sladkor zmlet v prahu ali eritritol v prahu – po izbiri Pečico predhodo segrejemo na 180 stopinj celzija in pečemo 12 min odvisno od moči pečice. Vse sestavine dobro premešamo. Najbolje, da izdelujemo Božične kekse na leseni površini. Potrosimo jo z izbrano moko in testo razvaljamo, najbolje z lesenim valjarjem. Lahko valjamo med dvema peki papirejma ali brez, poskusimo, kaj nam leži najbolje. Izr...

Paleo pečen bučkin cvet

Paleo pečen bučkin cvet  Paleo bučkin cvet brez laktoze, brez glutena  Čas priprave: 10-15 min Hranilna vrednost za eno palačinko: 82,3kcal 1,1g M / 2,3g OH / 0g S / 15,8g B / 4,1g V Sestavine za 1 palačinko: 10g razmaščene kokos moke ali katere koli razmaščene moke iz oreščkov 5g grahovih beljakovin ali katero od razmaščenih mok - makadamijeva bi pasala 100g beljaka ali 1 celo jajce ščep cimeta Vse sestavine dobro premešamo. Cvetove bučk namakamo v maso in spečemo v tefal posodi, na ogretem kokosovem olju (1/2 čajne žličke kokosovega olja, toliko, da se cvet ne sprime na posodo). Pečene cvetove odlagamo na krožnik in serviramo tople ali hladne. Moj okus je, da cvetove bučk najraje pojem takoj, ko so pečeni. Hvala Pajs brez obresti za razmaščene moke .