Preskoči na glavno vsebino

Kremni Unicorn

Kremni Unicorn

Brez laktoze, brez glutena, brez dodanega sladkorja.

Kremni Unicorn s kokosovim ali sojinim jogurtom

Čas priprave: 15 min – Čez noč pustiti v hladilniku, da se dobro zgosti
3-4 kozarci - porcije

Hranilna vrednost za celotni recept:
289,6kcal 11,2g M / 29g OH / 22,9g S / 16,6g B / 11,4g V
Hranilna vrednost na 1 kozarec od 3:
96,2kcal 3,7gM / 9,7g OH / 7,6g S / 5,5g B / 3,8g V

Sestavine za kremo:
300g sojin jogurt brez sladkorja ali kokos jogurt brez sladkorja
100ml kokos mandljevo mleko in 100ml voda
5-6 žlic eritritol
Vse premešaš v blenderu. In dodaš
6-8g konjak moke
Vse te sestavine premešaš do goste konsistence v blenderu.

1 zavitek želatine (1 zavitek je za 500ml tekočine) V sklodelico vsuješ želatino, dodaš 4 žlice vode in pustiš stati 10min, da nabrekne. Po 10-ih min stopiš na štedilniku z malo dodane tekočine – morda dodaš 4 žlice vode – da se želatina stopi. Nato želatino stopljeno dodaš k predhodno narejeni kremi.
Nato kremo razdeliš na 4 dele v skodelice.
Ti 4 deli naj sedaj počakajo.

Oranžna barva: 
Prirapavi 160-180g melone, 50ml sojin ali kokos jogurt. V blenderu premešaj in dodaj 3 žlice limoninega stisnjenega soka, 1-2 žlici eritritol – premešaj. Dodaj 1/2ČŽ konjak moke in do gostejše konsistence premešaj v blederu. Na koncu pa dodaj želatino iz vrečke – pol vrečke želatine pripravi na enak način kot je opisan predhodno. Nato dodaj k tej kremi in premešaj. Postavi v hladilnik.

Sedaj pa se lotimo Kreme, ki smo jo razdelili na 4 dele.

Vijolična barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 Ž naše s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj borovničin pire
1 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.


Roza barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
2-3 Ž naše jagodne s konjak moko narejene marmeladice – če nimaš dodaj pire jagodni
Premešaj v blenderu.

Kremni Unicorn s kokosovim ali sojinim jogurtom

Zelena barva:
1 Ž eritritol, limonin sok
1 ČŽ rožna voda
1 ČŽ moringa – če nimaš moringe v prahu dodaj bučno moko
Premešaj v blenderu.

Postavi v hladilnik za približno 20-30 min. Vmes preveri konsistenco, da ne bo pregosto. Ko vidiš, da se gosti in da lahko delaš plasti vzemi iz hladilnika in delaj plasti v steklen kozarček.

Barvno po izbiri ( razen oranžna barva z melono naj bo na vrhu, ker dolgo potrebuje, da se zgosti in želira, če boš dal-a vmes se bo razlila po kozarcu) ali kot je na sliki:
Roza na dnu, sledi zelena, vijolična in oranžna.
Okrasiš po svojem razpoloženju, lahko z melono, jagodami, borovnicami, kivijem ali brez. Če si neučakan lahko že poješ, je pa bolje, če počakaš, da stoji v hladilniku čez noč ali vsaj 3-5 ur – takrat se komaj spremeni v tisto pravo želirno kremasto teksturo in okusi se pravljično prelivajo po naših brbončicah.

Hvala Pajs brez obresti za moke, eritritol in stroke vanilije.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z dobrimi ljudm

Flufi Čokoladni Kavni mousse

Flufi Čokoladni Kavni mousse  Flufi Čokoladni Kavni mousse brez sladkorja, brez laktoze in brez glutena  Čas priprave z delom: 15min Skupaj s hlajenjem: 2-3 ure 15 min Za 3-5 kozarcev – odvisno od količine serviranja. Hranilna vrednost za celotni recept: 306,1kcal 10,3g M / 10,3g OH / 7,5g S / 41,6g B / 6g V Hranilna vrednost za 1 porcijo od 3: 102kcal 3,4g M / 3,4g OH / 2,5g S / 13,9g B / 2g V Sestavine: 300g beljak – stepen v trd sneg (v sneg počasi dodajaj 120g eritritola v prahu). Nato še dodaj 3g konjak moke in stepi). Stepen sneg postavi v hladilnik. 200g kokosov jogurt 300g kokos mandljevo mleko od Alpro ali riževo mleko z naravno vanilijo iz Müller-a-slastno je 5g konjak moka 2Ž limonin sok stisnjen 1/2Ž naribane pomarančne lupine ali limonine-je pa bolje pomarančne 1Ž vanilija v prahu Ščep soli Kokosovo ali riževo mleko in kokosov jogurt, limonin sok, pomarančna lupine, vanilija in sol premešamo v blenderu. Nato dodamo: 5g konjak moke

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica

Paleo Borovničeva ali jagodna tortica  Borovničeva ali jagodna tortica brez brez pečenja  Sestavine: 250g borovnic ali jagod, malin 100g kokos smetane brez sladkorja (narediš smetano iz kokos mleka-iz pločevinke posrgaš kokos kremo, ki se je naredila (strdila v hladilniku čez noč) in stepeš v smetano 250g kokos jogurta od MY LOVE MY LIFE – VEGAN PLAC 40-60g eritritol ali kokos sladkor – po okusu Ščep cimeta ½ ČŽ naribana limonina lupina 5g konjak moke 1 zavitek želatine  - naredi po navodilih, napis na ovitku Vse sestavine premešamo v blenderu, razen konjak moke in želatine . Nato dodamo konjak moko, dobro premešamo in na koncu še dodamo želatino. Premešamo in maso prelijemo v tortni model premer 16-22cm ali v okrasne posodice. Po želji. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Pred serviranjem okrasimo s sadjem in kokos smetano. Hvala Pajs brez obresti za sestavine .