Preskoči na glavno vsebino

Ameriški pustni LCHF donut


Ameriški pustni LCHF donut 

Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Ameriški pustni LCHF donut


Sestavine:
200g jogurt brez laktoze iz interspara spar free from / je bolj tekoči, ne zamenjati za gostejšo strukturo, ker ne bo enako ali kokos jogurt
4 jajca
60g razmaščene mandljeve moke
20g veganski (vanilij okus) protein ali razmaščena kokos moka
40g bananina moka (lahko zamenjaš za razmaščeno mandljevo moko)
5g sode bikarbone
1 strok vanilije
2-3 Ž limonin sok stisnjen
Nastrgana lupine limone
2-3 žlice Donata

Ameriški pustni LCHF donut

Vse sestavine dobro premešamo. Pozorni bodimo, da na sodo bikarbono vlijemo 2 do 3 žlice limoninega soka, saj med seboj reagirata in tvorita peno, katera prispeva k rahlosti LCHF krofkov. Na koncu dodamo k mešanici še Donat.

Dobro zmešamo. Testo pustimo stati 15 minut.

Model za donate premažemo z oljem ali posprejamo z oljem in napolnimo modele. Pečemo 10-15 min v segreti pečici 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice. Pečene krofe – donate malo ohladimo in vzamemo iz modela.

Nato pečemo v olju – kokosovi maščobi in na hitro ocvremo na obeh straneh – na vsaki strani približno 5-7 sekund. Odlagamo na papirnate brisačke. Počakamo, da se ohladijo in jih namakamo v stopljeno čokolado brez dodanega sladkorja od Pajs brez obresti ali posipamo z eritritolom v prahu.

Ameriški pustni LCHF donut

Hvala Pajs brez obresti za moke, eritritol in stroke vanilije.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Veganski Čokoladni in kokosov liker

Veganski Čokoladni in kokosov liker  Veganski Čokoladni in kokosov liker (LOW FODMAP)  Hvala Pajs brez obresti za sestavine. Primeren za ljudi s celiakijo, laktozno intoleranco, ljudi s sindromom razdražljivega črevesja in ljudi, ki ne smejo uživati fermentiranih sladkorjev ( LOW FODMAP ). Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja ČOKOLADNI LIKER Hranilna vrednost za celotni recept: 947,3kcal 8,7g M / 32g OH / 4,7g S / 13,8g B / 17,7g V Sestavine: 1l kokos, mandljevega, kokos ovseni ali čokoladno kokosovega mleka od Alpro ( jaz sem mešala 0,5l kokos ovseni in 0,5l čokoladni kokos od Alpro) 150g eritritola ali 50g kokos sladkor oz. po okusu 50g kakav v prahu brez dodanega sladkorja 1 NOcarb puding – čokolada od Pajs brez obresti 3dcl viski ali po izbiri rum 2dcl rastlinskega mleka odvzamemo in premešamo s pudingom. Preostalo mleko segrejemo do vretja.   Ko mleko zavre dodamo počasi mešanico pudinga in premešamo, dodamo eritr...

LCHF PALEO Velikonočni kruh

LCHF PALEO Velikonočni kruh  Velikonočni kruh brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja Čas priprave: Skupaj s časom pečenja približno 1h in 20 min Hranilna vrednost na celotni recept: 939,1kcal 32,7g M / 37,7g OH / 8,4g S / 118,1g B / 46,2g V Hranilna vrednost na 1 kos od 20: 47kcal 1,6g M / 1,9g OH / 0,4g S / 5,9g B / 2,3g V Hranilna vrednost na 1 kos od 25: 37,6kcal 1,3g M / 1,5g OH / 0,3g S / 4,7g B / 1,8g Sestavine: 80g razmaščene kokos moke 40g razmaščene makadamijeve moke 40g grahovi protein brez okusa (lahko zamenjamo za katero od oreščkov razmaščeno moko) 40g razmaščena arašidova moka – protein (lahko zamenjamo za katero drugo razmaščeno oreščkovo moko) 2g konjak moka 20-40g eritritol – po okusu 135g kokos mandelj mleko od Alpro, ki ima na 100g 24kcal 1 celo jajce 400g beljak 1dcl donat 1 vanilijev strok Vse sestavine dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Maso za Velikonočni kruh vlijemo v kruho...

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze

Ajdov kruh brez kvasa, glutena in laktoze  Ajdov kruh za vsakogar  Sestavine: 280 g ajdove moke 400 g kokos jogurt brez dodanih sladkorjev 50g vode 1 žlica olivnega olja ali kokos olja 1/2 čajne žličke sode bikarbone 1/2 čajne žličke soli  25g Po želji lahko dodaš narezane orehe ali mandlje ali bučna semena Vse sestavine, razen oreščkov, dobro premešamo. Na koncu dodamo semena oz. oreščke in premešamo. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj celzija. Pekač za kruh obložimo s peko papirjem in vanj damo maso za kruh. Pečemo približno 55 – 60 minut odvisno od moči pečice, preveri po 45 minutah z nožem kakšno je stanje. Če še ni pečeno podaljšaj za 10-15 minut. Jaz sem pekla približno 55-60 minut. Ko je kruh pečen, ga odvzamemo iz pekača in odložimo na rešetke, kjer se lažje ohladi. Vem, vem, najboljši je hrustljavi, sveži kruh, ampak počakaj vsaj 30 minut, nato odreži kos in poskusi. Ampak najbolje ga je rezati, ko je popolnoma ohlajen. Pa dober tek se naj prične za mizo z...