Preskoči na glavno vsebino

Ameriški pustni LCHF donut


Ameriški pustni LCHF donut 

Brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja

Ameriški pustni LCHF donut


Sestavine:
200g jogurt brez laktoze iz interspara spar free from / je bolj tekoči, ne zamenjati za gostejšo strukturo, ker ne bo enako ali kokos jogurt
4 jajca
60g razmaščene mandljeve moke
20g veganski (vanilij okus) protein ali razmaščena kokos moka
40g bananina moka (lahko zamenjaš za razmaščeno mandljevo moko)
5g sode bikarbone
1 strok vanilije
2-3 Ž limonin sok stisnjen
Nastrgana lupine limone
2-3 žlice Donata

Ameriški pustni LCHF donut

Vse sestavine dobro premešamo. Pozorni bodimo, da na sodo bikarbono vlijemo 2 do 3 žlice limoninega soka, saj med seboj reagirata in tvorita peno, katera prispeva k rahlosti LCHF krofkov. Na koncu dodamo k mešanici še Donat.

Dobro zmešamo. Testo pustimo stati 15 minut.

Model za donate premažemo z oljem ali posprejamo z oljem in napolnimo modele. Pečemo 10-15 min v segreti pečici 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice. Pečene krofe – donate malo ohladimo in vzamemo iz modela.

Nato pečemo v olju – kokosovi maščobi in na hitro ocvremo na obeh straneh – na vsaki strani približno 5-7 sekund. Odlagamo na papirnate brisačke. Počakamo, da se ohladijo in jih namakamo v stopljeno čokolado brez dodanega sladkorja od Pajs brez obresti ali posipamo z eritritolom v prahu.

Ameriški pustni LCHF donut

Hvala Pajs brez obresti za moke, eritritol in stroke vanilije.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

LCHF PALEO Kokosov sladoled

LCHF PALEO Kokosov sladoled   Kokosov sladoled brez glutena, brez laktoze in brez sladkorja  Priprava časa z delom in skupaj zmrzovanjem: 3-4 ure Priprava časa samo z delom in mešanjem na sladoledni apparat: 1 ura Lahko razdelis na 2-4 porcije ali imaš za prigrizek, pa pajsneš cel sladoled sam. Hranilna vrednost na celotni recept: 278,5kcal 21,3g M / 9,3g OH / 1,8g S / 7,1g B / 8,6, V Sestavine: 250g kokos mleko, na 100g naj vsebuje vsaj 6-7g maščobe (iz hladilnika, da je strjen) 200g kokos jogurt Eritritol po okusu – v prahu Cimet Vanilija v prahu ali strok vanilije Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku. Po izbiri lahko dodamo 2-3g konjak moke in dobro zmešamo v mešalniku (za boljšo gostoto). Postavimo v zmrzovalnik  in nekje na pol ure premešamo sladoled. V zmrzovalniku naj bo od 1-3 ur bos videl-a med mešanjem kakšna bo konsistenca. Morda bo potrebno več ali manj časa. Če pa imamo sladoledni apparat pa sladoledno maso damo v apparat in pustimo,

Fermentirani proseni kruh

Fermentirani proseni kruh  Fermentirani proseni kruh brez kvasa, brez glutena in brez laktoze  Sestavine: 300g prosene kaše – surovo proso 350ml mlačne vode 40ml oljčnega olja 1 velika žlica ali 10g  indijski trpotec  ( Hvala Pajs brez obresti ) ½ vinski kamen v vrečki ½ ČŽ soli – oz po okusu Po izbiri lahko dodate kakšna semena 1. Proso namakamo v vodi vsaj 6 ur. Nato precedimo in dobro operemo in dobro odcedimo. 2. Proso nato damo v blender s polovico vode, torej 175ml vode  in dobro zblendamo do gladke mase. 3. V drugo polovico vode 175ml zmešamo indijski trpotec. 4. V zmleto maso prosa dodamo vinski kamen, sol in olje. 5. Vodo z rastopljenim indijskim trpotcem vmešamo v maso s prosom, oljem, soljo in vinskim kamnom. 6. Mešamo približno 6-10 minut z metlo za testo. 7. Vlijemo v pekač za kruh obložen s peko papirjem ali v dobro nameščen pekač. 8. Pustimo vzhajati 6-8 ur – najbolje čez noč. In najbolje v pečici kjer je bolj obvarovano prepih

Vegansko kokosovo pecivo-kocke

Vegansko kokosovo pecivo-kocke  Veganske kokosove kocke brez glutena, brez laktoze, brez jajc, brez sladkorja  Biskvit: Predhodno segrejemo pečico na 170-180 stopinj celzija. 400g ( če brez glutena uporabimo razmaščeno mandljevo moko ali mešanico moke brez glutena) v nasprotnem primeru lahko uporabimo pirino moko ) 100g kokosovih mrvic 120g kokos sladkor ½ ČŽ sode bikarbone 60g kokos olje ali oljčno olje – tekoče 1 strok vanilijev 3 ČŽ naravni vanilijev extract – po izbiri, ni nujno, če nimaš – izboljša pa okus 4 Ž rum ali viski – tudi po izbiri – ampak sedaj med prazniki poda magično noto 1 ČŽ cimet ¼ klinčki v prahu Par kapljic limonin in pomarančni extract – olje / ali naribana lupine, mora biti BIO ½ L donat Z mešalnikom dobro premešamo. Pekač premer pribl. 37 cm x 21 cm posprejamo z oljem ali vanj damo peko papir in tudi posprejamo z oljem. Maso vlijemo v pekač in pečemo na 170-180 stopinj celzija – odvisno od moči pečice približno 30 minut. Prever