Ameriški pustni LCHF donut
Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja
Sestavine:
200g jogurt brez laktoze iz interspara spar free from / je
bolj tekoči, ne zamenjati za gostejšo strukturo, ker ne bo enako ali kokos jogurt
4 jajca
60g razmaščene mandljeve moke
20g veganski (vanilij okus) protein ali razmaščena kokos moka
5g sode bikarbone
1 strok vanilije
2-3 Ž limonin sok stisnjen
Nastrgana lupine limone
2-3 žlice Donata
Vse sestavine dobro premešamo. Pozorni bodimo, da na sodo
bikarbono vlijemo 2 do 3 žlice limoninega soka, saj med seboj reagirata in
tvorita peno, katera prispeva k rahlosti LCHF krofkov. Na koncu dodamo k mešanici
še Donat.
Dobro zmešamo. Testo pustimo stati 15 minut.
Model za donate premažemo z oljem ali posprejamo z oljem in
napolnimo modele. Pečemo 10-15 min v segreti pečici 170-180 stopinj celzija –
odvisno od moči pečice. Pečene krofe – donate malo ohladimo in vzamemo iz
modela.
Nato pečemo v olju – kokosovi maščobi in na hitro ocvremo na obeh straneh – na vsaki strani približno 5-7 sekund. Odlagamo na papirnate brisačke. Počakamo, da se ohladijo in jih namakamo v stopljeno čokolado brez dodanega sladkorja od Pajs brez obresti ali posipamo z eritritolom v prahu.
Hvala Pajs brez obresti za moke, eritritol in stroke vanilije.
Komentarji
Objavite komentar